cZyNo Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 no nie wiem czy to znacie ale przypuszczam że wielu osobom może być to pomocne. Nie tylko do zaprogramowania Transisa. Ustawienie modelu szybowca do F3F/F3B lub podobnego http://rc-soar.com/opentx/setups/f3f/index.htm pozdrawiam i życzę milej zabawy, nauki i latania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A ja się zapytam co za specjaliści biorą udział w tworzeniu tego programu? Który to wariometr ma pikanie w neutrum???? Pytanie teraz naprawdę do znawcy tematu. Czy ma ktoś pomysł w jaki sposób wyłączyć to pikanie? Nawet gdybym musiał grzebać w kodzie to jestem gotów to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 ?? Nie wiem czy dobrze rozumiem - jeśli chodzi o same tony vario to ja ustawiłem na przełączniku i albo pika albo wyłączam i nie pika. Wojtku czy w przyszły wtorek koło południa planujesz może coś polatać na Waszym lotnisku ? Wiem, że za mną nie przepadasz, ale może pokazałbyś jak "używać" termiki. Będę przejazdem .. Wciągam się w "szybownictwo", ale narazie moje loty przypominają bardziej "zbieg wydarzeń" niż planowany lot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Wojtku daję głowę ze nie musisz grzebać w kodzie ... zarejestruj sie na githubie ... napisz issue i opisz dlaczego tak a nei inaczej .. uzasadnij i po kilku godzinach będziesz miał co chcesz. Parę razy coś potrzebowałem to zostało dopisane ... nie trzeba kombinować jak koń pod górę i wymyślać proch i benzynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 We wtorek na pewno nie bo jestem w pracy ale w środę mam wolne. O ile pogoda dopisze to można by spróbować chociaż nie wiem jak będzie z lataniem bo od poniedziałku na naszym lotnisku będą śmigłowce z Pruszcza Gdańskiego i będą ćwiczyć Jacek- Gdzie się mam zarejestrować? Możesz podać link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 https://github.com - tu sie zarejestruj https://github.com/opentx/opentx - tu się podłącz - to jest strona projektu. I tu mozesz dodawac ISSUE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 We wtorek na pewno nie bo jestem w pracy ale w środę mam wolne. O ile pogoda dopisze to można by spróbować chociaż nie wiem jak będzie z lataniem bo od poniedziałku na naszym lotnisku będą śmigłowce z Pruszcza Gdańskiego i będą ćwiczyć Jacek- Gdzie się mam zarejestrować? Możesz podać link? a czwartek ? będę w drodze powrotnej z Białki .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Niestety arbeit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 No nic, to może w październiku się uda. Dzięki. Koniec OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Wojtku, słabo się postarałeś opisując zagadnienie. Odesłai Cię do opisu "HOWTO" na forum i podpowiedzieli jedno rozwiązanie. Przekonuję Bertranda aby mimo wszytko wprowadził rozwiązanie systemowe w samym vario do zamknięcia mu japy przy 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 A masz pomysł jak to zrobić na tym Logical Switch? -0.8 duszenie a +0.5 noszenie. Dla wartości między tym powinno siedzieć cicho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Chyba juz sie nie musisz martwić ... Twój wniosek dostał poparcie i będzie zaraz zrobiony. Wskoczy na pewno w 2.0.4 A generalnie pomysł z tym pikaniem przy zerze nie jest zły ... pomijając brak możliwości wyłączenia ... dla mnie właśnie ten element vario jest jedyny użyteczny - czy lecę bez opadania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Lecisz z opadaniem ale to jest opadanie wynikające tylko z doskonałości profilu w danym modelu. To się właśnie nazywa zerem. Nie nosi, nie dusi. Wariometry wtedy mają siedzieć cicho. Dopiero pojawienie się jakiegoś dźwięku sygnalizuje, że wlecieliśmy w noszenie lub duszenie i albo spierdzielamy jak najszybciej albo zaczynamy krążyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 To w szybowcu ... w samolocie preferuję informacje o locie na równym pułapie .. Zabawę z LSami masz opisaną ładnie w issue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 No i na czym stanęło? Będzie ta poprawka z możliwością wyłączenia tej opcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Coś tam sie zadziało ale dokladnie co to nie wiem ... nie mam czasy teraz na sledzenie co i jak ... Kupa roboty z przewagą kupy i jeszce pogoda doprowadza do cięzkiej k....cy. 4 dni wolne a łeb urywa i pada ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burus Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Gdzie można kupić Taranisa za rozsądną cenę. Może wspomożecie swoim doświadczeniem? Na HobbyKing (EU) już od 2 miesięcy nie mają, w większości polskich sklepów też nie ma na stanie. Może macie jakieś inne sprawdzone sklepy, niż te najbardziej popularne, w których mają taranisa ( najlepiej z nadajnikiem). Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Ja bralem na banggood. Cxekalem 3 miechy ale to bylo przy premierze. Teraz powinno byc lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 1-go czerwca zamawiałem z Banggood, a 23-go czerwca wieczorkiem się bawiłem Odbiornik przysłali oddzielnie chyba 15-go czerwca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 ...( najlepiej z nadajnikiem). Z góry dzięki. Chyba z odbiornikiem. Moim zdaniem na ten moment najciekawsza oferte ma : boltrc.com w sklepie UK 135 Funciaków mod 1 ... nie warto brać modu 2 bo zamiana jest mocno bardziej niż śmieszna a kilka funtów wiecej, Admin sklepu bardzo sympatyczny - Australijczyk. Zamawiałem u niego parę drobiazgów z australii wszytko przyszło ładnie i szybko około tygodnia. Z UK sądze ze będzei szybciej. A i Zielone ludziki raczej nie będą miały co robić ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi