Andrzej Cyran Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Dzięki zaangażowaniu forumowego kolegi artur25 PULSAR niebawem ponownie będzie uprzyjemniał mi weekendowe wypady na łączkę Artur - dziękuję Model powoli będę uzbrajał, tym razem w typowe, sprawdzone i dobrze mi znane graty. Jak zrobię fotki to coś wstawię Napiszesz jakie wyposażenie zastosujesz? Rozumiem że całkowicie odmienne od po poprzedniej wersji.Pytam ponieważ w moim nowy K 3600 chcę zastosować te same serwa jak ty uprzednio. Pozdrawiam.
mmarkow Opublikowano 29 Marca 2019 Autor Opublikowano 29 Marca 2019 Silnik dam trochę cięższy Mega ACn 16/25/4CE - akurat taki mam. Serwa na SK i SW Dymond D60, lotki i klapy Hitec HS-125MG lub 85MG. Hitec-i HS-85MG miałem w Idealu 3.2 i sprawdziły się idealnie. PULSAR jest ponad połowę lżejszy więc nie powinno bić problemów. Regiel YEP40A - zostawię ten co był, a BEC-a dam Dualsky VR-3. Szału nie ma ... lecę po taniości i na tym co już mam
Andrzej Cyran Opublikowano 30 Marca 2019 Opublikowano 30 Marca 2019 Silnik dam trochę cięższy Mega ACn 16/25/4CE - akurat taki mam. Serwa na SK i SW Dymond D60, lotki i klapy Hitec HS-125MG lub 85MG. Hitec-i HS-85MG miałem w Idealu 3.2 i sprawdziły się idealnie. PULSAR jest ponad połowę lżejszy więc nie powinno bić problemów. Regiel YEP40A - zostawię ten co był, a BEC-a dam Dualsky VR-3. Szału nie ma ... lecę po taniości i na tym co już mam Dziękuję za odpowiedz, ale moje pytanie miało ukryty kontekst a mianowicie taki , czy za nieszczęśliwy lot mogły odpowiadać serwa Blue Bird BMS-105HV ? Widzę że całkowicie z nich zrezygnowałeś a teoretycznie powinny się sprawdzić. Natomiast zasilający je regulator napięcia miałeś raczej z górnej półki. Pozdrawiam Andrzej
Konrad_P Opublikowano 30 Marca 2019 Opublikowano 30 Marca 2019 Natomiast zasilający je regulator napięcia miałeś raczej z górnej półki. Z górnej półki, bez obrazy, ale to ten regulator nie jest. Z tymi regulatorami jest tak, że któryś tam z serii jest trefny. Słyszałem już kilka historii, że przyczyną nieszczęścia był właśnie ten regulator, choć wiem, że sobie ludzie je chwalą. Serwa o które pytasz są stosowanie przez wielu zawodników i w F5J jak i innych klasach i problemów z nimi wielkich nie było. W Marka przypadku mam wrażenie, że wystąpiło kilka nieszczęśliwych elementów na raz i dla tego model spadł.
mmarkow Opublikowano 30 Marca 2019 Autor Opublikowano 30 Marca 2019 Wszystko może nawalić nawet z najwyższej półki i czasem tak się dzieje, tylko z mniejszym prawdopodobieństwem niż w przypadku niskiej półki Nie ustaliłem co nawaliło, więc się nie będę w tym temacie wypowiadał (w domyśle - nie podejmę decyzji za Ciebie).
Andrzej Cyran Opublikowano 30 Marca 2019 Opublikowano 30 Marca 2019 Wszystko może nawalić nawet z najwyższej półki i czasem tak się dzieje, tylko z mniejszym prawdopodobieństwem niż w przypadku niskiej półki Nie ustaliłem co nawaliło, więc się nie będę w tym temacie wypowiadał (w domyśle - nie podejmę decyzji za Ciebie). Dziękuję Tobie i Kondratowi za odpowiedzi, bo po części rozwiały moje wątpliwości -głównie co do wybranych serw. Pozdrawiam
TommyTom Opublikowano 30 Marca 2019 Opublikowano 30 Marca 2019 Marku drogi, jak już się oswoisz z modelem i trochę go nalatasz to zachęcam do ponownego spotkania na zawodach ef5jot. Jeźeli Wroclaw nie przyniósł Tobie farta, to jeszcze w tym roku są zawody w Bielsku i Szczecine. Bardzo chętnie widzielibyśmy Ciebie, nawet jeżeli potraktujesz to jako spotkanie towarzyskie a nie koniecznie rywalizację. Powodzenia z ulotnieniem Pulsarka
mmarkow Opublikowano 30 Marca 2019 Autor Opublikowano 30 Marca 2019 Dzięki Tomku za zaproszenie Licencję mam, model złożę, Altis też jest więc może do Bielska przyjadę jak czas pozwoli.
Konrad_P Opublikowano 30 Marca 2019 Opublikowano 30 Marca 2019 Dzięki Tomku za zaproszenie Licencję mam, model złożę, Altis też jest więc może do Bielska przyjadę jak czas pozwoli. Marek koniecznie będzie fajnie znów Cię spotkać i pogadać. Bielsko to fajna miejscówka.
Rekomendowane odpowiedzi