Sage Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 Hej, Nadchodzące dni bardziej na zbocze a nie Chwarzno, no chyba, że Respect to i tu i tam A tak przy okazji troszkę się pochwalę. Czy ktoś jeszcze pamięta firmę z Miami na Florydzie "Pica" produkującej min takie oto modele ? Jak świat się zmienił tylko przez ostatnie 25 lat … Cessna została zbudowana prze mojego Teścia gdzieś na odległych morzach i oceanach, przywieziona do kraju i potem przeleżała na półce dokładnie 23 lata … Tak jakby czekała na wnuka … Doczekała się. W zeszły weekend została oblatana przez Matiego. Stara konstrukcja (model raczej z tych mocnych i cięższych) więc do łatwych w pilotażu nie należy wzniosła sie w powietrze pierwszy raz i po drobnych korektach ustawienia wykonała kolejne 3 loty i tylko 3 bo zaczęło padać. 13sto latek był podobno wniebowzięty podobnie jak i Dziadek. Piszę podobno ponieważ oblot przeżywałem na oceanie. EDIT: Jest film z oblotu https://youtu.be/CQzcZFL7Oqg 2
d2f Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 Widzę, że ptaszeczki ładnie się trzymają na żaglu. Muszę chwilkę zaczekać, żeby przestało kropić. Nie lubię latac mokrym dlg ;-) Edit Zrobiłem 2 loty i deszcz wygonil mnie z lotniska. Bardzo ciekawy teren na szybowiec z wiatrem
lukwisz.pl Opublikowano 24 Września 2019 Opublikowano 24 Września 2019 Ja ostatni dzień lata pożegnałem na wodzie. https://youtu.be/IU0sKdHk9Ng
Sage Opublikowano 25 Września 2019 Opublikowano 25 Września 2019 Tak jakoś mało się tu dzieje ostatnimi czasy … Powyżej edytowałem post i dodałem film z oblotu Cessna 182. W przedostatni weekend września odbył się kolejny udany oblot … Dziadek z Matim poszli na całość, a to jeszcze nie koniec . Tym razem P51D z FMS . W kolejce czeka "prawdziwy" drewniany P51D z H9. Jest i film z oblotu, zabrakło wykończenia lotu, ale w tym wieku mogło się zapomnieć z wrażenia, że ważna jest calość … Z mojej strony Wielkie Brawo ! 1
S.Papa Opublikowano 25 Września 2019 Autor Opublikowano 25 Września 2019 Tak jakoś mało się tu dzieje ostatnimi czasy … Dzieje się, ale na polu. Zakończyliśmy letnie latanie, kontynuujemy jesienne. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Już dwa mikroby szaleją po Chwarznieńskim niebie. Michał schodził z pola z szerokim uśmiechem. Zakończenie jak zwykle późno, już po zachodzie słońca. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1
Sage Opublikowano 25 Września 2019 Opublikowano 25 Września 2019 Tak jakoś mało się tu dzieje ostatnimi czasy … Dzieje się, ale na polu. Zakończyliśmy letnie latanie, kontynuujemy jesienne. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka I tak trzymać Sławeczku w dniu Twoich urodzin ! Jeszcze piękniej wygląda ten zachód słońca nad chwarznieńskimi łąkami widziany stojąc do góry nogami ... Pozdrawiam 1
Krzysiek67 Opublikowano 26 Września 2019 Opublikowano 26 Września 2019 Dziś jesień uraczyła nas prawdziwie letnią pogodą, postanowiliśmy więc wykorzystać tę anomalię pogodową na latanie. Parę fotek z dzisiejszego dnia, Sławek coś tam jeszcze nacykał, może też się pochwali.
S.Papa Opublikowano 26 Września 2019 Autor Opublikowano 26 Września 2019 A jakże, też pyknąłem kilka fotek. To był piękny dzień. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
S.Papa Opublikowano 5 Października 2019 Autor Opublikowano 5 Października 2019 Dzisiejszy poranek przywitał nas deszczem. Prognozy zapowiadały poprawę pogody i rzeczywiście chmury rozstąpiły się i udało się na lotnisku aeroklubowym w Pruszczu Gdańskim przeprowadzić symboliczne zakończenie sezonu pn. Zawody na celność lądowania Bryza extra 2019. Wiatr chwilami rozdawał karty, dmuchał średnio 6ms i do tego nieprzyjemne szkwały utrudniające precyzyjne lądowania. Rozegrano 5 kolejek w kategorii szybowców i samolotów, w obu kategoriach klasę pokazał Andrzej (gratulacje!) ale i pozostali walczyli dzielnie. Spotkanie podsumowaliśmy kiełbaską z grilla, podobno pyszną grochówką i wręczeniem nagród w obu kategoriach. Niestety nie mogłem zostać do końca, stąd wolne miejsce na pudle. Dziękuję wszystkim za kapitalną atmosferę i do zobaczenia przy najbliższej okazji. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
S.Papa Opublikowano 13 Października 2019 Autor Opublikowano 13 Października 2019 Wreszcie pogoda pozwoliła wyruszyć na pole. Było naprawdę ciepło, babie lato chwilami oklejało twarz i aż żal, że latało nas tylko dwóch. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Sage Opublikowano 19 Października 2019 Opublikowano 19 Października 2019 Kilkanaście pstryknięć z dzisiaj.
Sage Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 Parę fotek z dzisiaj. Przepiękna złota polska jesień. 1
Beavis_Gdynia Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 Kilka sobotnich fotosów z EPCH:) 1
Krzysiek67 Opublikowano 21 Października 2019 Opublikowano 21 Października 2019 To ja załączę parę z dzisiejszego latania.
Sage Opublikowano 26 Października 2019 Opublikowano 26 Października 2019 Krótka relacja z wizyty w simFlight w Gdańsku. Chłopaki te młodsze i te starsze mega zadowoleni. W planie kolejne szkolenie. Szczególne podziękowanie dla Carlosa i simFlight za możliwość skorzystania z symulatora. Carlos once again many thanks for your time. 3
Beavis_Gdynia Opublikowano 27 Października 2019 Opublikowano 27 Października 2019 Kilka fotek z ostatnich lotów w symulatorze... 1
Sage Opublikowano 27 Października 2019 Opublikowano 27 Października 2019 Mario, świetne zdjęcia ! Dzięki. Tutaj Twoje podejście i lądowanie na GDN. Edytowałem moj post wyżej i dodałem film z lotu Matiego i Oskara. Start i lądowanie na największym lotnisku na świecie Hartsfield - Jackson w Atlanta (ATL). PS Odwiedziłem dzisiaj Chwarzno Int'l.
Nikodem1 Opublikowano 8 Listopada 2019 Opublikowano 8 Listopada 2019 Hej,ostatnio bywam latać na lotnisku w Chwarznie prawie codziennie i niestety kilka dni temu musiał jakiś myślący i nie złośliwy pacjent z orać część pasa...
jarek996 Opublikowano 8 Listopada 2019 Opublikowano 8 Listopada 2019 Hej,ostatnio bywam latać na lotnisku w Chwarznie prawie codziennie i niestety kilka dni temu musiał jakiś myślący i nie złośliwy pacjent z orać część pasa... Slow rzeczywiscie brak , ale trzeba przyznac , ze krecil jak od cyrkla
Rekomendowane odpowiedzi