AndrzejC Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 I tak się kończą dyskusje, Na koniec każ mi czytać ze zrozumieniem, porównaj do hitlera. Nie musisz mnie obrażać Kol. Andrzeju. Mam swoje zdanie w tym temacie i tyle. Na pewno są fundacje, czy stowarzyszenia, w których działają ludzie uczciwi do bólu. Sam takie osoby znam i cenię Nigdzie nie napisałem ,że nie należy pomagać. Sam też staram się pomagać np przez fundowanie obiadów dzieciakom w szkole( była w szkole syna taka akcja). Daję kasę na zbożne cele, ale chcę wiedzieć na co te moje pieniądze idą. Czy to grzech? A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 To, aby było to jasne, jako forumowicz Forum Modelarskiego kategorycznie nie zgadzam się na falę hejtu jakie uprawiają osoby micro oko i Ty właśnie, wylewając swój jad w wątku "Wspieramy WOŚP". Moim zdaniem, takie zachowanie jest skandaliczne i niedopuszczalne. Dlatego też nie mogę zaakceptować takiej postawy i z pewnością popierać jej nie będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 A tymczasem licytacja wyprawy na ryby przebiega, Kwota może nie powala, ale komuś pomoże a ktoś się zmierzy z Bałtykiem i może złowi rybę życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 W sumie miałem Ci odpowiedzieć niegrzecznie Kolego z Kędzierzyna, ale myślę, że nie warto... Kolego wyluzuj I jako forumowicz i jako Osoba. A swoją drogą, co Wy tam w tym Kędzierzynie macie, że prawie wszyscy, których znam to straszne raptusy są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 W dzisiejszych czasach nietrudno jest zostać hejterem, jak widać Tak samo jak wystarczy się chociaż trochę nie zgadzać z Głównym Nurtem i już się ląduje w Far Right. Ale chyba już niedługo tak będzie... a tak z ciekawości: na czym dokładnie polegał hejt w moim wykonaniu? Prośba o wskazanie konkretnego cytatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 ... na falę hejtu ... wylewając swój jad ... ... skandaliczne i niedopuszczalne ... Słowa dzisiaj coraz mniej znaczą. Andrzeju, z całą sympatią - więcej dystansu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Słowa dzisiaj coraz mniej znaczą. Andrzeju, z całą sympatią - więcej dystansu. No właśnie, ile znaczą słowa ? Chyba nic. Każdy dzisiaj może się opluwać jak się da i ile się da. Nie bawię się w politykę, nie jestem "obywatelski" ani "sprawiedliwy" Oglądając TV i te stacje wiodące czyli TVP i te stacje obywatelskie np. TVN można dostać małpiego rozumu. O ja głupi faktycznie pomyślałem skoro TVP jest teraz w rękach rządzących to inne stacje będą wiarygodniejsze. Nic podobnego. Rodzina i przyjaciele w USA uświadomili mi że potok fake news płynie zewsząd a w szczególności z TVN o zgrozo bo mówią że jest zupełnie inaczej jak nam podają media ale to nic. Tak było , jest i będzie.Co roku wspieram orkiestrę jak mogę. Organizujemy wystawę modelarską (taki sposób pomocy) aby przyciągnąć "darczyńców" i uatrakcyjnić sztab. Taki mały mój wkład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 To, aby było to jasne, jako forumowicz Forum Modelarskiego kategorycznie nie zgadzam się na falę hejtu jakie uprawiają osoby micro oko i Ty właśnie, wylewając swój jad w wątku "Wspieramy WOŚP". Moim zdaniem, takie zachowanie jest skandaliczne i niedopuszczalne. Dlatego też nie mogę zaakceptować takiej postawy i z pewnością popierać jej nie będę. Skandaliczna to jest taka postawa. Dlaczego Twoja dobroczynność ma być lepsza od fundowania obiadów niedożywionym dzieciom, o której wspomniał Twój przedmówca, bo Twoja jest bardziej medialna i nagłośniona? Czy Przedmówca nie może wyrazić swojego zdania, popartego przykładem. Nie zauważyłem w tym ataku na Pana Owsiaka czy Orkiestrę, a jedynie wyraz własnych, złych doświadczeń z fundacją, czy fundacjami. Panowie, trochę luzu i zdrowego rozsądku. Dobroczynność jest piękną działalnością, ale wynikającą z własnych przekonań i chęci pomocy, a nie z przymusu, czy dlatego że ktoś tak nakazuje. Ty wspierasz Orkiestrę, Twoje prawo, a Przedmówca funduje obiady i też jego prawo i nie zasłużył na takie słowa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Tu pasują słowa "kto nie z nami ,ten przeciwko nam- a gdzie wolność każdego z nas? Czy może konstytucja została zmieniona, a ja dalej cytuje"wolność słowa i wyznania"? Chcę to daję, nie chcę to nie i nikt mnie nie może do tego zmusić. Każdy ma prawo do myślenia samodzielnego-choć z tym bywa różnie, pamiętając wypowiedzi- jestem za ,a nawet przeciw. Orkiestra przez tyle lat zrobiła dużo ,to nie tylko chodzi o pieniądze, ale potrafiła pociągnąć młode pokolenie do spontanicznego działania. To chyba druga instytucja po solidarności, która potrafiła zjednoczyć Polaków do działania. Tego nie neguje, ale jeżeli ktoś mi mówi ,że muszę dać bo będę BE - to odzywa się we mnie wolność i samodzielne myślenie. Ja nic nie muszę, ja mogę. Andrzej też ma trochę racji z niektórymi fundacjami i nie trzeba oglądać TV lub TVN i podobne stacje, wystarczy poczytać wyroki sądowe i stwierdzić,że ci co powinni nieść pomoc z racji statutowej nie są tacy święci jak by się wydawało. Ceńmy sobie wolność,bo to jest najważniejsze,a kto ile i gdzie daje, niech będzie jego indywidualną sprawą- tutaj akurat nie ma czym się chwalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Orkiestra podsumowana - brawo Polacy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Najlepsze jest to, że tegoroczny rekord to nie tylko chęć pomocy, ale i wyraźny manifest. Bardzo krzepiący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A tymczasem nasza wyprawa doszła do skutku, pieniądze zasiliły WOŚP a śmiałek, który wygrał licytację popłynął i złowił łososia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Świetnie, a co na to łosoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Jemu to ryba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A ryba piła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trenerek Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 A ryba piła? Ale za swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 I tylko troszeczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi