Skocz do zawartości

Dowcipy i anegdoty modelarskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbierzmy wspólnymi siłami anegdotki, dowcipy o modelarzach i inne modelarskie "prawdy objawione".

Od kiedy modelarze ubierają się w lumpeksie?

Od pierwszej kropli CA na nowych jeansach.

Jeśli na polu gdzie latasz będzie stało choć jedno małe drzewko, to na 100% w nie trafisz.

Opublikowano

Jeśli na polu gdzie latasz będzie stało choć jedno małe drzewko, to na 100% w nie trafisz.

Jeśli drzewka nie ma to na 100% zdąży wyrosnąć :D

• Lubię to 2
Opublikowano

Kiedyś z kumplem latałem skrzydelkiem na osiedlowej górce. W dole widzę kątem oka idące krokiem spacerowym 3 młode dziewoje. Kiedy nagle robiąc nawrót usłyszałem. ... Dasz się przelecieć????!!! Niby latałem modelem, ale przyznam że mnie zatkało, co niemal nie skończyło się kretem

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 3
Opublikowano

cytat z filmu powyżej:

"to se k. . . polatałem"

idealnie pasuje do niektórych sytuacji na lotnisku :) (kret, zostawienie bagnetu w domu Etc)

Opublikowano

Kolega @Krankor w Orle, na wyposażeniu ma karteczkę z napisem BAGNETY IDIOTO czy coś w tym rodzaju, jak opowiadał, kiedyś jechał na jakieś spotkanko polatać zapomniał bagnetów włożyć. I tu można zastosować ów cytat :DD

A no i jeszcze

Po co budować małe modele skoro duże lepiej latają :)

Opublikowano

Moja przygoda - po wielu probach zgadalem sie terminowo z chlopakami z lotniska na holowanie - czyli oni mieli czas na lot szybowcem a ja mialem czas na lot holownikiem. Jak juz dojechalem te 40km na lotnisko i rozlozylem Pilatusa to sie okazalo, ze steru wysokosci nie zabralem :)

Opublikowano

W Złotowie na pikniku w chyba 2011 roku przyjechał kolega, już nie pamiętam kto, Z heli elektrycznym. Całkiem spora bestia. I pytanie dlaczego nie latasz? Myślałem ze tata wziął nadajnik, a tata myślał ze ja zabrałem...

• Lubię to 1
Opublikowano

Jeśli coś ma się zepsuć, to zrobi tak 100m nad ziemią.

Wylądować zawsze wylądujesz, ale niekoniecznie tam gdzie chcesz.

Gdy latasz sam, wszystko pięknie ci wychodzi, a z publiką co chwila krecisz.

Jak widzisz jedyny słup w promieniu kilkudziesięciu metrów - nie martw się, i tak w niego wlecisz.

No i jeszcze: Pierwszy model ma latać, nie wyglądać.

Opublikowano

Hmm, "atpuskaj koszku" - puszczaj kota :)
Tak, uczę się rosyjskiego i mogę powiedzieć, że jest o wiele lepszy od niemieckiego, a przynajmniej ładniejszy i łatwiejszy w nauce :P

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.