Konrad_P Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Wnuków Wiesławie wnuków. Maże o nich, ponieważ uwielbiam dzieci, ale za życia się chyba ich nie doczekam. Taki nerd mi się wychował i ani myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Konrad wraz z wnukami Twój budżet modelarski znacznie się uszczupli ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Konrad wraz z wnukami Twój budżet modelarski znacznie się uszczupli ... A niech tam, ale może będę miał jakiegoś następcę, bo ten mój to chyba dziecko sąsiada . No nic kompletnie nie odziedziczył po mnie, no może to, że jest pyskaty jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 A niech tam, ale może będę miał jakiegoś następcę, bo ten mój to chyba dziecko sąsiada . No nic kompletnie nie odziedziczył po mnie, no może to, że jest pyskaty jak ja. Noooooooo... tylko Ty jesteś wyjątkowo „niepyskaty”???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czomiq Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Śmigło trzeba zmieniać w trakcie zawodów bo inne będzie na 6 m/s a inne na 10 m/s. Na ostatnich ME paru szukało śmigła i kołpaka bo przykręcili byle jak. Cześć, Uwielbiam was czytać A może przy okazji się czegoś dowiem. 1. Jak zmiana śmigła w trakcie zawodów ma się do regulaminu 5.5.11.1.3.e: że można mieć max 3 modele, można wymieniać części pomiędzy modelami, itd... wiem, że śmigło można uszkodzić, że to część wymienna. Ale dlaczego końcówki skrzydła nie można wymienić. Podobnie sprawa np: wymiany uszkodzonego bagnetu albo balastu. Jest to gdzieś opisane? 2. Rozumiem, że zgubienie śmigła w trakcie lotu daje w wyniku zero za lot. 5.5.11.7.b. (ewentualna kara w zależności gdzie spadnie zguba 5.5.11.4 d i e) Tak? KS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Elementy które nie są oznaczone można wymieniać ale ogólnie tyczy się to kadłuba ze wszystkimi elementami, płatów i stateczników. I te rzeczy powinny być oznaczone. I są na imprezach rangi mistrzowskiej. balast nie jest częścią modelu. Bagnetów tez nikt nie sprawdza jak i serw, silników i elektryki. Tak. Powinno być zero. Jeśli sędzia to zauważy. Lub inny zawodnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Jest jak Jurek pisze. W Kravi i Trnawie czy Dubnicy zawsze są oklejane modele. Dostajesz w zależności 3 lub 5 naklejek i masz obowiązek tak okleić model żeby każda część była zaznaczona. Śmigieł się nie okleja bo nie można to są tzw. materiały eksploatacyjne. Żeby było szybciej na zawodach ludzie stosują już gotowe kołpaki z innymi łopatkami. Wówczas taki proces wymiany jest szybki i bezbolesny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Sekcja 4B - General Rules for International Contests B.17.3. The competitor may provide himself with spare propellers and rubber motors, piston motors, electric motors or gas turbines. B.17.4. A competitor may interchange various parts as he wishes provided the resulting model conforms to the rules of the contest and that the parts have been checked before the start of the contest. B.17.5. Repairs are permitted provided that the model still conforms to the requirements of the rules and regulations. Czyli zapasowe śmigła są dozwolone z nazwy. Serwa mieszczą sie w B.17.5 - czyli można naprawiać :-) EDIT: Poprawka - Sekcja 4B w najnowszym General Rules się nieco zmieniła. Tekst jest ten sam ale paragraf (ten powyżej) jest oznaczony C.10.3. (str 34) - link do najnowszego FAI Sporting Code: https://www.fai.org/page/ciam-code 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 6 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Na dzisiaj Krzysiu w czołówce ET. Tak trzymaj do końca sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 I tak być powinno. Dobrze jest, nie trza psuć. Brawo Krzysiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys20000 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Panowie spokojnie w zeszłym roku miałem 255 punktów i byłem na 130 miejscu w ET Musze niestety studzić Wasze oczekiwania, takie są realia. Obiecuję za to czerpać jak najwięcej przyjemności z startów w kolejnych zawodach. Niemniej pięknie dziękuję za wsparcie Wielkie dzięki To w dużej mierze zasługa wspaniałych modeli którymi man przyjemność i zaszczyt latać, Polskich Jantarów 3,5 m i 3,9 m (potocznie zwanym 4,0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2019 No to jutro z rana macie 8ms w standardzie! Rozwalcie ten wiatr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Na razie bezwietrznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Poczekaj jeszcze z godzinkę Będzie z przytupem. A u nas w najnowszych prognozach wiatr uciekł na popołudnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 U mnie narazie ok. 8-9m/s Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Gotowi. Nasze miasteczko jedno z największych na tych zawodach. Na drugim armia zacina z za oceanu. Idziemy Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka A to nasze zdjęcie rodzinne. Cała nasza ekipa wraz z zapożyczeniami. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Masakra. Na palcach jednej ręki która ma tylko 3 palce można policzyć pilotów którzy dolatali. Dobry wynik to 5 min rewelacyjny to 7min. Turystyka daleka w każdym locie. Minimum 4-5 zawodników. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 ???? A u nas piękne 2ms i jeszcze piękniejsze loty w termice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 No i zaliczyłem bliską, na szczęście, turystykę. Naprawdę bardzo trudne warunki. Rotory oraz poduchy rzędu 15m/s dają znać o sobie zwłaszcza przy lądowaniu. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Dopóki ludziom i modelom oraz innym sprzętom krzywda się nie dzieje, a zwłaszcza ludziom, to jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi