Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. P.i.o. Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Kilka fotek z zawodów modelarskich, które odbywały się dzisiaj w Jeziornej Osadzie w Gnojewie koło Malborka. kruk zrzut.mp4 niemiec.mp4 8
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Kilka fotek z sierpniowego popołudnia na Chwarznie. Bartek polatał starą, dobrą Funtaną. Mikołaj 'wlatywał' się w Slicka. Sułek polatał Fascynacją. Mateusz pomagał przy lądowaniach. Szymon polatał 'pianką', ćwicząc 'plecki'. Fotograf głową jeszce w Bieszczadzie, choć a na horyzoncie już Lipowa . 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek67 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Ode mnie jeszcze film z lotu Bartka jako uzupełnienie fotorelacji Piotra vcompress_11.mov 5
Sage Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Poniedziałek wieczór. Dziadek do wnuka: Jutro też lotny dzień 4
Sage Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Moje zdjęcia ze spotkania makiet szybowców w Lipowej w wątku modelarzy z klubu Gwarek którzy je zorganizowali. 1
cujo Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Cześć, Giełda modelarska nie jest jeszcze dla mnie dostępny, więc zapytam tutaj, jeśli można. Może ktoś w Trójmieście ma do sprzedania motoszybowiec 2,0-2,5 typu Volantex Phoenix, Kavan Pulse, FMS ASW17 itp. Można używany, ale bez uszkodzeń. PNP lub KIT. Interesuje mnie również DLG, poziom początkujący.
Sage Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Cześć Vasil, Wysłałem ofertę na priv.
Sage Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Z cyklu fajny film dziś widziałem ... 2
Sage Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Zapraszam modelarzy z 3city i nie tylko na wspólne latanie na szybowisku w Kornem k. Kościerzyny w niedzielę, 3 września, zaczynamy od godz 0900. Wymagane ubezpieczenie modelarskie. Opłata 20 pln. Na miejscu prąd, restauracja czynna w godz 11-18.
P.i.o. Opublikowano 3 Września 2023 Opublikowano 3 Września 2023 Ostatni dzień wakacji , spontaniczne spotkanie na lądowisku w Kornem koło Kościerzyny. 3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. P.i.o. Opublikowano 3 Września 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Września 2023 3.mp4 4.mp4 5.mp4 6.mp4 7.mp4 1.mp4 2.mp4 6
Krzysiek67 Opublikowano 3 Września 2023 Opublikowano 3 Września 2023 To i ja dorzucę swoje trzy grosze, krótka video relacja z Kornego. vcompress_13.mov 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 3 Września 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Września 2023 Panowie dziękuje za tak liczne przybycie pomimo tak trudnych warunków, silnego wiatru. Jeszcze kilka moich fotek na zimowe wieczory. PS Polatałem Tadzia Stinsonem ... niech mi teraz ktoś powie, że rozmiar nie ma znaczenia . 7 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 8 Września 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Września 2023 Z cyklu fajny film dziś widziałem ... Ciekawe ujęcia, dobrze się ogląda przy porannej kawie. 5
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 30 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Listopada 2023 Jakoś tak cicho w naszym wątku. Z cyklu pocztówka z pracy. Adelajda, Australia. Jest rok 1919. Wojna się skończyła. Premier Australii Billy Hughes leci z Angli do Francji na konferencję pokojową w Paryżu. Wznosząc się wysoko nad kanałem La Manche, Hughes zaczyna sobie zdawać sprawę z potencjału lotnictwa. Wtedy to, aby zjednoczyć Imperium i zainspirować swój młody naród po wyniszczającej wojnie wpada na pomysł Wielkiego Wyścigu Lotniczego przez cały świat do Australii. Oferuje nagrodę w wysokości 10 000 funtów (obecnie wartość ok 800,000 USD) dla pierwszych australijskich lotników, którzy polecą z Londynu do Darwin samolotem brytyjskiej konstrukcji. Jest i haczyk. Piloci musieli wylądować na ojczystej ziemi w ciągu 30 dni. Pamiętajmy, że minęło niespełna 16 lat od pierwszego lotu silnikowego i, że pomimo rozwoju technologicznego podczas I Wojny Swiatowej samoloty były ciągle prymitywne i wykonane z drewna, drutu i pokryte tkaninami. Wyzwanie podejmuje 6 australijskich załóg. 2 załogi giną, 2 inne się rozbijają. Vickers Vimy pilotowany przez braci Rossa i Keitha Smithów z Australii Południowej, wystartował z śniegiem pokrytego lotniska Hounslow niedaleko Londynu w UK 12 Listopada 1919 roku. Kiedy 10 grudnia 1919 roku Vimy wylądował w Darwin, lotnictwo w Australii nie miało większego znaczenia. Nikt nie przeleciał przez Cieśninę Bassa, nie mówiąc już o okrążeniu połowy świata w czymś, co zostało opisane wtedy jako lot "transplanetarny". Pojawienie się Vimy'ego było momentem "olśnienia", który pokazał prawdziwy potencjał lotnictwa poza jego rolą militarną lub jako zabawka dla bogatych (jak obecnie Jetson One naszego Kolegi Tomka). 23 Marca 1920 roku samolot przyleciał do Adelaidy, miasta rodzinnego braci. Ostatni odcinek lotu nie odbył sie bez problemów. Potem już samolot więcej nigdy nie poleciał. Był eksponowany podczas różnych uroczystości w Adelajdzie, ‘przenoszony’ do Melbourne, Sydney, potem Canbery (Australian War Memorial). 3 Listopada 1957 roku, gdy Vickers Vimy był w drodze do Adelajdy, zapaliła się jedna z dwóch przyczep na których transportowano samolot w skrzyniach. Kadłub i podwozie nie zostały uszkodzone, uszkodzeniu uległy śmigła, osłony silników skrzydła. W tym też roku samolot został odrestaurowany do poziomu makiety i wystawiony na lotnisku w Adelajdzie. Obecnie jest eksponowany w specjalnie nowo wybudowanym w 2022 miejscu wystawowym. Jako, że właśnie miałem okazję tam być zrobiłem parę fotek. 9 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sage Opublikowano 7 Grudnia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 Grudnia 2023 Ahoj, Wyskoczyliśmy z Mikołajem się przewietrzyć. Zimno, pruszył śnieg ale warto było. Dziś zdjęcia z telefonu. PS. Postanowiłem coś złożyć z puzli. Bedę się chwalił z postepów. 7
jarek996 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Opublikowano 9 Grudnia 2023 W dniu 14.05.2023 o 22:13, Krzysiek67 napisał: Parę fotek z Chwarzna, odbył się oblot Piotra Piperka po remoncie. Co Wy w golfa tam gracie na tym swoim poletku??? W dniu 7.12.2023 o 13:14, Sage napisał: Dziś zdjęcia z telefonu. Twoje zdjecia z telefonu sa lepsze jak moje z aparatu ? Kto sie fotografem urodzil, ten modelarzem zawsze bedzie kiepskim ? 1
Rekomendowane odpowiedzi