dukeroger Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 w polsce na http://helipad.pl/pl/searchquery/taranis/1/full/5?url=taranis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Od Paru dni mam Taranisa. W ustawieniach modelu - ekran 7/13 "serwa" min jest -512, a max 512. W Turingy miałem min -100, a max 100. Czy można to zmienić? Mam wersję 2.0.5. Próbowałem zmieniać ustawienia, wgrywać na nowo i nic nie zmieniło. Reszta w apce działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Open your mind Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Może mała podpowiedź, bo ja już nie mam pomysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 chodzi o ROZ DZIEL CZOŚĆ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Ja mam tak gdzie mam ustawić, aby mieć jak na fotce min -100 max 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Przecież lepiej mieć 1000 kroków regulacji niz 200. Kupiłeś apkę bez ograniczeń i od razu chcesz sie ograniczyć? Podziel wartość przez 5(w głowie) i bedziesz miał to co miałeś. Jesli bardzo tego potrzebujesz. I to zapewne sa wartości w miskrosekundach, czyli masz możliwość dokonania bardzo precyzyjnych ustawień. A wartości otrzymujesz nie w jakiś sztucznych procentach czy innych miarach tylko dokładnie takie jakie otrzymuje serwo z aparatury. Miód malina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Mi to nie przeszkadza, ale jestem ciekaw gdzie to się przestawia. Taki już jestem, a im starszy tym bardziej .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Akurat taka zmiana jest bez sensu. Ja bym sie cieszył gdybym taka zmianę miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Jacek, za opcje o którą pytasz odpowiada to okienko (wartości kanałów wyświetlanie w us). Musisz ściągnąć firmware bez zaznaczonej tej opcji i wgrać go do radia - ot cała filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Dzięki, jutro sprawdzę. Tak myślałem że jakiś babol zrobiłem wgrywając . Dziś przegrałem z er9x na taranisa 5 modeli i tylko przełączniki musiałem pozmieniać, a inne ustawienia na "sucho" działają jak w er9x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Muszę kupić 3-4 kanałowy odbiornik do Taranisa. Czy ten http://www.modelmotor.pl/odbiornik-5k-frsky-vd5m-dla-frsky-accst.html będzie współpracował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/44490-odbiorniki-dla-taranis-x9d/ będzie, tylko standardowe serwa nie będą do niego pasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Chodzi o podłączenie serwa do odbiornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 tak tu są wymagane micro JST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ale już ten: http://www.banggood.com/Wholesale-FrSky-V8R4-II-2_4Ghz-4CH-Receiver-p-68589.html?currency=PLN jest "normalny", prawda? Swoją drogą, całkiem dobra cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Kurcze, wychodzi na to, że w najbliższym czasie bedę musiał zanabyć takie radio;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Wczoraj wieczorem dopiero zauważyłem że nie wyświetla mi się ekran telemetrii w Taranisie. Po długim naciśnięciu klawisza PAGE na jednym z głównych ekranów nic się nie zmienia. Gdy wczoraj latałem to radio często podawało komunikat "zasięg stan krytyczny"albo "utracony sygnał telemetrii". odbiornik to Frysky D8R-II Plus, a oprogramowanie ver. 2.0.5. Co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Nie sprawdzałem tego jeszcze u siebie czy ma to związek z Twoim przypadkiem, ale po aktualizacji do w/w wersji w menu ustawień telemetrii masz do wyboru tryb D lub Sport. Sprawdź jaki masz bo domyślnie jest Sport - może tu tkwi przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Jest wybór Telemetry Type - FrSky S.PORT albo FrSky D. Przełączanie nic nie daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi