Furilion Opublikowano 30 Lipca 2013 Opublikowano 30 Lipca 2013 Tak, z depronu 6 mm. Jak chcesz mieć wał od strony łoża to możesz kupić coś z serii redoxa. Ja kupiłem redoxa 500/1000 w abc-rc i miał wał na drugiej stronie. Bardzo możliwe, że inne, np. odpowiednik Emaxa 2822 - Redox 650/1000, też mają go ma odwrót. Mała wskazówka: Redox oznacza swoje silniki następująco: ciąg na zalecanym śmigle/kV czyli np. 650/1000.
RobertWave Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Witam ja mam pytanie odnośnie silnika by model wznieść go tylko w górę jaki może to silnik być mam te dwa na stanie : http://www.modelmotor.pl/silnik-42g-kv1180-foxy-c2209-26.html albo E-max CF2805
Tomak Opublikowano 23 Października 2013 Autor Opublikowano 23 Października 2013 Witam po dłuższej przerwie W temacie Tota działo się mało, albo wcale. Od dzwona zdążyłem popełnić Funbata i 2 Lilrippery co dało mi trochę wiedzy. W międzyczasie kupiłem nowy silnik z mniejszym KV (1000), dostałem składane śmigło, a sam samolot powoli odbudowywałem. Postanowiłem wywalić SK, profil skrzydła zrobić na wzór KFM-3 (tutaj dzięki dla Robertus'a oraz Furilion'a), skrócić przód i silnik wywalić na zewnątrz który teraz ma jakże piękną obudowę z żywicy i włókna ( ). W moim ambitnym planie była też przeźroczysta kabinka z pilotem i pokrycie całego modelu papierem, ale po tygodniu męczenia się stwierdziłem, że za chwile skończy mi się sezon, a Toto pewno chciałby polecieć. Trochę nowych sprzętów: Silnik SuperTigre 370 1000kv/125W (140W z moim śmigłem) Śmigło z piastą GRAUPNER 9x5 Pakiet Zippy 1000mAh Waga do lotu 630g Kilka zdjęć na hipcika: Pozdrawiam.
Furilion Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 Fajnie Tobie wyszło to skrzydło . Ciekawe jak wypadnie w porównaniu z pełnoprofilowym. Te gumki recepturki nie wrzynają się w skrzydło od przodu ?
Tomak Opublikowano 23 Października 2013 Autor Opublikowano 23 Października 2013 Hehe, trochę wciskały się nawet przez 4 warstwy taśmy więc dokleiłem tekturkę na zewnątrz i jak na razie wygląda OK.
damiankad70 Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 ja w RWD wkleiłem kawałki butelki z mineralki i jest ok guma nie robi nawet śladu na taśmie
Tomak Opublikowano 31 Października 2013 Autor Opublikowano 31 Października 2013 Dziś ładna pogoda była to polatałem i coś nagrałem. Oblot w prawdzie był w zeszłym tygodniu, ale prowadziłem pewne poprawki i dziś mogłem spokojnie polatać. Przy dobrych wiatrach na pakiecie 1000mAh latam ~20 min więc wynik według mnie dobry. http://youtu.be/DqqejMCuLLo http://youtu.be/zv70r_V9vG4 Pozdrawiam.
Patryk900 Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Bardzo przyjemnie się ogląda go w akcji pozdrawiam
Motylasty Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Ano gratuluję. Fajnie lata a i przy okazji spojrzałem na "moje" dawne lotnisko. Coś czuję , że w ramach nadmiaru czasu wolnego wrócę do tego modelu ciekaw koncepcji profilu jaki zastosowałeś. Pozwolę sobie "porwać" Twoje fotki i u siebie zamieścić na blogu.
Tomak Opublikowano 1 Listopada 2013 Autor Opublikowano 1 Listopada 2013 A dziękuję, ja również zadowolony. Tomku porywaj ile chcesz, a i mogę zrobić coś lepszego o ile dostane instrukcje, bo aparacista ze mnie żaden
Tomak Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2013 Trochę czasu minęło, a Toto wciąż w formie. Na dowód wrzucam filmik z wczoraj który mi tam Suchy podrzucił. Jakość nie powala ale jest Trochę wiało 4-5m/s http://youtu.be/H6y0YZ-nViI
Furilion Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Ładne lądowanie, stabilnie się zachowuje w takim wietrze .
okruszek Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Piękny model, tak samo lata. Mój TOTO ma rozp. 160 cm a kadłub się robi bo ostatnim krecie ;] Prosta budowa a potrafi tak cieszyć ;]
Tomak Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2013 Furilion, lądowanie akurat fikuśne okruszek, dziękuje. A co do budowy to prosta czy nie, pierwsza jest zawsze tak samo trudna
Furilion Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Przy takiej rozpiętości skrzydeł, aż dziwne, że nie zahaczyłeś . Ważne, że model cały . Pozdrawiam i życzę wesołych świąt .
okruszek Opublikowano 25 Grudnia 2013 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Furilion, lądowanie akurat fikuśne okruszek, dziękuje. A co do budowy to prosta czy nie, pierwsza jest zawsze tak samo trudna Mojemu TOTOtkowi zwiększyłem rozpiętość do 1.6m żeby był stabilniejszy. Pierwsze próby skończyły się tragicznie i się trochę zniesmaczyłem. Postaram się założyć wątek i uderzę do ciebie o pomoc ;]
Tomak Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Opublikowano 10 Marca 2014 Dziś Toto chyba dokonał swego żywota Latałem sobie zgrabnie esy floresy, to wysoko pod chmurką, to niski przelot na plecach no i chciałem sobie kolejny raz efektownie wejść na plecy przez pętle odwróconą nisko nad ziemie i ładny przelot nad pasem zrobić niestety brakło mi tym razem metra. Złe oszacowanie wysokości i klapa wyszła. Błąd oczywiście mój. Złamał się dość głęboko i raczej nie będę go odbudowywać, a być może z czasem zbuduję drugi większy, czy też np Toto 2. Model będę wspominał bardzo dobrze, bo w końcu pierwsze loty za płoty miałem nim 1
Rekomendowane odpowiedzi