Kwant Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Witaj! Henryk troszkę zmyśla. Ja liny kupuję w firmie: DQ-PP sp. z o.o. (www.dq-pp.pl) Musisz tylko "wstrzelić" się w promocję. Przejrzyj dzisiejsza ofertę, zapisz się na nowości i wiadomości będą same docierały do Twojej poczty. Heniu wziął liny właśnie ode mnie. Co prawda trzeba kupić od razu sporo liny (najczęściej 200 m), ale cena jest nieporównywalna do cen w sklepach modelarskich. Przekonaj się sam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Stanisławie linki do napędów steru kierunku i wysokości kupuje właśnie w OlpenModel , Twoje linki będą jako naciągi przy płatach gdyż są za grube. Budowa modelu powoli ruszyła do przodu , cały model już oklejony folią Solartex w kolorze Linen , jeszcze pozostały mi do oklejenia białe kwadraty i czarne krzyże , pilot już zasiadł na swoim miejscu , jest to pilot z PZL-P11c i będzie pracował na zmianę w dwóch samolotach , może ktoś ma takiego pilota jak na zdjęciach to chętnie kupię skala 1:4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Ten solartex faktycznie prześwieca o wiele mniej niż oratex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Gdzie to kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 np. hobbyking http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__55620__Satin_Solartex_Pre_painted_Iron_On_Fabric_Covering_Linen_5mtr_EU_Warehouse_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Można też tutaj http://www.aircombat-modele-rc.pl/?445,folia-solartex 34zł./1mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 W Polsce folia jest niedostępna , ten sklep aircombat niby wszystko mają , ale jak chciałem złożyć zamówienie przez telefon to nic nie mieli. Folie to ja kupiłem w Czechosłowacji w sklepie SCZ Model Shop , można do nich zadzwonić i porozmawiać nr.tel.737100960 albo napisać shop@sczmodel.cz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Właśnie chodzi mi w Polsce, gdybym wiedział że zamawiasz dolozylbym się ze swoimi 4mb szkoda że u nas niedostepne;( Piękny model!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Kilka zdjęć z dalszej budowy Fokkera , prace bardzo powoli posuwają się do przodu pozostało jeszcze troszkę do zrobienia , oprócz Fokkera jeszcze pomalowałem P-11 Piotra , ale zdjęcia to już zamieści Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Niby takie same ale Twój jakby ładniejszy. edit:Heniek pokaż jak zrobiłeś te kładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Jano tak wygląda chodnik na płacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Budowa Fokkera dobiegła do końca , jak będzie pogoda w sobotę to będzie oblatany , teraz jeszcze kilka zdjęć gotowego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Kapitalny model. Gratulacje i powodzenia w oblocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Czy model już latał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Tym modelem zrobiłem już dosyć dużo lotów model bardzo dobrze lata , ale na pikniku w Raciborzu rozsypał się silnik był w nim NGH FG38 , teraz włożyłem OS FS-200S przerobionego na benzynę , silnik docierałem gdyż był jeszcze nie dotarty i bardzo ładnie odpala i piękna jest jego praca , teraz model czeka na ponowny oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogru Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Panie Henryku ! Stałem się jednym z posiadaczy zestawu do budowy Fokkera. Jednak moje doświadczenie z budowie tego typu modeli jest niewielki i nie chciałbym popełnić kardynalnych błędów. W związku z tym ma do Pana prośbę o pomoc(informacje) w doborze kilku elementów konstrukcyjnych: - jaki jest materiał i przekrój podłużnic kadłuba ? - jaki jest materiał i przekrój kratownic kadłuba(na górze i dole) ? - czy na dźwigary zastosował Pan listewki 5x7mm zgodnie z projektem - nie mogę ich nigdzie znaleźć czy może zastosować 5x8mm - bo i tak czeka mnie sporo piłowania z powodu chyba za małego freza użytego do wycięcia tego zestawu Pozdrwaim Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam gdzie mozna nabyc ten kit? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wogru Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Producent i sposób "dystrybucji" opisany jest w poniższym wątku http://pfmrc.eu/index.php/topic/68085-fokker-zestaw-kit/ Pozdrawiam Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Wojtku napisałem do Ciebie 22.01 na PW czemu jeszcze nie odczytałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam gdzie mozna nabyc ten kit? Obecnie przerwa w produkcji związana ze zmiana sprzętu ( frezarki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi