Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście musi być poniżej 75m, żeby nie było "0" i wystarczy latać 200 sekund z 250m :    200 - (200m*0,5 + 50m*3) = -50    :)

Mam jednakże wrażenie, że znacznie łatwiej złapać komin powyżej 200m - jedyny mój niezły (jak dla mnie!) lot w Radawcu, to gdy poleciałem na 230m...

[Edit] Przeczytałem dokładniej regulamin i w przypadku sumy ujemnej jest 0 za lot (znaczy Wiesiek ma rację...). Punkty ujemne mogłyby być za całość eliminacji lub finałów tylko przy odpowiednio wysokich karach za naruszenia regulaminu...

Opublikowano

Wojtek wszyscy od takich wysokości a nawet większych zaczynaliśmy. 

Sie nie ma co przejmować 4 loty miałeś fajne. Gdyby nie te fioletowe mazaje to może lepiej by coś było widać.

Opublikowano

Zaczęły się zapisy do BB.

Aeroklub Bielsko – Bialski

informator Pucharu Polski

Modeli Motoszybowców RC kategorii F5J

Dnia 20.05.2018

termin : 20.05.2018

miejsce zawodów – Lotnisko Aeroklub Bielsko – Bialski

opłata startowa  - 50 zł.

rejestracja do dnia 10.05.2018

zgłoszenia do zawodów z podaniem imienia i nazwiska zawodnika, aktualny numer Licencji

Sportowej, przynależności sportowej i min. 3 kwarców ( nie dotyczy 2,4 GHz) prosimy kiero -

wać na adres beskidek1@gmail.com  tel. kontaktowy 506 708 488

dla trzech pierwszych zawodników nagrody sportowe

PROGRAM ZAWODÓW:

Niedziela:

8.0 - 8.45. REJESTRACJA ZAWODNIKÓW

8.45 - 9.00 OTWARCIE ZAWODÓW

9.00 - 9.45    I KOLEJKA LOTÓW ELIMINACYJNYCH

9.45 -10.30   II KOLEJKA LOTÓW ELIMINACYJNYCH

10.30 -11.15 III KOLEJKA LOTÓW ELIMINACYJNYCH

11.15 -12.00 IV KOLEJKA LOTÓW ELIMINACYJNYCH

12.00 -12.45 V KOLEJKA LOTÓW ELIMINACYJNYCH

12.45 -13.15 PRZERWA

13.30-14.00 LOTY FINAŁOWE

15.00 OGŁOSZENIE WYNIKÓW I WRĘCZENIE PUCHARÓW

ZAKOŃCZENIE ZAWODÓW

Regulamin zawodów:

Zawody zostaną rozegrane zgodnie z regulaminem F5J

Do udziału w zawodach uprawnia ważna Licencja Sportowa

Sędzia Główny może zmniejszyć ilość kolejek ze względu na warunki atmosferyczne lub

inne zdarzenia losowe.

Protesty na piśmie na ręce Sędziego Głównego z wadium wysokości 100zł. Wadium zostanie    

zwrócone, jeśli protest uznany zostanie za ważny.

Serdecznie zapraszamy !

Opublikowano

Konrad,

Przecież Ty chcesz zrobić MP, jak na lotnisku będzie 5 tys osób, samoloty, szybowce i kto wie co jeszcze :D a Ty się boisz domów które wcale tak blisko lotniska nie są ;) generalnie nie starczy Ci 30s żeby do nich dolecieć na silniku :P

Opublikowano

No kurde żebym nie był i nie wadził to bym nie gadał. :)

OK trochę żarty, ale muszę polatać na poważnie żeby się oswoić.

A co do imprezy we Wrocku to kurde miało być inaczej, ale wyszło jak wyszło. Ludzi będzie oby tylko 5 tys.. W zeszłym roku ponoć było 11 tyś. Normalnie strach się bać.

Opublikowano

Konrad,

...

;) generalnie nie starczy Ci 30s żeby do nich dolecieć na silniku :P

Poprzednimi modelami to Konrad w 15 sekund  do góry w pionie do tych zabudowań by doleciał.
Opublikowano

Konrad, o MP to pogadamy w piątek albo w sobotę po lotach, przy czymś z %. Jeśli chodzi o mnie, to bym wnioskował, o przełożenie zawodów w inne miejsce, albo na inny termin. Latanie przy takiej ilości osób, uznam za niebezpieczne, a nawet bardzo niebezpieczne. Chociaż jest jeden plus, mianowicie ogromny obszar poruszającej się w kolejkach po piwo termice :D

• Lubię to 1
Opublikowano

Pogadamy na pewno. :)

No dobra my tu gadu gadu a trzeba o poważnych sprawach zacząć gadać.

Menu na sobotę - propozycja.

Pierwsze danie - rosół, drugie danie kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z buraczków,

Menu na niedzielę 

Pierwsze danie - ogórkowa, drugie danie rolady z piersi kurczaka nadziewane pieczarkami ziemniaki i surówka z kapusty pekińskiej.

Proszę za i przeciw.

PS

Czy ktoś nie jada mięsa?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.