P.i.o. Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Chciało by się polatać więcej , ale pogoda jeszcze nie ta. 1 1
Sage Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Trzeba było odpracować te 3 tygodnie spędzone w domach. Dzisiaj przywitało nas na polu słońce i chłodny północny wiatr. Mariusz pochwalił się swoim nowym nabytkiem - Ventusem 4.8 metra który trzeba jeszcze złożyć. Porównaliśmy go z moim 4 metrowym modelem z którego jestem tak bardzo zadowolony, że po raz kolejny obfotografowałem go z każdej możliwej strony. Jak to się u nas w Gdyni mówi jest i relacja dla tych co na morzu 3
Sage Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Dzisiaj parę fotek zrobionych przez Matiego z innej perspektywy. Widać postępy Młodego w fotografowaniu z Mavic'a mini no i tę suszę, nie pamiętam kiedy padało 3
mati_2025 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Cześć wszystkim. Jestem nowy na forum. Jakiś czas temu przeprowadziłem sie do Trójmiasta. I mam pytanie do kolegów, czy w Pruszczu Gdańskim na lotnisku można latać?. Czy jest może jakieś Stowarzyszenie do którego można się zapisać.? W Płocku gdzie wcześniej mieszkałem należałem do Aeroklubu gdzie mogłem za opłatą roczną użytkować lotnisko, mieliśmy w tym tez OC w razie jakieś szkody. Widziałem po poprzednich postach ze ktoś tam lata czasami. W Chwaszczynie na łące już byłem ale duzo ludzi w weekend sie kręci.
S.Papa Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Hej Mateusz. Latanie modelami na lotnisku AG jest możliwe, ale utrudnione. Gdy lata wojsko, wszystko zamiera, gdyż Aeroklub korzysta z lotniska wojskowego. W weekendy ruszają wszystkie sekcje, latają samoloty, szybowce, skaczą skoczkowie i znalezienie skrawka lotniska dla modelarzy jest problemem. Sekcja modelarska mimo tych ograniczeń działa prężnie, jeśli jesteś zainteresowany przystąpieniem do niej skontaktuj się z szefem sekcji, Kuba powie dokładnie, co i jak i kiedy można będzie korzystać z wolnej przestrzeni. Ale zawsze zapraszamy Cię na Chwarzno, powoli odmrażamy się po kwarantannie, gdy już wrócimy do normalności, intruzów będzie trochę mniej i zawsze to raźniej w grupie.
mati_2025 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Dzięki Sławku za informacje . W tygodniu podjadę do Pruszcza i postaram się to załatwić. Na Chwarzno na pewno przyjadę w najbliższych dniach jak pogoda pozwoli
Sage Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Długo kazała na siebie czekać, ale w końcu dzisiaj można było powiedzieć, że przyszła. Przyszła do nas na wybrzeże, na nasze pole, WIOSNA. Pierwsza tak ciepła, praktycznie bezwietrzna niedziela w tym roku. 3
Sage Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 Już tradycyjnie w weekend majowy wywiało nas z Matim w Bieszczady. Ventus przed pierwszym grawitacyjnym startem. Poszło jak po maśle Jako, że w "Mekce szybownictwa" byłem sam (Mati w wirtualnej szkole) skorzystałem z dostępnej kamerki na żywo Ile razy tam jestem, jest i on ... Na koniec jeszcze Bieszczadzkie krajobrazy 4
Sage Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 Dziś mogło być szybko, nawet bardzo szybko. Był ze mną Mati, plan był by nagrać Ventusa z powietrza. Niestety przy takich warunkach i niedzieli na stoku Kamionki pojawili się Glajciarze. Zrobiło się zbyt tłoczno. Zrobiłem jeden lot i zdrowy rozsądek nakazał odpuścić. Udało się nagrać jedynie start z gumy. Zbyt duża odchyłka uniemożliwiła start grawitacyjny. i 3
Krzysiek67 Opublikowano 20 Maja 2020 Opublikowano 20 Maja 2020 Cześć Dziś umówiliśmy się na przystrzyżenie naszej łączki, przy okazji wykorzystując pogodę udało się trochę polatać. I jeszcze krótki film z awaryjnego lądowania Mateusza po tym jak w Piperku odpadło kółko podczas lotu. Brawo Mati, lądowanie bez strat?. VID_20200520_184138.mp4 2
Sage Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 W piątkowy wieczór, z braku "Listy Przebojów", proponuję modelarską powtórkę tygodnia. 2 1
ahaweto Opublikowano 23 Maja 2020 Opublikowano 23 Maja 2020 Ciekawy ten "deproniak". Własna konstrukcja ?
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 3 Czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Czerwca 2020 Adam, "deproniak" to własna konstrukcja Kolegi z pola. Kilka fotek z wczorajszego 'lądowania na księżycu' 4 1
sikorsky Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Panie Piotrze. Serdecznie dziękuję za zamieszczenie przepięknych zdjęć! SUPER!!! Do zobaczenia na lotnisku.
a74BACK Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Nie wiem dlaczego, ale ten "klamot" z podwójnym usterzeniem jest SUPER ! ??
ahaweto Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Macie ciekawe konstrukcje, a ten "Cargo" (?) to rewelacja. Inspiracją były doświadczenia Flite- test ?
Sage Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Mam jeszcze kilka fotek "klamota" z dzisiaj. Tomek robił desant powietrzny 'księżycowych cukierków' dla dzieci . Zrzutem zainteresowały się nie tylko dzieci . 2
sikorsky Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Ahaweto, ciekawych konstrukcji u mnie pod dostatkiem - latające skrzydło, wodnosamolot, jety, fpv, trenerki, dwupłat, tricopter, cargo, zrzut spadochroniarzy. Wszystko "piankoloty". Niektóre, jak widziałeś dzięki zdjęciom Piotra, jeszcze latają. Wracam do starego hobby, odgrzebuję hangar. ? Mój CargoPlane to własna wariacja na temat Twins Cargo Plane, M28 Skytruck i Skyvan. z FliteTest chodzi mi po głowie FT SeaDuck... piankę już mam. silniki, regulatory, trójłopatowe śmigła już zamówione. Doświadczenia z Polarisem (pianka pokryta taśmą pakową) dowodzą, że piankolot może startować i lądować na wodzie bez problemu. I nawet nie przemaka. 2
Rekomendowane odpowiedzi