JacekK Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Nieee, ja o szachownicach jako symbolu na Polskich samolotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 A ja o " dziurach" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Irek a dlaczego piszesz, że te dziury nie poprawiały widoczności ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Arek, tak podaje książka; były za małe nawet po powiększeniu w połączeniu z wysoko zamocowanym górnym płatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 No za małe pewnie tak, ale powiększały na 100%. Tak wg. moich szybkich pomiarów na modelu: pole przód - tył powiększyło się z 40 stopni do około 135 pole lewo - prawo już nie tak kolorowo - z około 25 stopni do może 60. To bardzo zgrubnie kątomierzem obleciane. Reasumując: - Stec wymyślił polskie szachownice - Murray nie wymyślił wycięcia płótna na baldachimie Czas oklejać górny płat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Na razie spody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zwariowany dzień dziś ale wieczorkiem w ramach wyciszenia oklejamy dalej. W ogóle nie wiem jak Was ale mnie strasznie oklejanie relaksuje. Taka prosta, monotonna czynność pozwalająca głowie odpocząć a ręce zająć. Tym samym wszystko w kolorze spodu oklejone. Może jutro PC10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Masz rację Jacku. Oklejanie to faktycznie najprzyjemniejsza robota przy modelu. A i bliski koniec już widać. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zawiaski powklejane. Już tylko górna powierzchnia skrzydeł w PC10 i zaczynamy to co tygryski lubią najbardziej czyli malowanko i weathering. Bo na razie przypomina trochę wycinankę z Misia a nie styraną życiem maszynę bojową... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zawiasy są tylko wklejane jeśli dobrze widzę na fotce? Ja zawsze przetykam prostopadłym kołeczkiem bo zdarzyło się, że obluzował się i to w małym elektryku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 No klin musi byc nie raz szukalem lotki w polu ja stosuje zwykle wykalaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Są kołeczki, właśnie z wykałaczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Panowie i Panie: oto praktycznie koniec oklejania Zeszło się trochę, zarówno czasu jak i solartexu. Z PC10 zostało jakieś 70cm a z jasnego około 1,8m. Niewiele. Pozostało jeszcze zamknąć szczelinę lotki od spodu i lecimy dalej... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Wygląda rewelacyjnie! Super! Gratulacje. Pewnie będzie też świetnie latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 W tej postaci waży 3,34kg. Z paliwem powinien się zamknąć w 4kg... 3,30 do lotu jak podają w HK to raczej bez szans :D Mam nadzieję że to powiększone usterzenie jakoś wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Witam. Śledzę budowę Camela. Piękna robota. Też zdecydowałem się zbudować ten model. Zamówienie już złożyłem. Co z oblotem??? Pozdrawiam. P.S. Gdzie można nabyć imitację karabinów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Czołem, dobry timing bo właśnie po kilkumiesięcznej przerwie wróciłem do Wielbłądka Oblot koniec lipca. Zostało wykonać mocowania dolnego płata, wkleić baldachim na stałe i pomalować znaki. Co do karabinów - drukował je dla mnie mój przyjaciel. Pogadam na temat możliwości powtórzenia... Pamiętaj że raczej konieczne jest powiększenie usterzenia, zwłaszcza poziomego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Witaj. Dzięki, że się odezwałeś. Fajnie gdybym mógł kupić od kogoś takie karabiny!! Co skłoniło Ciebie do powiększenia sterów?? Oglądałem inne budowy sopwith camel-a i wydawało się , że jest ok. Coprawda nie czytałem twojego postu od deski do deski ale będę wdzięczny jeśli podzielisz się informacjami. P.S. Czy mogę liczyć na jakieś foto z budowy z Twojej strony??? Chodzi mi o coś więcniej niż w poście. Mój e-mail: marcin.wierzbowski@vp.pl POZDRAWIAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Info o powiększaniu usterzenia znalazłem albo na rcgroups albo na rcuniverse, już nie pamiętam szczerze mówiąc. Ale gość pisał, że po tym zabiegu Camel się mocno uspokoił. A że ja przygód nie pragnę, a raczej odprężającego latania - to posłuchałem Fotek więcej niż w relacji nie posiadam niestety, jestem jednym z tych co jak już kleją to zapominają o dokumentowaniu tego dla potomnych. Taki amok tworzenia Poczytaj od deski do deski bo ten model miał kilka zonków i niezgodności w instrukcji. Lepiej to wiedzieć, to zaledwie 5 stron. Jak będę znał cenę wydruku to się odezwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Info o powiększaniu usterzenia znalazłem albo na rcgroups albo na rcuniverse, już nie pamiętam szczerze mówiąc. Ale gość pisał, że po tym zabiegu Camel się mocno uspokoił. A że ja przygód nie pragnę, a raczej odprężającego latania - to posłuchałem Fotek więcej niż w relacji nie posiadam niestety, jestem jednym z tych co jak już kleją to zapominają o dokumentowaniu tego dla potomnych. Taki amok tworzenia Poczytaj od deski do deski bo ten model miał kilka zonków i niezgodności w instrukcji. Lepiej to wiedzieć, to zaledwie 5 stron. Jak będę znał cenę wydruku to się odezwę. Ok. Posłucham rad doświadczonych kolegów. POZDRO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi