TeBe Opublikowano 25 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Zgadzam się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Nowy statecznik poziomy w fazie wykończeniowej: DSCN8659 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Zawsze mam to samo odczucie, jak widzę dziesiątki szpilek żgających takie ładne konstrukcje - aż mnie boli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Ja też, Tomku, paski cienkiej sklejeczki 1,0-0,8 przybite do deseczki i sprężyście dociskające statecznik. Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Ojtam, ojtam... To nie makieta Dziurki po szpilkach sa immanentną cechą modeli japonkowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 I tu się mylisz. Dziurki po szpilkach są dopuszczalne tylko w miejscach gdzie szukasz położenia turbulatora na skrzydle i przypinasz go szpileczkami. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Dobrze Zaszpachluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Jestem usatysfakcjonowany, ale już nie szpachluj. Na osłodę dziurki w skrzydle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Mam do was prośbę o konsultację. Przymierzam się do instalacji świateł do lądowania, będą zapalać się przy maksymalnym wychyleniu klap. Gdzie byście radzili je zamontować ? 2 sztuki. SL by TeBeWAW, on Flickr 1. Na przedniej maskownicy silnika. 2. Po bokach kadłuba nad podwoziem. 3. Nad kabiną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 2 (a) - po bokach kadłuba pod podwoziem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Popieram zdanie Kacpra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 A w skrzydłach nie można? Pod natarciem, w okolicach zastrzału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Robercie,, wszystko można, ale jak się od początku zaplanuje Terez już nie chcę dłubać w skrzydłach, światełka do lądowania chcę umieścić gdzieś na kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Jak już nie ma wielu opcji to pakuj gdzie się da a nie pytaj, jak za późno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Rozmieszczenie świateł w modelu zależy głównie od tego, co zamierzasz osiągnąć. Czy będzie to tylko informacja sygnalizująca fazę lotu czy realnie chcesz oświetlić teren przez modelem. No i oczywiście do jakiego typu samolotu chciałbyś upodobnić Swojego Wicherka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanek3d Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Tak jak przedmówca - zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. Według mnie dałbym na górnej części (wariant 3) ponieważ ciekawie oświetli to dziób co dodatkowo będzie go eksponować- fajnie będzie to wyglądać wieczorkiem. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Moim zdaniem, jeśli światła na kadłubie, to tylko pod spodem. Tak ma chyba większość samolotów. Tam też (zamiast dziurawić poszycie z boku lub na górze kadłuba) najłatwiej będzie wyprowadzić przewody oraz zrobić gustowną owiewkę za diodami. Układ oświetleniowy masz home made? Zasilanie przez odbiornik czy osobno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Diodami będzie sterował RC Switch Pololu z Botlanda. Zasilanie diód oczywiście osobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 No to będzie nowa wersja wicherka wicherek 25 ELED bo pędzony elektrycznie i oświetlony diodami LED . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 "Oczywiście osobno", bo inaczej nie będzie sie dało nimi sterować? Serio pytam,nie znam się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi