maxiiii Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Bateria padła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Bateria padła. Aku z aparatury jest załadowany, a zegar za każdym uruchomieniem zaczyna od zera. Czyli jest jeszcze gdzieś wewnątrz dodatkowa bateria, która "podtrzymuje" zegar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Jak rozpołowisz aparaturę na płycie głównej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Potwierdzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Dziękuję Panowie! Idę rozbierać aparaturę :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Idę rozbierać ... Do tego momentu było ciekawie. Możesz przy okazji napisać jaka bateria tam siedzi. Gdy będę potrzebować (lub ktoś inny), to nie będzie trzeba szukać po stronach FrSky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Ok . Jak rozbiorę... dam znać. Daję znać: :-) Bateria litowa 3V CR1220. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Bardzo szybko rozbierasz... tak od razu na całego. Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Jeszcze raz dziękuję Panowie!!! Ogniwo zasilające wymienione i wszystko wróciło do normy. Taka mała rzecz, a tak cieszy :-) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj66 Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Którą aparaturę na dzień dzisiejszy wybrać: FrSky Taranis Q X7S czy FrSky Taranis X9D Plus Cena praktycznie ta sama, na korzyść X9DPlus jest dobry wyświetlacz i trochę lepszy wygląd, wbudowana ładowarka. Za QX7S przemawiają drążki wykorzystujące czujniki Halla, podobno lepszy głośnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 X9d+ walizka na gwarancji 77hobby do 20go marca nam na sprzedaż. Nigdy mnie nie zawiodła. Swego czasu brałem wiele aparatur pod uwagę i ta wygrała. Wybierałem aparaturę ponad miesiąc... X9d+ walizka na gwarancji 77hobby do 20go marca nam na sprzedaż. Nigdy mnie nie zawiodła. Swego czasu brałem wiele aparatur pod uwagę i ta wygrała. Wybierałem aparaturę ponad miesiąc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Którą aparaturę na dzień dzisiejszy wybrać: FrSky Taranis Q X7S czy FrSky Taranis X9D Plus Cena praktycznie ta sama, na korzyść X9DPlus jest dobry wyświetlacz i trochę lepszy wygląd, wbudowana ładowarka. Za QX7S przemawiają drążki wykorzystujące czujniki Halla, podobno lepszy głośnik. QX7S ma mniej przełączników i brak mu dwóch bocznych sliderów no i słabszy wyświetlacz. Mnie i tak brakuje przełączników więc QX7 jak dla mnie całkiem odpada .. Hallotronowe gimbale można dokupić do X9D+ (ale to oczywiście dodatkowy koszt..) QX7 to taka wersja lite(albo budżetowa) taranisa X9D+... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Taranis X9+ posiada wszystko co potrzeba, do tego tanie odbiorniki i niezawodność.Jeden wielki mikser.Hmm drążki z czujnikami halla, super... ale to nie znaczy że nagle będziemy super latać i wzrośnie precyzja. Wiadomo że technika idzie mocno do przodu ale bez przesady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj66 Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Z tego co widzę, są też różnice w sterowaniu. W X9D mamy przyciski , a w QX7S jest enkoder obrotowy. Czy miał ktoś w ręku te dwie aparatury, które rozwiązanie jest lepsze? W QX7S jest też bluetooth, czy można go wykorzystać do sterowania w symulatorach na PC? Ciężki wybór...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Z tego co widzę, są też różnice w sterowaniu. W X9D mamy przyciski , a w QX7S jest enkoder obrotowy. enkoder jest fajny, mam tak w spektrum, ale jak się oprogramuje 2-3modele to Taranisowe (X9D+) guziczki są równie wygodne.. na dzień dobry dla świeżaka to enkoder na pewno jest łatwiejszy w użyciu (przynajmniej ta roleczka jak w spektrum) ale tak naprawdę to jest bzdet, w qx7 brak bocznych sliderów i dwóch przełączników i to jest realny problem.. BT mógłby być przydatni gdyby się dało słuchawkę BT sparować i do wariometru używać;-) a w symulatory nie wierzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Mi ten enkoder na początku wygodny nie był, ale się przyzwyczaiłem. Jeśli brak przełączników to można dodać przez wejście trenera. Tylko mały koder ppm trzeba zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj66 Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Rozumiem , ze posiada Pan QX7S? Czy jest możliwość użycia bluetooth do przekazania dźwięku z głośniczka na słuchawkę BT jak sugerował zipp, lub użycia do bezprzewodowego sterowania w symulatorze? Mam też sprzeczne informacje na temat ładowania baterii. Na stronie 77Hobby piszą, ze aparatury posiadają port do ładowania akumulatorów, umożliwiający podłączenie zasilacza będący w istocie wyprowadzeniem na zewnątrz zacisków akumulatora, dzięki czemu nie trzeba odłączać akumulatora z aparatury w celu naładowania. A w innych firmach pytałem i mówią ze trzeba wyciągać akumulator z aparatury w celu naładowania. Więc jak to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 W X9D+ Jest taki port i faktycznie ładuje się bez wyjmowania pakietu z nadajnika. W QX7S nie wiem, ale wierzyłbym w to co piszą w 77Hobby. Natomiast to że można ładować bez wyciągania pakietu z nadajnika, nie oznacza, że nie można tego zrobić i ładować ładowarką modelarską. Oba sposoby są możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 W przypadku x9d+ se z 77hobby aparatura przychodzi z pakietem NiHM 2000mAh. Aparatura ma wbudowaną ładowarkę NiHM. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj66 Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 gucio72 napisał: Natomiast to że można ładować bez wyciągania pakietu z nadajnika, nie oznacza, że nie można tego zrobić i ładować ładowarką modelarską. Wiadomo, ale jak jest jest rzeczywiście z tymi QX7S w tej kwestii. Czy istnieją rożne wersje tych aparatur, z portem ładowania i bez ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi