Nikt Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Albo jeśli laminat bardziej wejdzie w krew to przymierzę w Relaxa lub co tym stylu . W każdym razie w większą rozpiętość niż 2,20m Relaxa już nie będzie. Zobacz modele Valenty i poczytaj o nich. Miałem dwa, został jeden i planuję następny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Tak ! Tylko miedzy Relaxem i modelami Valenty jest taka ogromna przepaść..... Rów Mariański ? Jedyne, co je zbliża - to cena za 1 qdcm. Maciek ! Kto, jak kto, ale Ty - pomiędzy tymi modelami nie powinieneś stawiać znaku równości. Wiem, miałem się nie odzywać. Sorry Winetou ! - Jurek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Jw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikt Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Tak ! Tylko miedzy Relaxem i modelami Valenty jest taka ogromna przepaść..... Rów Mariański ? Jedyne, co je zbliża - to cena za 1 qdcm. Maciek ! Kto, jak kto, ale Ty - pomiędzy tymi modelami nie powinieneś stawiać znaku równości. Wiem, miałem się nie odzywać. Sorry Winetou ! - Jurek Jurek! Ja nie porównywałem dwóch producentów. Nie mogę dużo napisać o Relax-ie bo nim nie latałem. Mam jeszcze Volcano i naprawdę jestem zadowolony(5 lat).Zgodzę się z Tobą że modele od Wistmodel są super,tylko czy łatwo je kupić? i mały wybór.Nie musisz przepraszać bo cenię sobie Twoje wypowiedzi i Twoją wiedzę(ooj.....chyba znowu ktoś napisze że liżę 4-ry litery). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Za rok czy dwa może ktoś stworzy coś równie dobrze latające i wyglądające jak Relax a może sam Pan Witold wznowi produkcję . Pożyjemy zobaczymy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Takie mało OT Niby rwanie jest na tego Relaxa a na allegro już wisi drugi raz -jak to jest ?? Mnie zniechęciło niby zachęcające hasło w opisie- Model unikatowy, bo nowego już kupić u producenta nie można !!! czyli w razie W części trzeba strugać samemu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Rafał obserwuję tą aukcję już 3 tydzień pierwsze to brak forsy a drugie kolory nie te dla mnie model musi mieć dużo czerwonego . Myślę że nie jesteś pierwszym którego ta "unikatowość" zniechęca ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Takie mało OT Niby rwanie jest na tego Relaxa a na allegro już wisi drugi raz -jak to jest ?? Mnie zniechęciło niby zachęcające hasło w opisie- Model unikatowy, bo nowego już kupić u producenta nie można !!! czyli w razie W części trzeba strugać samemu . Chciałem go kupić, ale Kolega sprzedający nie "elastyczny" jeśli chodzi o cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Chciałem go kupić, ale Kolega sprzedający nie "elastyczny" jeśli chodzi o cenę Trzyma się ceny bo model pewno nie zmęczony . Ale serwa raczej nie szałowe, jak na model tej klasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 I na koniec dodam że Relax lata doskonale, co mogłem osobiście zobaczyć na Żarze w wykonaniu Konrada . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Relaxów jest więcej i też potwierdzam, że latają pięknie. Może w tym roku wybiorę sie na Żar z moim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 I na koniec dodam że Relax lata doskonale, co mogłem osobiście zobaczyć na Żarze w wykonaniu Konrada . Też widziałem jak Konrad latał swoim i dla tego chciałem kupić, aczkolwiek Relax ma pewne ograniczenia jeśli chodzi o pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Też widziałem jak Konrad latał swoim i dla tego chciałem kupić, aczkolwiek Relax ma pewne ograniczenia jeśli chodzi o pakiety. Pakiety to jeszcze nie są aż takim ograniczeniem, większy problem z silnikiem. Relax ma swoje plusy dodatnie oraz plusy ujemne, co daje nam że to świetny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ostatnim czasem zabrałem się za uzbrajanie Falcona i tak to wszystko powolutku zaczyna się składać w jedną całość wręga zalaminowana dość dużą ilością żywicy z balonikiem co by mi ten mały potwór z nią nie odleciał Turnigy 306 doskonale zastępują serwa Hitec 85BB proponowane przez Pana Leszka. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz a mianowicie montaż anteny odbiornika . Z racji tego że przewody antenowe są dość krótkie i pewno bez wiercenia w kadłubie by się nie obeszło, to wolał by antenę ,anteny zostawić wewnątrz kadłuba. Mój kadłub jest dość słabo wzmocniony węglem, a właściwie wzmocnienie znajduje się tylko w jego górnej części. Wiem że temat był wałkowany dużo razy ale jeszcze raz proszę o wasze opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Nie lepiej jedno serwo odwrócić o 180* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Wojtku w jakim celu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Aby sobie nie przeszkadzały. Wiem że tam jest z 1mm przerwy ale pamiętaj że w czasie ostrego lotu serwa mogą minimalnie się ruszać. Chodzi o to żeby się wzajemnie nie blokowały. Poza tym to mocowanie bowndena moim zdaniem jest słabe. To nie jest model termiczny ani pianka i na sterach przy szybkich i ekstremalnych lotach pojawiają się spore obciążenia. Czy to mocowanie bowndena w takich sytuacjach wytrzyma? Ja nie wiem i sprawdzać nie będę i na wszelki wypadek stosuje klasyczne snapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Serwa bardzo fajnie zamontowane. Jak bowdeny sa dobrze zamontowane to wszystko bedzie fajnie dzialac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Wykonałem próby na ziemi "przytrzymałem powierzchnie usterzenia " i zasterowałem serwem, wydaje się że prędzej samo serwo ulegnie uszkodzeniu niż baryłki się zderzą. Zresztą one są tylko obok siebie kiedy są w neutrum, podczas wysterowania mają sporą odległość od siebie . Konradzie myślałem o klasycznych metalowych snapach ale wtedy musiałbym przerobić półkę serw by to wszystko ze sobą pomieścić i dlatego zrezygnowałem. Jak pojawią się luzy na orczykach po czasie to zwyczajnie je wymienię, bo mam zapasowe aczkolwiek oś baryłki zamontowanej w orczyku jest gładka i mam nadzieje że prędko się to nie pojawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Mam "baryłki" u siebie i dają radę... nawet przy pogonieniu modelu.Co do anten w środku.U mnie jest dużo więcej węgla.http://pfmrc.eu/index.php?/topic/41644-new-falcon-by-lkwarciński-idzie-nowe/page-2Też miałem robić dziury w kadłubie, ale w końcu przyłożyłem anteny w miejsca wolne od węgla i nie ma problemu z zasięgiem.http://pfmrc.eu/index.php?/topic/41644-new-falcon-by-lkwarciński-idzie-nowe/page-21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi