Iras 11 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 a wiec tak wszystko na swoim miejscu lewe skrzydło naprawione środek postanowiłem okleić przednia część sklejka, da to wzmocnienie na podwozie balem sie ze podczas twardego lądowania nie wbiło podwozia do środka i tym samym wyrwało górne poszycie,tym bardziej ze mocowanie podwozia jest na ostaniach zebrach srudplata mimo to ze są podklejone zebra ,spływ skrzydła w miejscu klap podklejony sklejka 0,4 mm i teraz jest sztywny i nie wygina się i teraz pytanie czy końcówka skrzydła zeszlifować do góry tak jak zaznaczyłem czy od spodu i od góry zeszlifować do środka no i waga całości myślę ze nie taka zła zeszlifuj od dołu będzie stabilniejszy w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Te luty to od nowa do zrobienia , plus termokurczliwa koszulka na każdy kabelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 A czego miałbyś nie dać rady , budujesz fajnie modele , to mały kabelek chyba Cie nie położy ? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Zainwestuj w lutownicę transformatorową. Lepiej nadaje się do precyzyjnych lutowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 koniecznie zmień lutownice, i przydała by się kalafonia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 nie wiem jak po francusku się to nazywa,ale na sto procent sprzeją cynę z topnikiem w cynie ułatwiającym lutowanie. Takie 2 w 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 kalafonia jest używana do smarowania smyczka. W Paryżu napewno jest sklep z instrumentami muzycznymi jak skrzypce, kontrabasy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 kalafonia jest używana do smarowania smyczka. W Paryżu napewno jest sklep z instrumentami muzycznymi jak skrzypce, kontrabasy itp. Ja do lutowania złączy mpx używam takich adapterów super sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Ja do lutowania złączy mpx używam takich adapterów super sprawa. Rzeczywiście super. Gdzie to można kupić? nie widziałem takiego adaptera w żadnym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 a to cynę z kalafonia w środku mam ale nie ma w sprzedaży samej kalafonii http://lutownica.com.pl/galeria/?kalafonia-aktywna-do-lutowania-40g-ag-termopasty-4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Rzeczywiście super. Gdzie to można kupić? nie widziałem takiego adaptera w żadnym sklepie. Pewno tam skąd pochodzą zdjęcia http://www.modelmotor.pl/zlacze-mpx-pcb-adapter.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 dzis tez za duzo nie narobilem ale zawsze do przodu No bardzo ładnie to będzie wyglądać w kokpicie. To drugie to też część celownika? Co jeszcze planujesz w kabinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 A to nie przypadkiem trymer steru wysokości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidgdynia Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Te kółka z linkami to nic innego jak trymery:) Super Ci Seba idzie ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 ...a w kokpicie zrobie wszystko co mam widocznego na zdjeciach i planach Chłopaku, szalejesz! Też obstawiam trymer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Fajne masz lochy ! Idziesz jak burza z budową i ładnie Ci to wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmodel Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Żywica rozpuściła piankę bo pewnie użyłeś poliestrowej. Epoksyd nie powinien tego zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zamiast plexi kup Vivak (pet G) , kopyto musi być wypolerowane żeby nie było skaz na wytłoczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 czy ktoś może mi powiedzieć czy można okleić kovelarem na epoxy czy lepiej tkaniną ? Koveral nie nadaje się do laminowania. Stosując żywicę epoksydową musisz użyć cienkiej tkaniny szklanej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 To w Paryżu trzeba do sklepu iść tydziń i tyle z powrotem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi