sbogdan1 Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 Piotr dzięki za kontakt Przez przypadek wywaliłem w kosmos zamieszczony wcześniej post, zachciało mi się edytować w komórce. Pewnie sporo ludzi już czytało, ale naskrobię raz jeszcze. Początkiem marce będę w Gdyni wiec może uda mi się Was odwiedzić, wszystko zależ jak czas pozwoli, wszak plany ambitne ale czas ograniczony.Pozdrówka... 1
Sage Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Boguś jak najbardziej zapraszamy w nasze skromne progi. W marcu nasze lotnisko to taka błotna kałuża, ale polatać można . Jak trzeba będzie to i model się znajdzie. Pozdrowienia dla Południa.
sbogdan1 Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Boguś jak najbardziej zapraszamy w nasze skromne progi. W marcu nasze lotnisko to taka błotna kałuża, ale polatać można . Jak trzeba będzie to i model się znajdzie. Pozdrowienia dla Południa. Będziemy w kontakcie
cZyNo Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 wyszło na to, że musiałbym mocno ograniczyć elektronicznie zakres ruchu serwa 60% (zakres ruchu lotek wg instrukcji to max +5 / - 7 mm) albo mocniej próć lotki/klapy i chyba powrócę do klasycznych popychaczy przewidzianych przez producenta. akurat w lotkach to mało znacząca sprawa. 1
Sage Opublikowano 17 Lutego 2019 Opublikowano 17 Lutego 2019 Dzisiejsza niedziela na polu. Znowu ktoś wjechał samochodem na pas startowy i trzeba bylo rownać. Podczas gdy myśmy pracowali, nasz Kolega z pola polował Piter, dziękuje za zdjęcia Srimoka. Poniżej kilka fotek Twojego skrzydła. 1
Sage Opublikowano 22 Lutego 2019 Opublikowano 22 Lutego 2019 Dzisiaj polataliśmy na naszej na starej, dobrej miejscówce. Helipole #1 Vaclav w tym czasie pracował w domu (nie ma zimowej kurtki) i tak sie to skończyło ... Lepsze wrogiem dobrego ! 1
S.Papa Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Opublikowano 23 Lutego 2019 Dzisiejsze sobotnie odwiedziny Chwarzna. Było zimno i wietrznie. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
S.Papa Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Opublikowano 2 Marca 2019 Śniegi ustąpiły i pojawiło się piękne słońce. Mimo chłodnego poranka pojawiliśmy się na polu. Sułek nareszcie wylatał Rapciem całe paliwo i schodził z uśmiechem na twarzy. Piter znowu mieszał powietrze skrzydełkiem, Virus także polatał. Miło było zobaczyć Tadzika, który wpadł na chwilę z deklaracją powrotu wraz ze wzrostem teperatury. Do zobaczenia zatem. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
Sage Opublikowano 6 Marca 2019 Opublikowano 6 Marca 2019 Ahoj, Ciesze sie, ze Sulkowi zaczelo sie ukladac z Rapciem. Dobrze tez, ze Tadzik sie przebudzil ze snu zimowego. Nachodzily mnie juz obawy, ze pozostane z 'problemem' sam Latanie smiglowcami to czekanie ... Tak trzymac Panowie ! Ostrym koncem do przodu !
S.Papa Opublikowano 17 Marca 2019 Autor Opublikowano 17 Marca 2019 W sobotę moje oczy przegrały z lodowatym wiatrem, zalewały się łzami więc zrezygnowałem z latania. Za to dzisiaj ciepło, prawie 10°C i tylko wiatr nie zelżał. Sułek przygotowuje się do sezonu rowerowego, odpuścił, Piter dojechał i polataliśmy we dwóch. Jego skrzydełko nic sobie nie robi z turbulencji a Mikrob lata zawsze, można by rzec model na każde warunki. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka 2
Sage Opublikowano 22 Marca 2019 Opublikowano 22 Marca 2019 Ahoj, Wpadliśmy dzisiaj z Krzysiem i Sulkiem na pole. Niestey byliśmy za wczesnie. Bylo chłodno i nie przyjemnie. Dopiero po południu sie wypogodziło i zrobilo fajnie. Kilka fotek zrobionych urzadzeniem przeznaczonym do innych celów . Popołudniem otrzymaliśmy od Sułka takie fotki. Było mu mało i postanowił sie dobić na obcym terenie ale tym razem już na niebiesko. Zazdraszczamy ! PS Dawno nie było o Vaclavie. Vaclav odebrał dzisiaj paczuszkę z Wrocławia . Dodam, że warto być stałym klientem. Małymi kroczkami do przodu. Niestety praca, praca, praca. Na majówkę do Bezmiechowej nie zdążymy.
Sułek Opublikowano 22 Marca 2019 Opublikowano 22 Marca 2019 Nie było tak różowo wcale... Zacząłem się rozkładać i stwierdziłem, że strasznie wieje i pomimo słońca, jest zimno. Pochodziłem w lewo- prawo i się zwinąłem. Wiem, miękka faja ze mnie... Tym nie mniej waruny świetne- chcesz 1200m: prosz barc. Drone radar nie stawia praktycznie żadnych ograniczeń! Nie to, co "gdzie indziej"- droczenie się o głupie 150m "bo to tak wysoko, więc damy 100m albo nie- lepiej 50m..."- w miejscu, gdzie od dekady nie przeleciał żaden samolot, bo mu najzwyczajniej w świecie nie po drodze... I to ludzie ludziom...
Krzysiek67 Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Cześć. Wpadliśmy dziś z rana na pole, było nas pięciu wspaniałych . Słonko ładnie przyświecało, tylko wiaterek był trochę silny, ale co to dla nas, daliśmy radę . Pod koniec naszego latania pojawiło się na niebie stadko boćków, znaczy się wiosna zawitała! No i jeszcze parę fotek. 1
Sage Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Miny faceta rzucającego dzidą (czyt. wypuszczającego model) są bezcenne . To i ja tez dodam kilka fotek z dzisiaj. Najbardziej do gustu przypadło mi zdjęcie pod tytulem "Kingsize II" . Na szczęście Sławek (albo ja) szybko powrócił do normalnego rozmiaru. 1
S.Papa Opublikowano 28 Marca 2019 Autor Opublikowano 28 Marca 2019 Z porannych mgieł o 10 wynurzyło się piekne słońce, szkoda tylko, że koledzy nie dojechali. Pojawiła się również nieśmiała termika i gdyby nie praca latałbym do wieczora. Dni na szczęście coraz dłuższe a prognozy pozytywne, więc co się odwlecze... Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
Sage Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Ahoj Slawku, Piekne chmurki ! Musialo ciagnoc w gore
jarek996 Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Ahoj Slawku, Piekne chmurki ! Musialo ciagnoc w gore Co u Vaclawa slychac ? Jestescie jeszcze razem ?
S.Papa Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Poniedziałkowy poranek przywitał nas rześkim powietrzem i pięknym niebem. Słonko po kilkudziesięciu minutach obudziło termikę i pozwoliło na długie loty. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka
S.Papa Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2019 7 kwietnia. Niedziela. Powinniśmy mieć wolny dzień. Nic z tego. Już o 10 czterech korzysta z pogody i lata. Później dojechali następni i to było właściwe spędzanie wolnej niedzieli. Wysłane z mojego LG-H736 przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi