stema Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 No wreszcie coś konkretnego. Tak nie wiele jest literatury na ten temat. Robert [robertus] gdzie to wyczytałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Ponieważ wyjazd weekendowy się opóźnił, to skorzystałem z okazji i popełniłem tylną cześć kadłuba i statecznik pionowy. Można już zwizualizować: P1040016 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Nieco o charakterystyce układu 3LSC http://icas.org/ICAS_ARCHIVE/ICAS2002/PAPERS/521.PDF polecam, interesujący materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Dzięki Andrzeju, już czytam. Dla ciekawych - konstrukcja statecznika pionowego: P1040018 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 a no ciekawa konstrukcja, dużo wungla . To jak była konstrukcja piankowa, teraz mieszana. Ale widzę że szybko Ci to idzie, to co oblot jeszcze w tym roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Koniecznie w tym roku Myślę, że do końca listopada zdążę. Pierwszy raz takie klejenie robię... Co byście doradzili? Żywica, Pattex, czy Soudal? Czy może wszystko jedno, bo i tak prędzej złamie się obok, niż te wręgi się rozkleją? P1040020 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Koniecznie w tym roku Myślę, że do końca listopada zdążę. Pierwszy raz takie klejenie robię... Co byście doradzili? Żywica, Pattex, czy Soudal? Czy może wszystko jedno, bo i tak prędzej złamie się obok, niż te wręgi się rozkleją? Wybieram odpowiedz C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 a no ciekawa konstrukcja, dużo wungla . Wyciągam wnioski z katastrofy testera ver.1. Tam strzelił statecznik pionowy. W ver.2 przy cyrklu ma się rozlecieć piankowy poziomy (bo mam zapasowy ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Przykręć na nylon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 No wreszcie coś konkretnego. Tak nie wiele jest literatury na ten temat. Robert [robertus] gdzie to wyczytałeś? Teraz Ci nie powiem, bo nie pamiętam, gdzieś w internecie. Gdy robiłem Hammerheda to szukałem informacji o canardach. Z latania mogę to potwierdzić takie zachowanie. Canarda mam nieruchomego A co, głupoty piszę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 mega pancerny ten statecznik, te dwie czesci to mozesz na 4 srubki skrecic tez bedzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Kilka ostatnich dni chorowałem i dopiero dziś zszedłem do modelarni. Budowa kadłuba troszkę poszła do przodu: P1040085 by TeBeWAW, on Flickr Wkleiłem statecznik pionowy, zrobiłem SK, przygotowałem półkę do wklejenia statecznika poziomego: P1040086 by TeBeWAW, on Flickr Jak widać, serwo SW zdecydowałem umieścić w stateczniku poziomym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Wykonałem i testowo zmontowałem główne podwozie. Oczywiście do oblotu bezsilnikowego będzie zdemontowane. P1040092 by TeBeWAW, on Flickr P1040093 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 I jest przednie podwozie, skrętne. P1040094 by TeBeWAW, on Flickr P1040095 by TeBeWAW, on Flickr Trzeba go będzie jakoś aerodynamicznie obudować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Styropianem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Proszę Cię!!! Wiesz, że mam alergię na prace w spienionym. Będzie z lekkiej balsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Czy to jest to co pisałeś w punkcie pierwszym ToDo? Rzutka do wyznaczania SC. Bo coś mi tu się znowu rozpędzasz w drewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Podwozie jest demontowalne. Bez podwozia i bez silników będę rzucał. Potem zamontuję podwozie i silniki PS. A tak w ogóle, to jakbyś był kolegą, to byś zrobił taką rzutkę i mi pomógł. Dla Księcia Depronu to godzina roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Nic tak nie cieszy jak rozkminianie samemu co zrobić aby samolot dobrze latał.. Nie ma mowy, nie odbiorę Ci tego. Rzutka im lżejsza tym lepsza. Zrobiłbym ją z podkładów zupełnie bez wzmocnień, czysty depron. Może gdzie niegdzie listewka. Im lżejszy tym lepiej. Jak będzie ważył tyle co użyty podkład to będzie nim mozna bezpiecznie porzucać. A potem można dać dziecku do zabawy i zbudowac coś konkretnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Obudowa przedniej goleni to drobiazg, natomiast to główne podwozie będzie pracowało co najmniej dziwnie. Praktycznie tylko na zginanie przy kadłubie. Taką konstrukcją utraciłeś całą elastyczność tej głównej, węglowej goleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi