Tomek Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Naprawdę fajnie to ci Andrzej wychodzi, tylko podziwiać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Naprawdę fajnie to ci Andrzej wychodzi, tylko podziwiać! Dzięki, coś chyba z tego będzie . W oczekiwaniu na kolorki dalej dłubię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Witam Trochę duża przerwa była, ale wracamy powoli. Farby będą lada chwila, to i trzeba będzie malować. Mój wybór był od początku tego egzemplarza, przygotowane są kalki z konkretnym numerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Cały czas czekam na oblot, zwłaszcza z tak żarówiasto-czerwonym kołpakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Farby właściwe już mam. Czekam tylko na żarówiasty kolorek. Wcześniej na próbę pomalowałem kołpak kolorkiem Revella podobnym, ale nie dokładnie takim, ale też luminescencyjnym. Fotki w świetle sztucznym i naturalnym. Zdjęcia niestety nie oddają tego koloru właściwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Witam Fotki na świeżo, jeszcze z nich śmierdzi . Jasny kolorek położony. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 W środę może się pochwalisz z na żywca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 Zazdraszczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Walki ciąg dalszy, ciemny kolorek trochę za ciemny, ale cóż wieszać się z tego powodu nie będę . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Super. Czy mogę zapytać co to to okrągłe przy maskowaniu do malowania i dlaczego tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Wydaje mi się, że dzięki temu można uzyskać delikatne rozmycie na granicy kolorów. Szerokość tego rozmycia można regulować przez grubość tego czegoś okrągłego (sznura?). Jeśli o to faktycznie chodzi to pomysł jest genialny w swojej prostocie i skuteczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 To mi raczej wygląda na zrolowaną plastelinę ale zobaczmy co odpisze Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Super. Czy mogę zapytać co to to okrągłe przy maskowaniu do malowania i dlaczego tak? Metoda podejrzana u plastikowców i chodzi właśnie o rozmycie granicy kolorów, tak jak napisał Robert. Nie jest to sznur a masa plastyczna Blu Tack, świetnie klei się do różnych podłoży, nie zostawia śladów po odklejeniu i świetnie do tej masy klei się taśma maskująca. Masa wielokrotnego użytku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Bardzo dziękuję za informację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Super! Bardzo się cieszę że wreszcie nadszedł ten moment. Pamietam początki... Jednak ten projekt tak rozciągnoł się w czasie że juz miałem wątpliwości czy kiedykolwiek dobrnie do końca. Oglądałem orlika w trakcie budowy, 2? 3 lata temu na pikniku w Wilczych Laskach... Świetnie że zmierza ku końcowi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Fajny pomysł z tym wałeczkiem do rozmycia kolorów. Ja robię i robiłem w ten sposób, ze na podkładce około 3-4 mm przyklejałem darty sztywniejszy papier pakowy o potrzebnych konturach i przy prostopadłym natrysku uzyskiwałem potrzebny efekt. Ostatnio użyłem zamiast dartego papieru papier wycięty zębatymi nożyczkami do tkanin. Efekt bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Walki ciąg dalszy, ciemny kolorek trochę za ciemny, ale cóż wieszać się z tego powodu nie będę . Bez przesady,ja bym raczej powiedział, że ten jasny jest zbyt jasny . Myślę, że czas i słońce zrobią swoje i będzie jak oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Zasadnicze malowanie zmęczyłem . Zostało jeszcze parę poprawek malarskich, kalkomanie i montaż gratów do środka. Nie mogłem sobie odmówić złożenia w całość . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 O matko... Piękny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Ciekaw jestem wagi do lotu. Coś zostało oprócz montażu wyposażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi