JacekK Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Chwilę człowieka nie ma i już tyle postów Ja tylko miałem na myśli, że producent chce zarobić na swojej włożonej pracy i zainwestowanych środkach - to normalne. Więc nie ma się co oburzać że cena taka a nie inna. Ja tnąc sobie swoim laserem Eindeckera, i to dużo mniejszego (170cm ) i sam go rysując - poświęciłem dobrze pod tysiąc złotych i ze 100 h pracy przy kompie. Ale robię dla siebie - gdyby chcieć podliczyć roboczogodziny to też ze 3000-4000 by wyszło, bo nikt za 5 zeta/h robił nie będzie... Więc jeśli producent utrzymuje siebie i pracownika/ów to nie może sobie pozwolić na "rozdawanie" swojej pracy w cenie z HK. Tam nakłady idą w dziesiątki tysięcy sztuk i zwrot kosztów jest rozłożony na długi czas. Dlatego pisałem, że to smutne ale prawdziwe. Takie realia. A czy to jest model dla Kowalskiego? Jasne że nie, ale nie wińcie za to producenta. To nie hobby - dla niego to praca. Dla nas to hobby, więc nikt nie liczy czasu i kosztów. Tyle ode mnie. A model naprawdę robi wrażenie, choć mnie by do kombi nie wszedł 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Model piękny , wiem coś na temat ile kosztuje czasu i pieniędzy zrobienie takiego modelu .Model tej wielkośći nie jest dla każdego i na pewno nie będzie kolejki żeby go kupić . A kto bedzie chciał go mieć to i tak go kupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Pieniądze to nie wszystko przecież to wspaniały model polskiego pięknego samolotu z lat 30-tych, niestety teraz jest moda na tanie chińskie zabawki. Z takiego zestawu można zbudować bardzo wierną replikę, która w locie będzie pokazywała urok polskich przedwojennych skrzydeł, co i widać na przykładzie prezentowanego modelu. Jak kogoś nie stać niech oszczędza lub bierze się do pracy (może zrozumie producenta) a nie marudzi Nie miałem zamiaru nikogo obrazić a jak kto się poczuł urażony to przepraszam i proponuje godzinę na świeżym powietrzu z modelem dla wyluzowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Krzysztof- popieram! Zamiast się frustrować cenami i bezsensem ekonomicznym świata- do roboty Panowie- budujmy swoje autorskie wersje. I tak jesteśmy w lepszej sytuacji niż tacy np. miłośnicy jakichś Lambordżini czy innych Rolsrojsów- ci sobie na pewno ni eporadzą, my możemy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwant Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Popieram Krzysztofa i kontynuując jego myśl! To jak? Za dwa lata, to jest w 2017 roku (myślę, że dwa lata to wystarczający czas byśmy się wszyscy przygotowali) nowa impreza w Bobrownikach pod nazwą "Urok polskich skrzydeł"!!! Czy byli by chętni na taką imprezę modelarską? Staszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Jak modele przeżyją to ja jestem na tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Myślę, że swoją P.11c skończę do tego czasu jestem na tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witaj Staszku !! Wspaniały pomysł ! Będzie Iskra i może " coś " nowego ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek I Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Popieram, będzie Kania 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwant Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 "Mnie dwa razy nie mówić!!!" Cieszy mnie taki odzew!!! Widać, że duch w nas nie ginie. Zatem na 2017 rok szykować modele. Imprezę pod nazwą "Urok polskich skrzydeł" organizujemy na lotnisku modelarskim w Bobrownikach. Po Świętach Wielkanocnych przygotuję informację - post w dziale "Spotkania, Imprezy - Południe". Staszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 PZL 26 Gotowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 W takim razie postaram się zrobić coś na kołach, a nie tylko na pływakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwant Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 No i mamy kolejny model PWS 26, tym razem o rozpiętości 2 m. tak naprawdę to od konstrukcji tego modelu wszystko się zaczęło - patrz pierwszy wpis na tym wątku, a że większy wyprzedził mniejszego ......... Takie życie. Wielkie uznanie, tym razem dla wykonawcy modelu Bogdana B. i oczywiście dla Leszka J. z Model Partner/ELJOT 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Piękny i ten rozmiar mi bardzo pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agadoskat Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 No to dla odświeżenia tematu "smaczek" z Rybnickiego lotniska. Dwa modele PWS-26 produkcji ELJOT w powietrzu! https://www.youtube.com/watch?v=xDAE6jq6C9g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Super ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwant Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Jeszcze chwila, a modeli PWS 26 będzie więcej niż samolotów w 1939 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Oby tak było i polskie skrzydła wygrały z chińską ekspansją Piękne modele a tu przypadkiem znalazłem film z oblotu modelu 2 m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semp Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2015 PWS-26- wersja 2m- pojawił się już w sprzedaży.Elementy wycięte laserem wyglądają bardzo dobrze.Jest maska silnika , cała galanteria, podwozie główne i płoza ogonowa.Jak na kit jest wszystko. Trzeba zakupić tylko pokrycie konstrukcji.Kilka zdjęć z elementami kitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz_A Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Czy ktoś się orientuje jaki profil skrzydeł zastosowano w tym modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi