cZyNo Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 lubie optymistów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 W przyszłym tygodniu zapowiadana jest powtórka z Ksawerego i wiaterek w okolicach 100km/h. Szykujemy modele i balast i przygotowujemy sie do ekstremalnego latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 zachodni będzie, albo zachodni z odchyłkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Czyli co? Dupa dla Ciebie dla nas Starogród? Wszyscy będą zadowoleni? Jak nie wszyscy to przyjedz do nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 huragan idzie z tego samego kierunku co Ksawery. A wtedy wiał prawie czysty zachód bo latałem w Jeziersku I to jest dobre miejsce do takich zabaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 A w ten czwartek i piatek tez zapowiada sie jajna zabawa na Rusku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Pożyjemy, zobaczymy . Jutro Stare Marzy. Może uda się bez motorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 jak może? u Nas na pewno sie uda jak będe miał czym dojechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dawno szybko nie latałem, więc pora była się wybrać na ulubiony klifik, szczególnie ze prognozy były interesujące. Jak przyjechało wiało 11 i w takich warunkach odbył sie mój pierwszy lot. Potem wiat sie ustabilizował średnio na poziomie 7-8m/s. Model trochę za lekki był na ten wiaterek i dość mocno nim rzucało. Latanie bardzo ostrożne, bo pierwszy raz od marca latałem na 'jeżu' MX20. Lata się bez problemu, może nie tak precyzyjnie jak na pulpicie ale ujdzie Pozdrawiam Ślimaka z Lubstowa W aucie znalazłem kamerkę, to coś tam postanowiłem nagrać dla potomnych: Film nie oddaje prędkości modelu jak sie stoi przy klifie i śmiga sie nad głową-adrenalinka niesamowita, nawet przy tak wolnym lataniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Trochę predkosci ma ten respekt jak ma z górki ..a pod górke trza by go popchać-ledwo-ledwo "respekt w smole"..Ślimak -pozdrawia -Żólwia../ z Ruska/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Aleś miał warun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Sie nie podśmiewaj dzis bedzie lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Miało byc 15.....i jest 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Jak zaczynałem latać było 15m/s. Potem zmniejszyło sie do 10-11m/s, a potem sie rozwiewało tak, że piasek mą twarz niepokoił. Jak wyjeżdżałem było 16 i się rozwiewało...ale już ciemno sie robiło Dzisiejsze latanie mogę określić jako wariackie Było trochę chłodno w paluchy i jak sie jednak okazało przy szybkim lataniu MX20 jest mniej precyzyjny niż pulpit (to takie tylko moje odczucia). No i oczywiście pilot już stary i troche koślawo lata I znów filmik dla potomnych - taki jak wczoraj, tylko szybciej trochę się latało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 ależ to ciśnie pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 po sprawdzeniu wyników z telemetrii wyszło że najwyższe hopki miałem na 68m od poziomu startu modelu. A prędkosć bardzo często przekraczała 130km/h...lecąc 1-1,5m nad krawędzią i to przy wiaterku <15m/s Przy okazji zmierzyłem wysokośc klifu - w najwyższym miejscu ma 18-20m. Od poziomu wody będzie pewnie z 35-40m Niestety żaden filmik nie oddaje tej prędkości gdy się leci modelem. Kilkanaście zakrętów i trzeba dać sobie na luz Szczególnie na tej górce... I po co latać z silnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 A dziś w ramach odreagowywania przedświątecznego była bita godzinka latania na ruskim klifie. Wiaterek był 8-9m/s, więc za wolno nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Na REKOLEKCYJE..a nie samoloty-loty.. kupilem oplatek .../ nie wafelek z polo/ w LYCHENIU..modelarski ...i mijając Lubstów odkryłem -dojazd- bo z daleka widzałem syper miejscowkę ...PłOSZEWO. / na wiatr zachodni /..bez drzew..krzakow...super dogodne ladowisko ..wysoka trawka beż chabręzi. Wykonalem fotki ale kiepskie..jak bede oblatywał zamieszcze..dojazd idealny "azwalt" pod krawedz...żadnego błocka.. http://postimg.org/image/6he6v0651/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 No opłatek wypas .-) Wybierasz sie w weekend na loty gdzie ? U mnie już dzisiaj dyma..ale cala noc padalo..polatam sobota -niedziela..myslałem o starogrodzie ale mam na miejscu 2 super "zachody"...zobaczymy co bedzie sie dzialo z pogodą / niedziela nawet slonecznie/ http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/48X810/lubstow/pojutrze.html http://www.mojapogoda.com/pogoda-na-swiecie/pogoda-lokalna/miasto/48X8576/starogrod/pojutrze.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi