magilla Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Z planów wynika, że w miejscu tym jest pianka / styropian pokryty balsa. Tutaj znalazlem chyba jak to bylo robione: http://ssouvodochody.web2001.cz/diablotin/navod/prirezy.htm http://ssouvodochody.web2001.cz/diablotin/stavba.htm SW sie nie przejmuj zrób płaski jak Ci tak wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 16 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Witam. Nie wiem czy kogoś interesuje budowa ;] ale coś tam się już widać. SW jednak zrobiłem nie profilowany lecz zwykły płaski, poszedłem po najniższej linie oporu, ale wybaczam sobie ;] Zacząłem się brać za skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Tak z ciekawości. Czy jak dam balse 1,5 mm twarda na pokrycie poszycia garba w kadłubie to wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 A boki będą jaką balsą oklejane i czy twarda da się ładnie wygiąć ? Bo wystarczy i 1,5 mm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 3 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Boki nie będą oklejane balsą, ma być goła kratownica. Tak jak na załączonym obrazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 3 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Cos powoli powstalo. Waga tego co widac bedzie oscylowac w granicy 4800 - 5000gr. Czekam na reszte materialu aby dokonczyc. Wysłane z mojego LIVE2 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad 29 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Coś ci wysokość dziwnie wyszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Chmm.... Jakby była odwrotnie wklejona ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witam. Pierwsze co poszedłem i zrobiłem płaskie SW bo jakoś mi nie wychodziło z profilowanym SW, a po konsultacjach z moim znajomym dziadkiem, stwierdził że nie ma to większego wpływu byle zastrzały zrobić. A co do wklejenia to tak na planach jest. może tak wygląda bo nie ma reszty SW. Plany nie są doskonałe, ale co tam, i tak jestem zadowolony. Pytanie czy poleci, a jak poleci, czy wyląduje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 No właśnie na planach jest inaczej . Plan: Model: Na zielono zaznaczyłem, o co mi chodzi. Czy nie powinno być tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Hmm. To jestem w czarnej du... :/ Jak to się stało :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Nie wiem, czy nie najprościej będzie zrobić nowy statecznik poziomy, a ten obecny delikatnie wyciąć aby nie zdemolować kadłuba. Edycja: Jeśli nie robisz statecznika poziomego zdejmowanego to dlaczego wykonałeś obie połówki oddzielnie? Tak jest słabiej - bez zastrzałów lub bagnetu (swoją drogą nie widziałem jeszcze bagnetu / łącznika w usterzeniu płaskim, zdejmowalnym) zgubisz statecznik w pierwszym locie, i jest możliwość pomyłki przy montażu, czego doświadczyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Tak wygląda w moim Diablotin XXL o rozpiętości 260cm statecznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zastrzaly beda ale to potem. W srodku jest rurka aluminiowa fi 8mm. Moglem to inaczej rozwiazac ale czlowiek sie uczy cale zycie. Ogolnie to SW jest profilowy ale coz bedzie trzeba tak latac. Wysłane z mojego LIVE2 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zastrzaly beda ale to potem. W srodku jest rurka aluminiowa fi 8mm... Wysłane z mojego LIVE2 przy użyciu Tapatalka Na pewno jest? Jeśli tak to ją giąłeś, czy też obsadzałeś po skosie? Na zdjęciu Henryka widać, że powinna iść równolegle do krawędzi spływu statecznika pomiędzy przedostatnim żeberkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Nie mam zdjec ale idzie prosto. Ciezko mi wytlumaczyc. Z zastrzalami ma to dzialac. Podobno. Zobaczymy. Wysłane z mojego LIVE2 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Sprawdź, czy nie będzie problemu z połówkami SW, które chyba masz już sklejone. Czy nie będą kolidowały z kadłubem lub ograniczały wychylenia SK. Popełniłeś błąd i chcesz to sobie zostawić na pamiątkę. Ja bym to poprawił. Kadłub oczyścisz tak, że nie będzie śladu, a SW to tylko parę listewek. Do wiosny daleko. Zdążysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad 29 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Statecznik pionowy powinieneś wykonać w jednym kawałku i wkleić w całości w kadłub . Ty wykonałeś dwie oddzielne połówki . Tak to powinno wygladać jak na zdjęciu statecznika. http://www.aliexpress.com/item-img/Cessna-195-DIY-RC-Plane-Unassembled-Kit-without-Cover/1928237713.html?spm=2114.10010108.100005.16.30l4ii# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 SW nie bedzie kolidowal z SK ani na odwrot. Dojda do tego zastrzaly i nie odleci. Duzo modeli ma SW plaski, ale w calosci. U mnie do polowy SW jest rurka aluminiowa x2 a wiec nie powinno sie zlozyc. Jest to moj 1-wszy tak duzy model. Przerabialem juz 2 modele fun fly o budowie kadluba kratownicy i powino byc OK. Ja ma cos sie rozleciec to i tak sie rozleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 . Ja ma cos sie rozleciec to i tak sie rozleci. Posłuchaj kolegów i popraw swoją robotę to wtedy sobie polatasz. Zrób SW bez rurek i zastrzałów,tył lżejszy mniej ołowiu z przodu. Postaraj się skoro to Twój pierwszy model tej wielkości i żeby jeszcze latał lepiej niż poprzednie konstrukcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi