Wojciech_Byrski Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Jurek, tu nie chodzi o lenistwo tylko o koszty. Jeżdżąc na eurotoury musiałem brać ze sobą minimum 2 ludzi. Koszty były 2-3 krotnie większe niż teraz, a o ME czy MŚ, nawet nie wspominam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 To o lenistwie nie było do Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Miłe spotkanie po super zawodach w Szczecinie. Zaangażowanie kilku ludzi, którzy pociągnęli kilku innych dało rewelacyjny rezultat... Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toom07 Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 A teraz szybka relacja z Weilheim- ostatnich zawodów zaliczanych do Contest Eurotour.Warunki bardzo przyjazne- wieje tylko od kominów, słoneczna pogoda i przyjemna temperatura. Dzisiaj odlataliśmy 5 lotów eliminacyjnych, jutro jeszcze dwa, a na koniec dla 12 szczęśliwców finały. W zawodach bierze udział 80 zawodników. Nigdy jeszcze nie byłem na zawodach, na których było tak ciasno w czołówce. Z moimi wysokościami 38m, 38m, 38m, 43m, 71m i łączną stratą w czterech lotach 30.8 pkt (na 4000 możliwych po odrzuceniu jednego lotu) jestem 10 (!!!). Na szczęście mam ten komfort, że wszystko jest dolatane i jutro mogę szaleć i trochę poprawić wynik z eliminacji. Zobaczymy co z tego wyjdzie Dodatkowo bonus- mała modyfikacja gadaczki Wieśka, aby nie było szans na pomylenie przycisku start. Zaklejenie przycisku od zmiany trybu kapslem od piwa działa i dealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Tomku tradycyjnie trzymam kciuki A kolegom w Szczecinie życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 A kolegom w Szczecinie życzę powodzenia Już jest po. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Puchar Polski Szczecin 08 września 2018 - wyniki Wyniki eliminacji i finałów i końcowe wyniki Pucharu Polski (liczą się trzy najlepsze wyniki). Gratulacje dla Tomka :-) Dołączyłem obrazki bo pdf coś się ciężko ściągają. eliminacje.pdf finaly.pdf PP.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 No i tak na dobrą sprawę po sezonie F5J. W tym roku można zauważyć dwie tendencje zarówno na krajowym jak i europejskim podwórku. W kraju widać, jeszcze małe, ale jednak zainteresowanie tą bardzo fajną dyscypliną. Patrząc na MP 2017 gdzie startowało 14 zawodników to w tym roku na MP 2018 wystartowało 24 a bawi się w F5J prawie 28 jak widać po zestawieniu PP 2018. Wiem że ze dwie, trzy osoby to tylko w ramach treningu i rozrywki ale jednak. Może uda się ja przekabacić już na stałe. Myślę, że w przyszłym sezonie pojawią się nowe osoby, które chciałyby się pobawić w to F5J. A że F3J coraz bardziej, tak mi się przynajmniej wydaje, zaczyna zamierać to może zawodnicy z F3J zasilą za sezon może dwa grono F5J. Trzeba tylko urżnąć w odpowiednim miejscu nochala i dołożyć silniczek z regulatorem i po sprawie. Z dochodzących mnie plotek , być może w przyszłym sezonie pojawią się dwa nowe miasta, które zorganizują zawody. Byłoby świetnie gdyby karawana F5J latała w różnych miastach i propagowała tą dyscyplinę. Oczywiście nie widzę sensu na organizację więcej niż 4 zawodów PP, ale jestem za tym żeby PP odbywał się w rożnych miastach w kraju. Teraz jeszcze trzeba nam w kraju poważnych zawodów rangi Contest lub za jednym podejściem MMP+Contest+WordTour. I Czesi i Słowacy z którymi gadałem pytają dlaczego u nas nic nie ma. Cóż mogłem im odpowiedzieć... Ale Bielsko i Wrocek to dobre miejsca leżące niedaleko granicy i myślę, że gdyby się udało w tych miastach zorganizować międzynarodowe zawody to frekwencja byłaby co najmniej tak liczna jak u Czechów czy Słowaków. No ale do tego trzeba ludzi bez których szans nie ma na cokolwiek poza PP. Zaś na rynku europejskiego F5J można w tym roku zauważyć znaczący wzrost poziomu w rywalizacji. Tak jak wyżej napisał Tomek F., w finałowych tego sezonu zawodach, pierwszych 10 zawodników dzieli zaledwie 30 pkt. po 5 kolejkach. W zeszłym różnice sięgały 50-100 pkt. Wyniki tegoroczne w Contest naszych zawodników (nie moje ) dały by miejsca w zeszłym przynajmniej o 50 jak nie więcej pozycji wyżej. Europa zaczęła bardzo mocno trenować i rywalizacja się bardzo zaostrzyła. Teraz już sobie nie można pozwolić na więcej niż jeden błąd w czasie rywalizacji. Proszę zerknąć na wyniki Tomka F. i jego 71m. To być może tu uciekło te 30pkt. Pisze być może, bo nie znam warunków i może te 71m było najniższym wyłączeniem. Nie mniej poziom z roku na rok się podnosi i chciał nie chciał trzeba trenować żeby nie zajmować tak jak ja w tym sezonie ogonów. Panie, Panowie myślcie o tym F5J bo to naprawdę świetna rozrywka, atmosfera na zawodach jest zawsze wspaniała, ludzie strasznie sympatyczni a takich akcji jak w tegorocznych MP we Wrocku ze świecą szukać na innych zawodach czy Piknikach (mówię tu o zawodach wielorybów ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 No i tak na dobrą sprawę po sezonie F5J. ... eeeeee... tam.... Jeszcze mamy w planach Coburg :-) Baaaaaardzo ciekawa analiza ostatnich ME ukazała się na FB - widać kiedy wiało i kiedy warunki były bardziej pokojowe i np. "...w trzeciej i ósmej rundzie tylko jeden pilot wylatał pełny czas! (z 65). w 9 rundzie tylko trzech a w 12 pięciu..." (tłumaczenie i podkreślenie moje) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2233635013332722&set=gm.10156710685294810&type=3&theater&ifg=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intar Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Przesyłam kilka zdjęć z wczorajszych zawodów F5J w Szczecinie. pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Z pogodą to w tym roku jest jakieś fatum. W piątek przed zawodami pochmurnie ale z piękną termiką do późnego wieczoru. Dzisiaj pięknie, słonecznie i bezwietrznie a w czasie zawodów wiatr ok 6 m/s na wys 2 m. Wyżej wiało zdecydowanie mocniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 No i proszę. Dzida Szamana V.2.0 w pełnej krasie. Niestety displayu nie udało się sfotografować bo to OLED i aparat łapie tylko aktualne wyświetlane linie ale wyświetla: Dla górnego sensora: temp, cisnienie i wysokość barometryczną nad dolnym sensorem. Dla dolnego sensora: temp, ciśnienie i wilgotność powietrza poza tym: różnicę temperatur pomiędzy górnym i dolnym sensorem, różnice ciśnień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 I jeszcze girny wyświetlacz taśmowy wyświetla siłę i kierunek wiatru, a to jest teraz mocno w cenie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 i zamiast poezji latania jest politechnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Nie wiedziałem, że kawałek taśmy VHS na wędce z Decathlonu za 20 zł to od razu politechnika. Czy jak dodam drugi kawałek taśmy to będzie Akademia? ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 a ja gdzieś o taśmie pisałem? Przyglądnij sie zdjęciu. Może coś innego zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Oj Jurek, Jurek... znowu wiesz lepiej co myślę i co jest na moich zdjęciach. ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 no cóż. stary jestem i ślepy tez jestem. i żadnej elektroniki nie widza. Pewnie ona dział tylko w domu, a jak stawiasz dzidę na lotnisku (lepszą niz ma pan R) to tą elektronikę wyłączasz. Bo jej tam nie ma. Jest tylko tasma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys20000 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 No Jurek już wyzdrowiał i znowu Go wszędzie pełno Cieszę się Jureczku ze już zdrowy jesteś Ktoś coś mi kiedyś mówił o pozytywny przekazie w tym temacie - chyba pomylił adresata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior XXL Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Żeby coś docenić, trzeba to zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi