robertus Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Da się? Da się. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 To buduj :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmisiek102 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Interesujące, ale mało. Bezpieczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Jak czasy pionierskie lotnictwa! Świetne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Mi się marzy mięśniolot z depronu. Miałbym lepszą motywację do treningów na rowerze (bo bardzo lubię turystykę górską na rowerze, mam za to problem z motywacją co do cięższego treningu rowerowego w Warszawie, gdzie wszystko płaskie jak płyta traserska( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Filmik fajny aczkolwiek już temat był http://pfmrc.eu/index.php/topic/70986-piankowy-samolocik/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Zaraz przypomniał mi się film który kiedyś widziałem. [media]https://www.youtube.com/watch?v=kadArP88pTE[/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Mi się skojarzyło z tym, jako następny krok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 2 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Super... od zarania dziejów człowiek pragną wzbić się w powietrze, skoro ktoś ma nie odpartą ochotę i warunki, to dlaczego miałby nie skorzystać z okazji, tym bardziej że obecna technologia pozwala na realizację takich przedsięwziąć. Dorzucę i ja filmik bo koleś jest niesamowicie wyluzowany Polecam pełny ekran...robi wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 3 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 skoro ktoś ma nie odpartą ochotę i warunki, to dlaczego miałby nie skorzystać z okazji, tym bardziej że obecna technologia pozwala na realizacjętakich przedsięwziąć Masz racje, sam bardzo chętnie bym spróbował nawet jeśli to miał by być mój ostatni lot Ale jeśli nie, to nie chciałbym się później mierzyć z Polskimi i międzynarodowymi przepisami i tymi wszystkimi zakazami, nakazami które złamałem. Niestety to nie Ameryka na swoim terenie nie możesz robić tego czego chcesz. Z resztą nawet On o tym mówił Tak w ogóle to chłopak miał/ma swoje projekty wraz z Flite Test --> https://www.youtube.com/user/flitetest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Tak myślę, że to jest projekt w stylu "czy da się" patrząc na te pakiety to wątpię czy starczy prądu na kółko nad lotniskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Tu wersja elektryczna Archeopteryxa - w tej chwili nie mogę znaleźć, ale z tego co pamiętam to nie były to jakoś bardzo odbiegające baterie od naszych "codziennych" modelarskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 5 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Tu wersja elektryczna Archeopteryxa - w tej chwili nie mogę znaleźć, ale z tego co pamiętam to nie były to jakoś bardzo odbiegające baterie od naszych "codziennych" modelarskich Noo, chyba normalnie se jaja robisz. Motorek do Archaeopteryxa z regulatorem + aku. (dwie całkiem słuszne walizeczki) waży: 23kg - tak, to całkiem jak w modelach. TUTAJ jest all in one o Archaeopteryxie (w 1:07 są dane o E-drivie i aku). Ten napęd z aku. kosztuje sobie tylko: 16100 CHF (ceny Archaeopteryxa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 TUTAJ trochę szczegółów technicznych z okresu budowy tego eksperymentalnego ultralota - (napęd/sterowanie - reszta filmów na YT) . Jak widać parę dobrych tysiaków dolców musiałoby pójść na tych kilka podskoków (gdyby - jak podejrzewam - nie dostali tego dla reklamy od dystrybutora). PS Mając taki sprzęcik do majsterkowania i tyle miejsca wiele można bez większego wysiłku! Niestety ultraloty (mimo posiadanych stosownych certyfikatów) nie lubią "szwoleżerów" (stąd chyba liczne wypadki). Przykład wspomnianego wcześniej Archaeopteryxa i "ułańskiej fantazji" (choć pewnie krajan tam nie siedział ): Totalna dezintegracja ... facet chyba zapomniał, że to nie akrobat (max. 130km/h) i miał szczęście, że ta konstrukcja od wersji RACE posiada BRS (skuteczny od 50m wysokości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi