herkristo Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Jakby to powiedział Jendrek do Pyzdry: Co Ci powiem, to Ci powiem, ale Ci powiem Piknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Miny mogłyby zmiękczyć lądowanie. Tylko weź i traf... Choć znam takiego co trafił, tylko niekcący:) O mnie mówisz? To jeszcze zdjęcie wklej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Coś tam dłubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 a jakim podkładem malujesz ? nie boisz się że będzie farba złazić z naklejek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Arek to co widać to jest szpachlówka w aerozolu Motip na bazie nitro, na to przyjdzie jeszcze podkład szary a na koniec lakier. Nie boje się bo miałem tak robione balsowe kadłuby zabezpieczone tą folią i lakierowane, były używane i są na zboczu gdzie się ląduję bardzo nieprzyjaznym terenie na razie nic nie złazi. Najlepiej jak by ta folia była w kolorze aluminiu mozna by zrobić naturalne ślady eksploatacji i chyba zakupię na skrzydła i usterzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 tak myślałem, że to szpachlówka motipa, bo ma charakterystyczny kolor i bardzo fajnie się nią maluje i obrabia. nie mogę jej ostatnio namierzyć, bo bez niej dużo trudniej się pozbyć tych mikro dziurek w laminacie na kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Miny są jak się rozwali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Kolor podkladu ? taki trochę dziwny. Biały lub szary byłby ( moim zdaniem) lepszy. Polecam podklad Boll szary. Kazdy kolor na tym podkładzie wyjdzie naturalnie. Lepiej się szlifuje od Motipa ( jest bardziej;suchy') ale jeśli bardziej preferujesz ten podklad... Przy okazji trzeba będzie sprobować... może masz rację? i Twój podkład będzie lepszy? Sorry.. właśnie doczytalem się ,że jeszcze dojdzie podkład szary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Chyba Arku wiem, gdzie można wejść w posiadanie tego podkładu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 chyba ja też już wiem , tylko nie chodzi o podkład, tylko szpachlę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 I tyż dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Folię jeszcze mi się przypomniało warto przetrzeć papierem ściernym np 320 - znaczy zmatowić i delikatnie ręcznikiem papierowym nasączonym acetonem pomazać. Szpachla Motipa ma taki kolor na którym się ciężko maluje dlatego trzeba dać podkład w moim wypadku preferuje szary, który także zwiększy przyczepność lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Pomału dalej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Bardzi ładnie Ci to wychodzi. Przed czym tak intensywnie trenujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Przed czym tak intensywnie trenujesz? Myślę, że jeszcze parę modeli poskładam więc warto się uczyć od lepszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 a jak masz zrobione przejście statecznika pionowego w kadłub ? będzie jakaś nakładka ? Tak ostatecznie wystrugałam u mnie myślę że jest to dostateczne przy okazji wzmacnia ten :"cherlawy" punkt mocowania stecznika oryginał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Poszedł podkład uwidocznił niedoróbki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Ładnie, ładnie. Lubię ten etap prac. Malowanie robi z modelem małe czary-mary. Pięknie zaczynają ujawniać się detale, wcześniej ginące na tle plam szpachli, mozaiki różnych materiałów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Blachy i nity jednym słowem miodzio! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 jak zrobiłeś tą blachę przejscia kadłuba w statecznik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi