cZyNo Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Praktyczna rada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 A komu w Rybniku zwiał Toxic ? W gazecie opisali.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/65284-zdarzenie-w-centrum-miasta/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Ale się ten Toxic sławny zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Trochę czasu minęło ,wypadało by odświeżyć temat . Toxic ma się dobrze ,jak na razie w jednym kawałku,bez poważniejszych przygód . W ostatni weekend zaliczył kolejne słynne miejsce do lotów na zboczu czyli ruski klif . Jako jeden ze śmigłem uczestniczył w treningu na bazach w klasie f3f. Niekoniecznie wyszło idealnie ,zgodnie z oczekiwaniami ale model nie do końca ustawiony na takie latanie,stres i takie tam ... Dzięki uprzejmości kolegi krótki filmik z nauki bimbania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 No ładnie, ładnie..., czyli bimbadełko jako-tako opanowane i tak trzymaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 a tak patrze na ten filmik i przypominam sobie Twoje loty, to .. albo oddaj albo zaciągnij wysokość o 1-3 ząbki. Nie wiem jaki masz skok na trymerze. Chyba że w czasie lotów mocno używasz kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Jurek , Rafał jak se przypomni to go używa już mu kiedyś obiecałem że naklejkę na radio dostanie używaj steru kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 no kierunek to jest dyskusyjny. wielu bardzo dobrych zawodników jego nie używa. łącznie z oboma Mistrzami Świata. ja jako przekorny, używam. Jednak warto być świadomym, że przy usterzeniu V kierunek to ... nie tylko kierunek. To usterzenie dodaje coś od siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter. Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Witam, widzę że temat się znowu odświeżył. No i ja też dołączam do grona szczęśliwych posiadaczy Toxa. U mnie na pokładzie silnik Polytec na 4s śmigło 16x16 i serwa na LDS. Cacko zostało zakupione bezpośrednio u Producenta za co mu szczerze dziękuję Model to niezła żyleta. Jak będę miał chwilkę to wrzucę filmik w weekend z lotów. A tutaj fotka z pierwszych lotów.... Takie tam kolory zielonkawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Znakomicie ,mam nadzieję że polatamy na pikniku wspólnie . Michał to raczej nie producent a twórca modeli To nowy czy używka Michała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter. Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Model zakupiłem używany ale w bardzo dobrym stanie. Jestem mega zadowolony z żylety. Na pewno będę musiał trochę pomęczyć ustawienia a mianowicie trzeba dołożyć expo na aparaturze bo robi "schody" przy zaciąganiu steru. No i butterfly jeszcze doprecyzować i będzie grało. Poniżej przesyłam link z pierwszych lotów: https://youtu.be/BSV6ocP70OU Na pewno jak będzie pogoda będę chciał wybrać się na jakieś zbocze modelarskie np. Ochodzita, Złoty Groń (chociaż tutaj przy nowym hotelu coraz mniej miejsca). 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Z tymi zboczami to jest niestety krucho ... Ale my wyskakujemy czasem na hałdę w Łaziskach i można fajnie polatać .Nawet zdarza się razem z Michałem . Możemy kiedyś się umówić (nr do mnie chyba masz ) Z ustawieniami to jest troszkę zabawy ,ale najważniejsze aby twój model latał jak Tobie najbardziej pasuje .Chociaż warto słuchać i próbować ustawiać jak mówią bardziej doświadczeni . Ogólnie gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 No i jak pisałem powyżej, hałda w Łaziskach to fajne miejsce do latania zboczowego . Dzisiaj jak zwykle w trójkę, polataliśmy w wietrze od 4,5 -7 m/s .W słoneczku było jako tako ,pod chmurką pizgało zdrowo Toxic pokazał dziś mega pazur,udało mi się (choć nie wiem jak) rozpędzić model do niebywałej prędkości i przez chwilę polatać . Wrażenie znakomite a najlepsze jest to, że nastąpiło to po wyciągnięciu balastu i lataniu pustym modelem ( ok. 2,500 g) Równie fajne loty odstawił Marcin i Kazek ,który oblatał Respecta. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Było dobrze , Rafał za ten lot to czapka mikołaja x 1000 . No i Kazek poczuł moc ;) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 "Czapka Mikołaja" to do teraz... (zainteresowani chcąc się dowiedzieć co to oznacza, muszą polatać na Mechelinkach w towarzystwie pewnego Pana ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Hahah no to grubo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter. Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Jeżeli chodzi o wyważenie to mam na 103 mm ustawiony model. Możliwe że nie jestem przyzwyczajony do tak szybko i mocno reagujących serw w końcu to LDS stąd następnym razem poustawiam expo i zobaczę jak reaguje. W sumie zmieniłem aparaturę i to też może mieć wpływ na całość. Chętnie wypadnę na Hałdę pośmigać ale muszę się wpierw wlatać w model. Słyszałem że tam nie wpuszczają ? A jak z lądowaniem? czy teren jest w miarę równy żeby gdzieś nie przygmocić? Kamieniska zawsze wyrastają tam gdzie nie potrzeba...... No i jaka różnica Toxic Respect? Prędkość delikatnie może być inna zakładam. Oczywiście oba modele to top klasa JESZCZE NIE WYSZEDŁEM Z SZOKU PO OSTATNIM OBLOCIE NIEZŁA MASZYNKA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Toxic pokazał dziś mega pazur,udało mi się (choć nie wiem jak) rozpędzić model do niebywałej prędkości i przez chwilę polatać .Wrażenie znakomite a najlepsze jest to, że nastąpiło to po wyciągnięciu balastu i lataniu pustym modelem ( ok. 2,500 g) to sie termika nazywa niefachowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi