Jarek1925 Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 Witam, Chciałbym przedstawić budowę zmienionego Ursusa od Marka. Właściwie nie wiem jak go nazwać bo taki zwykły Ursus to nie jest ale jest bardzo do niego podobny, Poprosiłem go o jakiś średni model który mógłby nosić go-pro, fpv, lądować na wodzie, takie wszystko w jednym. Ogólnie uniwersalny, Model dotarł do mnie lecz studia w tym czasie były ważniejsze i dopiero teraz mogę ruszać z jego budową. Jego rozpiętość to 120cm, taki w sam raz do samochodu. Pierwszy raz tak naprawdę zaczynam relację więc napewno mogą pojawić się jakieś niedociągnięcia itp Model aktualnie przedstawia się tak:
maxiiii Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 Czekam na kolejne posty z postępem prac.
Jarek1925 Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Opublikowano 20 Listopada 2017 Skrzydło sklejone, wznios zachowany prawidłowy, belki oszlifowane wstępnie, czyli już trochę spokojniej
Jarek1925 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Opublikowano 26 Listopada 2017 Aktualny postęp. Belki sklejone z noskami i statecznikami pionowymi, wszystko wyszlifowane. Światła pozycyjne na Arduino wklejone. Dziś postaram się sprężyć i złożyć tyle ile się da
Jarek1925 Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Opublikowano 26 Listopada 2017 Mam na stanie silnik BR2212 1400KV. Pakiet może być 2700mAh 3S. Regulator 30A idzie do mnie. Kwestia śmigła itp jeszcze w trakcie ustalania
Jarek1925 Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Opublikowano 28 Listopada 2017 Powolnych prac ciąg dalszy. Dziś orczyki, popychacze, może trochę kabiny. Tak prezentuje się model na stan dzisiejszy 1
Jarek1925 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2017 Ursus stanął na nogi oczywiście na kabinę nałożone kopyto do wytłoczenia oszklenia
Jarek1925 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2017 Próbuję dotłoczyć kabinę, pierwsze próby i nie jest łatwo ale za każdym razem lepiej
maxiiii Opublikowano 3 Grudnia 2017 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Malowanie dowolne czy na podstawie wzoru?
Jarek1925 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2017 Malowanie RAF-u z pasami inwazyjnymi, a dziś wstępna przymiarka kabiny
Jarek1925 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2017 Teraz trochę bardziej poskładany, cały czas w trakcie malowania. Miło że ktoś tu wgl zagląda.
mirolek Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 bądź pewien, że wielu zagląda choć nie wszyscy komentują Nie wiem czy miałeś jakiś konkretny zamiar upodobnienia Urusa do znanego myśliwca okresu wwII ale ostatecznie całkiem fajnie to wyszło - gratuluje pomysłu i wykonania. To chyba w sztuce nazywa sie eklektyzm mam nadzieję, że model jako platforma fpv spełni Twoje oczekiwania i udanych lotów życzę. ms
kesto Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Nie wiem czy miałeś jakiś konkretny zamiar upodobnienia Urusa do znanego myśliwca okresu wwII To chyba w sztuce nazywa sie eklektyzm ms Ja bym raczej twierdził, że to mimikra ( to akurat ze świata zwierząt, nie sztuki)
Jarek1925 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2017 W sumie to nie był nawet do końca Ursus, nie wiem co dokładnie z niego zostało. Chyba tylko układ belek. Gondola jest inna, układ usterzenia też. To taki uniwersalny samolot poskładany z paru innych. Oczywiście to nie jest żadną wada bo chodziło mi o taką większą latającą platformę do latania, filmowania itd. W każdym razie z Sławkiem staramy się go wykończyć jak najlepiej można. Z racji że nie jest to konkretna makieta malowanie może trochę być nie takie. Ale jak narazie wszystko idzie dobrze, sterowane lotki, kierunki, wysokość. Niedługo pewnie koniec i będę mógł go przedstawić w całej okazałości przy dobrym jasnym świetle:)
sławek Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Istnieje pojęcie o ogólnej nazwie "Luftwaffe 46" -są to samoloty (info dla nie wtajemniczonych ) które były nie zrealizowanymi projektami III rzeszy ,fantazjami czy nawet projektami propagandowymi a data sugeruje co by było gdyby druga wojna trwała dłużej..... Tutaj mamy chyba początek nowej grupy : "RAF 46"
maxiiii Opublikowano 7 Grudnia 2017 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Ważne aby w czasie latania dawał fun:)
Rekomendowane odpowiedzi