Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukałem forum w poszukiwaniu konfiguracji dla ww. samolotu, ale tematy są albo stare, albo nie do końca odpowiadają moim potrzebom (np. zakup w Polsce).

Buduję Skywalkera 1900 (w wersji z węglowym ogonem), który oprócz standardowego osprzętu będzie woził na pokładzie autopilota PixHawk i dodatkowo ok. 0,7-1 kg ładunku. Z tego co wyczytałem, do tego samolotu proponuje się pakiety 4s 5000-6000 mAh oraz silniki np. RC Tiger Motor 2820 830kv + śmigło 11x7 lub AX2814 980kv + śmigło 9x6. Latanie będzie raczej stateczne i spokojne, bez fanaberii w postaci szybkiego wznoszenia się czy akrobacji ;) Chcę jednak kupić silnik, regulator, śmigło i pakiety w Polsce (to kluczowe), a nie bardzo jestem w stanie poradzić sobie z doborem silników i regulatorów z dostępnej oferty. Stąd chciałbym prosić Was o pomoc w tym zakresie. Czy moglibyście wskazać jakieś konkretne rozwiązanie silnik+regulator+śmigło? Budżet określiłbym jako zdroworozsądkowy, z naciskiem na długowieczność zestawu. Dziękuję.

Opublikowano

Bo jest Patriotą, chce mieć gwarancję, chce kupić drożej - :)) /niepotrzebne skreślić/

Albo po prostu ma serwis/reklamacji "na miejscu" i nie musi wysyłać paczki za granicę ?  ale mogę się mylić  ;)

Opublikowano

Odwiedź może stronę sklepu RCSkorpion wyroby dobrej jakości, choć może nie zawsze najtańsze ale silniki i regle Robbe szczególnie serii 900 opto polecam.

Jak chcesz tańsze regulatory i też dość dobre to regulatory ZTW serii B opto  - prowadzi Riku ale niestety na opto trzeba czekać aż łaskawie ściągną. 

Opublikowano

patriota to bedzie jak sobie odwietlenie modelu zrobi na module airlighta, nie znam zadnego producenta silnikow, regulatorow, baterii i odbiornikow z Polski :( z tym serwisem na miejscu to fakt ale tez nie do konca, odkad pojawily sie rozne wearhouse'y europejskie to juz nie jest taka przeszkoda a bodatemu fakt nieczego nie zabronisz ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.