merlin71 Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Pięknie! Zapowiedziany oblot zbliża się wielkimi krokami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Do oblotu to jeszcze trochę, ostatnie zalaminowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Ruszamy dalej. Osłonki dźwigni lotek, jeszcze nie wklejone, dopiero po szlifowaniu całości. I pierwsza szpachlówka, natryskowa Novol, ale aplikowana wałkiem, jest OK . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Całość poszpachlowana, zostanie najprzyjemniejsza robota- szlifowanie . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Powolutku, ale idzie. Skrzydełko szlifnięte i pierwszy podkład. Kadłub chyba muszę wysłać do szlifowania Konradowi, pisał w którymś wątku, że szlifowanie to sama przyjemność . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 No kurde to jest samo sedno modelarstwa , ja nigdy nie miałem z tym problemów choć to faktycznie nudna robota, ale zawsze miałem sporo satysfakcji w czasie szlifowania. Cóż pył i kurz to nieodzowne (dotychczas) elementy modelarskie i tak jakoś nigdy mi się nie sprzykrzyły. Jędrek dawaj, będę szlifował, tylko teraz czasu za wiele nie mam, ale zawsze mogę pomóc jak by co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Dzięki Konrad za chęć pomocy , dałem radę . Zabawy z wykończeniówką ciąg dalszy. Kadłub po pierwszym podkładzie, parę dziurek do zaszpachlowania i będzie OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Tak z czystej ciekawości, jak wagowo wyszło przed laminowaniem i po ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Nie ważyłem, po co się stresować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Piękna robota , osobiście bardzo lubię ten moment kiedy model dostaje podkład i znikają wszelkie struktury i niedoskonałości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Dzięki Lucjan, fakt, że to już przyjemny moment, ale dojście do niego trochę czasu zajmuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Się powoli produkuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Świetna robota i model będzie świetny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Pięknie,żmudna robota ale "suma summarum" przyniesie super końcowy efekt i będzie miodzio . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Nadal PZL nituje na wypukło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Nadal PZL nituje na wypukło ? Częściowo tak, np. lotki i klapy nitowane są na gładko od góry a od dołu nity wypukłe. Na kadłubie część nitów też wypukła, a część na płasko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Dobrze, że Orlika można obejrzeć "na żywo".. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Upierdliwa robota, ale mam nadzieję, że końcowy efekt będzie dobry. A swoją drogą, to rysunki w Aeroplanie zrobione są z doopy . troszkę wyklejanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Ładne zdjęcia Orlików! https://technologie.onet.pl/militaria/100-lecie-lotnictwa-zespol-akrobacyjny-orlik-artykul/tdndj98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Fotki ładne, dzięki. Kolejne elementy, niewiele, ale czasu zajmują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi