cZyNo Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Trenuj, trenuj Pierwszy model ustawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Nie wieje właściwie, to jakoś trzeba sobie radzić. Kilkadziesiąt startów i 3,5godziny w powietrzu Całkiem miła sobota No i dodatkowo ponad 7km spacerku no i nawiązując do poprzedniego postu, trzy modele z grubsza ustawione. Na start i termike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 A tym razem w jakiej okolicy Wrocławia byłeś? Ciekawe miejsce, czyżby Raków, ups... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Nie. Lotnisko tylko dla członków Aeroklubu Wrocławskiego czyli Szymanów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Jako członek AP możesz wejść na płytę lotniska? Czy korzystasz z kwadratu dla modelarzy po prawej od hangarów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Dziś było mało samolotów, to można było sobie polatać modelami. Po uzgodnieniu z kontrolą lotów lotniska która to nadzorowała moje poczynania z powietrza Jako członek nie AP tylko Aeroklubu Woclawskiego. Wejść można wszędzie... Jak sie to ustali z osoba odpowiedzialna za loty lub za organizacje w AW No i oczywiście zapraszam Kolegów do zapisywania się do Aeroklubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Off topic, a jakie korzyści z przynależności do AW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Lotnisko blisko centrum. Dla mnie jeszcze taka lokalna duma Staroświecki jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 nie wysiedziałem dziś w domu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Jak nie tak, to siak. Nawet deszcz nie przeszkadzał w dobrej zabawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 No i dalej nie wieje, tak więc był ciąg dalszy sznurków. Tym razem odchyłka był po byku - tak z 90 stopni +- 10. I ten plus był intrygujący bo startowało się z wiatrem. Bardzo zabawnie model się "ślizgał" na powietrzu zaraz po starcie. Odchyłka powodowała pewne perturbacje na wyciągarkach. Jak i inne Ale mimo odchyłki bardzo fajnie sie latało i pierwszy raz miałem tyle bardzo dobrych startów. Jakoś wykombinowałem procedure i w 40-50 minut z grubsza ustawiam model do obsługi konkurencji zwanej F3B. No ale oczywiście trzeba mieć na uwadze, że wcześniej modele i tak są solidnie przelatane i ustawione na zboczu. Oczywiście noc minęła i pojawiły się nowe pomysły na zmiany i poprawę uzyskanych wyników (co nie znaczy że tak będzie ), które zapewne będę wdrażał w życie następnym razem B) Juz nawet poczyniłem pierwsze zmiany w aparaturze. A że wiatr na nasze zbocza nie chce wiać, to sprawę przetestuję do końca przyszłego tygodnia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 I zapomniałem wspomnieć, że 3 radosne i pochrumkujące dziki przebiegły mi po sznurkach. Były tak urocze że z wrażanie nie zrobiłem im zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 hmm...wymyślone w łóżku zmiany okazały sie strzałem w dziesiątkę Wprowadziłem je w aparaturze w 15 minut i był jeszcze czas na sprawdzenie. Wyniki miło mnie zaskoczyły. Uzyskałem mój rekord jeśli chodzi o start z wyciągarki. Przy znacznie mniejszym wietrze i odchylonym, przy samodzielnym wyrzucie i w mżawce a nie w termice. No i lot zakończyłem w chmurze, które dziś były wyjątkowo nisko. Jest nieźle. W porównaniu z wczorajszym lataniem wyniki były o ponad 40m wyższe Mala zmiana a cieszy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Cześć Jurek, jeszcze tylko napisz jaką zmianę wprowadziłeś i gdzie, że wyniki poszybowały tak bardzo w niebo to będziemy się cieszyć razem z Tobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 hmm...wymyślone w łóżku zmiany okazały sie strzałem w dziesiątkę To przed baraszkowaniem czy po ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 zamiast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Oj tam, dopiero po zawodach i zejściu z podium... I to może jak będziesz grzeczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 O , to pilot z Ciebie wyśmienity ale Casanowa marny... Macie/masz "głupiego Jasia" co po hol goni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 casanowa był. latanie to bezpieczna alternatywa po hol biega mój brzuch z przyległościami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Co samo odleci, czasami uda sie znaleźć O! Ale krzywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi