Wiesiek1952 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Powyżej 75 m jest zero za lot. Więc nieujemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Oczywiście musi być poniżej 75m, żeby nie było "0" i wystarczy latać 200 sekund z 250m : 200 - (200m*0,5 + 50m*3) = -50 Mam jednakże wrażenie, że znacznie łatwiej złapać komin powyżej 200m - jedyny mój niezły (jak dla mnie!) lot w Radawcu, to gdy poleciałem na 230m... [Edit] Przeczytałem dokładniej regulamin i w przypadku sumy ujemnej jest 0 za lot (znaczy Wiesiek ma rację...). Punkty ujemne mogłyby być za całość eliminacji lub finałów tylko przy odpowiednio wysokich karach za naruszenia regulaminu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Paweł to tak jak u mnie. Poszedłem na 240 i zaraz było 600s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Wojtek wszyscy od takich wysokości a nawet większych zaczynaliśmy. Sie nie ma co przejmować 4 loty miałeś fajne. Gdyby nie te fioletowe mazaje to może lepiej by coś było widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 No piękny raw ale jakoś nic mnie tam nie zdziwiło. Oprócz tego ze nikt toxikiem nie latał pewne by wygrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zaczęły się zapisy do BB. Aeroklub Bielsko – Bialski informator Pucharu Polski Modeli Motoszybowców RC kategorii F5J Dnia 20.05.2018 termin : 20.05.2018 miejsce zawodów – Lotnisko Aeroklub Bielsko – Bialski opłata startowa - 50 zł. rejestracja do dnia 10.05.2018 zgłoszenia do zawodów z podaniem imienia i nazwiska zawodnika, aktualny numer Licencji Sportowej, przynależności sportowej i min. 3 kwarców ( nie dotyczy 2,4 GHz) prosimy kiero - wać na adres beskidek1@gmail.com tel. kontaktowy 506 708 488 dla trzech pierwszych zawodników nagrody sportowe PROGRAM ZAWODÓW: Niedziela: 8.0 - 8.45. REJESTRACJA ZAWODNIKÓW 8.45 - 9.00 OTWARCIE ZAWODÓW 9.00 - 9.45 I KOLEJKA LOTÓW ELIMINACYJNYCH 9.45 -10.30 II KOLEJKA LOTÓW ELIMINACYJNYCH 10.30 -11.15 III KOLEJKA LOTÓW ELIMINACYJNYCH 11.15 -12.00 IV KOLEJKA LOTÓW ELIMINACYJNYCH 12.00 -12.45 V KOLEJKA LOTÓW ELIMINACYJNYCH 12.45 -13.15 PRZERWA 13.30-14.00 LOTY FINAŁOWE 15.00 OGŁOSZENIE WYNIKÓW I WRĘCZENIE PUCHARÓW ZAKOŃCZENIE ZAWODÓW Regulamin zawodów: Zawody zostaną rozegrane zgodnie z regulaminem F5J Do udziału w zawodach uprawnia ważna Licencja Sportowa Sędzia Główny może zmniejszyć ilość kolejek ze względu na warunki atmosferyczne lub inne zdarzenia losowe. Protesty na piśmie na ręce Sędziego Głównego z wadium wysokości 100zł. Wadium zostanie zwrócone, jeśli protest uznany zostanie za ważny. Serdecznie zapraszamy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Gdyby nie te fioletowe mazaje to może lepiej by coś było widać. Prosisz i masz, już poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 To jeszcze włącz sobie "pokaż markery" - będziesz miał wysokość F5J i inne podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 No to się zapisałem do Bielska Potrenuje przed MP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Rewelacja, na pewno będzie fajnie choć lotnisko jest hmm trudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Konrad...ja w Bielsku chowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Sraty taty, umiejętności niskie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 I super. Będzie tylko progres. Z dna w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Sraty taty, umiejętności niskie ;P Też. Ale kurde te chałupy za ogrodzeniem to tak trochę mi miękko będzie nad nimi latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Konrad, Przecież Ty chcesz zrobić MP, jak na lotnisku będzie 5 tys osób, samoloty, szybowce i kto wie co jeszcze a Ty się boisz domów które wcale tak blisko lotniska nie są generalnie nie starczy Ci 30s żeby do nich dolecieć na silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 No kurde żebym nie był i nie wadził to bym nie gadał. OK trochę żarty, ale muszę polatać na poważnie żeby się oswoić. A co do imprezy we Wrocku to kurde miało być inaczej, ale wyszło jak wyszło. Ludzi będzie oby tylko 5 tys.. W zeszłym roku ponoć było 11 tyś. Normalnie strach się bać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Konrad, ... generalnie nie starczy Ci 30s żeby do nich dolecieć na silniku Poprzednimi modelami to Konrad w 15 sekund do góry w pionie do tych zabudowań by doleciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_Byrski Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Konrad, o MP to pogadamy w piątek albo w sobotę po lotach, przy czymś z %. Jeśli chodzi o mnie, to bym wnioskował, o przełożenie zawodów w inne miejsce, albo na inny termin. Latanie przy takiej ilości osób, uznam za niebezpieczne, a nawet bardzo niebezpieczne. Chociaż jest jeden plus, mianowicie ogromny obszar poruszającej się w kolejkach po piwo termice 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Pogadamy na pewno. No dobra my tu gadu gadu a trzeba o poważnych sprawach zacząć gadać. Menu na sobotę - propozycja. Pierwsze danie - rosół, drugie danie kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z buraczków, Menu na niedzielę Pierwsze danie - ogórkowa, drugie danie rolady z piersi kurczaka nadziewane pieczarkami ziemniaki i surówka z kapusty pekińskiej. Proszę za i przeciw. PS Czy ktoś nie jada mięsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 No a ze mną Wojtek pic nie chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi