Picasa127 Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Witam! Pozwolę sobie wrzucić dwa filmy z testów modelu Fluid z firmy Dualsky. Nowość na 2014 rok; zaprojektowany przez Andrea Giavarini w dwóch wersjach. Na forum nie znalazłem o nim żadnej wzmianki,na youtube też praktycznie nic nie ma, a model naprawdę godny uwagi. Po dobrych kilkunastu wyczynowych lotach mogę go śmiało wszystkim polecić - do tej pory nie miałem okazji latać tak znakomitą halówką. Porównując np. poprzednią z rc-factory to przepaść.. Zapraszam do oglądania: (Full HD) https://www.youtube.com/watch?v=VeHK8rQuR7g https://www.youtube.com/watch?v=svhj3O7L7mI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shock Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Konrad a jakieś dane Fluida? Widać potencjał modelu i pilota Z rc factory modele latają też mega wyczynowo zależy który posiadasz. Tego Edga którego miałeś ciężko nazwać świetną halówką -200 g ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Picasa127 Posted December 6, 2015 Author Share Posted December 6, 2015 Parametry (Fluid Dualsky):-długość: 920 mm-rozpiętość skrzydeł: 855 mmWyposażenie:-silnik Emax 2205/22 +GWS 8x4-regulator Dualsky 12A Lite-serwa Hitec-pakiet Dualsky 3S 11,1V 300mah 45C Konrad a jakieś dane Fluida? Widać potencjał modelu i pilota Z rc factory modele latają też mega wyczynowo zależy który posiadasz. Tego Edga którego miałeś ciężko nazwać świetną halówką -200 g ... Edge był taki do polatania w parku,ogrodzie itd; zdecydowanie za szybki, za ciężki na hale.Zwrotność też pozostawiała sporo do życzenia. Choć np patrząc Rafał na tego twojego większego Sbacha, wydaję mi się, że lata lepiej od Acromastera z Multiplexa. Więc chyba faktycznie zależy od modelu. Nie chodzi tutaj tak do końca tylko o tą wagę. Edge był ciężki bo ważył 280g z pakietem 550mah, ale Fluid nie jest nie wiadomo ile lżejszy. W pierwszej wersji z lekkim wyposażeniem (pakietem 2S, mniejszym silnikiem) Fluid ważył bodajże 180g. (Te 150g podawane przez producenta chyba nieosiągalne.) W tej chwili na 11,1V (300mah) waży 200g z groszami i nawet latając jeszcze z większym pakietem 11,1V 550mah, gdzie waży dobrze ponad 220g model nadal lata jak gazeta. Nie czuć żadnej różnicy pomiędzy 180 a 220g, choć powinno być ją widać- zwłaszcza przy takim lataniu 3D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czopek Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 Wtrące swoje 3 grosze. Fluidem latam już drugi sezon. Model rewelacyjny. Wagę jak najbardziej można osiągnąć w okolicy 150g. Mój waży 151g RTF przy setupie z 4 serwami Dymond d47s. Czas lotu ok 6 min. Pakiet 2S 180mAh. Nie ukrywam że z lekkim przerażeniem przeczytałem o pakiecie 550 mAh i wadze powyżej 220 g. Przy tej masie myślę że porównanie do cegły byłoby lepsze a nie do gazety. Ale każdy czyta co lubi Ale wracając do sedna, model rewelacyjny z olbrzymim potencjałem. Tak jak kolegą Picasa127 napisał, model godny polecenia. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Picasa127 Posted December 6, 2015 Author Share Posted December 6, 2015 Nie ukrywam że z lekkim przerażeniem przeczytałem o pakiecie 550 mAh i wadze powyżej 220 g. Pakiet 550mah był do innego modelu. W wyjściowej wersji latam na 300mah. Miał być lżejszy, ale mi to za bardzo nie chciało latać na 2S. Przy tej masie myślę że porównanie do cegły byłoby lepsze a nie do gazety. Może faktycznie względnie powiedziane, że lata jak gazeta. Zdaję sobie sprawę że przy podobnej rozpiętości zawodnicze halówki ważą poniżej 100g, lecz dla mnie tak po przesiadce z 8kg Yak'a moge mieć wrażenie, że latam gazetą. A co to za parametry ma ten silnik, że na pakiecie 180mah 7,4V latasz 6min..? bo gabarytowo dość spory. Drugi sezon i stan taki jak na zdjęciach Musisz go niezwykle szanować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czopek Posted December 6, 2015 Share Posted December 6, 2015 No czas był dla mego fluida łaskawy. Ale zdjęcia wszystkiego nie pokazują, ma gdzieniegdzie trochę dodatkowego CA Silnik to Turnigy SK3. Dokładnie jakie ma parametry napisze jutro. Z głowy nie pamiętam, sprawdzę w historii zamówień. 6 min latam głównie dlatego, że latam tylko na hali, do tego relatywnie niska masa modelu no i sprawne i lekkie śmigło PT 9 x 2.8 Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czopek Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Silnik to Turnigy SK3 2122-1570kv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Picasa127 Posted December 7, 2015 Author Share Posted December 7, 2015 Masz może jakiś film z lotu? Jestem ciekaw jak ci to lata. Silnik nie zbyt lekki, max moc 50W przy 3S to chyba szału z mocą nie ma, zwłaszcza latając jeszcze na 2S.. Poprzednio testowany lżejszy silnik - 15g emax miał max 54W przy 2S i o 3D nie było mowy (waga do lotu coś ok.170-180g-tak jak wyżej pisałem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czopek Posted December 7, 2015 Share Posted December 7, 2015 Niestety filmu nie mam. Jesli nie zapomnę postaram sie cos nagrać w niedzielę. Silnik to brat bliźniak Hackera A10-9L. Mocy jest olbrzymi nadmiar. Do 3D się jak najbardziej nadaje. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Picasa127 Posted December 11, 2015 Author Share Posted December 11, 2015 Kolejna, ostatnia dawka filmów - pokaz możliwości Fluida https://www.youtube.com/watch?v=5UeeB85VgY0 https://www.youtube.com/watch?v=mnRd6YJMShM https://www.youtube.com/watch?v=fZML8SXxpzM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts