Paweł Prauss Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 3 godziny temu, jarek996 napisał: Oto czesc mojego dzisiejszego nabytku, a DANIE GLOWNE dojdzie niebawem poczta. Pochwale sie natychmiast. Marcin , a pomysl, ze kilka dni temy walczylem o 35 ? Teraz bede mial 5 ( z ta co idzie z Australii). Z tego cztery, w cenie tej australijskiej ? Nie chwaląc się miałem w tym przedsięwzięciu mały udział? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 4 minuty temu, Paweł Praus napisał: Nie chwaląc się miałem w tym przedsięwzięciu mały udział? Najgorsze jest to, ze dotknales je przede mna ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 15 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 4 godziny temu, jarek996 napisał: Oto czesc mojego dzisiejszego nabytku, a DANIE GLOWNE dojdzie niebawem poczta. Pochwale sie natychmiast. Marcin , a pomysl, ze kilka dni temy walczylem o 35 ? Teraz bede mial 5 ( z ta co idzie z Australii). Z tego cztery, w cenie tej australijskiej ? No właśnie, silniki nie tylko się rozmnażają, czego dowiodłem w innym wątku, są również zwierzyną stadną. Wystarczy jeden, żeby pojawiły się inne Gratuluję!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 11 minut temu, MASK napisał: Gratuluję!!! Dzieki! Bedzie wiecej ciekawostek. 11 minut temu, MASK napisał: No właśnie, silniki nie tylko się rozmnażają, czego dowiodłem w innym wątku, są również zwierzyną stadną. Wystarczy jeden, żeby pojawiły się inne Byle nie w tak kroliczym tempie, bo mimo ze dom mam spory, to za chwile miejsca zabraknie? Ale najsmieszniejsze jest to, ze przy tej ilosci ktora kupilem( to zdjecie to tylko czesc) jedyna ktora mi ktos sprzatnal sprzed nosa, to 36 diesel ? Moze i dobrze, bo bylbym "skonczony", a tak to sie zawsze bedzie jednym oczkiem spozieralo na dieselki. Najbardziej sie jednak ciesze, ze idzie juz do mnie, ta styrana zyciem 60 4-C w czesciach (zdjecia wyzej). Nie moge sie doczekac , kiedy wrzuce ja do "pralki ponaddzwiekowej" i wyjdzie noweczka, ktora skrece na nowych lozyskach i uszczelkach, ktora odpali po 3 obrocie rozrusznika . Do takich mam jakis wiekszy sentyment, jak do tych nowych wygranych tylko pieniedzmi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 2 godziny temu, jarek996 napisał: Najbardziej sie jednak ciesze, ze idzie juz do mnie, ta styrana zyciem 60 4-C w czesciach (zdjecia wyzej). Nie moge sie doczekac , kiedy wrzuce ja do "pralki ponaddzwiekowej" i wyjdzie noweczka, ktora skrece na nowych lozyskach i uszczelkach, ktora odpali po 3 obrocie rozrusznika . Do takich mam jakis wiekszy sentyment, jak do tych nowych wygranych tylko pieniedzmi ? A składałeś jakąś Enyę z zamkniętymi oczami? Ja próbowałem kiedyś z Saito 91 i... odpalił! Teraz już ręce nie te ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 16 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 5 godzin temu, jarek996 napisał: Byle nie w tak kroliczym tempie, bo mimo ze dom mam spory, to za chwile miejsca zabraknie? Silnik też człowiek, trochę alkoholu i już jest zabawa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 6 godzin temu, MASK napisał: A składałeś jakąś Enyę z zamkniętymi oczami? Najwiekszy problem widze z rozrzadem. Tam sa male tolerancje, ale gdyby zapamietac szkic, to moze palcem by sie wyczulo ten wlascowy moment. Zawody jak z kostka Rubika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 ?Jarek doklej włosy to popalcu trafisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 6 godzin temu, Grzesiek napisał: ?Jarek doklej włosy to popalcu trafisz. Nie lubie oszukiwac ! Palcem (i czasem czym innym) to jeszcze czasem gdzie indziej trafiam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 W dniu 15.12.2022 o 21:58, jarek996 napisał: Najgorsze jest to, ze dotknales je przede mna ? Nie masz się czego obawiać, nie zrobiłem im krzywdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Kolejna ( chyba juz 10 uzywana ) ENYA R120 4C wpada na warsztat ! Kupiona od Pana Niemca za 60 EUR. Bez kosztow wysylki, bo facet mieszka ze 3 km od mojego berlinskiego kolegi. Jest bez gaznika , ktory mozna kupic bezposrednio u ENYA w Japonii, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Dzisiaj ENYA ( z powyzszych zdjec) dotarla do mnie (wczesniej widzialem ja w Berlinie, ale lecialem tylko ze szczoteczka do zebow, wiec nie moglem zabrac z powrotem). Silnik w BDB stanie (faktycznie , to jeden z czysciejszych jakie "rozbieralem") Zostanie teraz wyczyszczony, zamowie mu gaznik (z Japonii) , dostanie nowe uszczelki (lozyska sa w idealnym stanie), nasmaruje i pojdzie lezec w szafce ze swoimi bracmi. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 17 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Powinienes Jarku zmienic nick na Jarosław Odnowiciel ? 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Albo : zastal ENYE ujeb......na, a zostawil odjeb......na ? Troszke sie poczyscilo: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2023 Poszedlem wyciac uszczelki (wychodza mi juz jak fabryczne ?) i skrecilem, to co bylo do skrecenia. Zamowie gaznik i silnik bedzie gotowy. Podocieralem tez i ustawilem zawory i kompresja jest jak w nowym! P.S. Pan Niemiec latal na nim BEZ uszczelek, bo jak rozkrecalem, to nie bylo nawet resztek ? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Dzisiaj odebralem wygrana w zeszlym roku na "Ebaju" ENYe 35-4C (open rocker). Moglbym powiedziec, ze jest to ostatni silnik ktorego mi brakowalo, ale poniewaz apetyt rosnie w miare jedzenia, poszukam jeszcze "dizelkow" i 120R z pompa. Nie bede jednak szalal, bo wypelnilem w 100% postawione sobie zadanie. To beda bonusy do kolekcji. Bez pospiechu, bez placenia milionow Euro (czy innych twardych jak skala walut). Bedzie klasyczne POLOWANIE na okazje. Jak znajde czas, zrobie zdjecie rodzinne mojej kolekcji i oczywiscie zamieszcze w naszym ENYowym kaciku. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2023 Uderz w stol. a nozyce sie odezwa ? [JUNK]ENYA R120-4C GP Cycle R/C Moteur Modèle Avion Moteur Ancien Vintage Rétro | eBay Szkoda ze uzywka ( choc raczej niewiele uzywana, a moze nawet nie byla latana). Moglbym w sumie wrzucic pompe do mojej nowej i udawac, ze oryginal ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Dzisiaj doszla do mnie kolejna "brzydka" Enya 46-4C, ktorej nalezy przywrocic godnosc. Silnik klasycznie "zlezaly" na jakims strychu ( czy w innej piwnnicy), ale w sumie calkiem swiezy (pod skorupa brudu). Zostal momentalnie rozkrecony, rozebrany na czesci i wymyty. Niestety ma lekkie przebarwienia w metalu, ktore moze zeszlyby przy sodowaniu, ale nie chce mi sie w to bawic, bo dodaje mu tyo nawet uroku. Poza tym jest swiezutki i widac, ze wiele nie latal ( brak "wegla" na zaworze wydechu). Wymienilem dwa lozyska i pozostaje produkcja uszczelek + skrecenie i bedzie gotowy do latania!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Gotowa ! 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wektor Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 18 godzin temu, jarek996 napisał: Gotowa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi