Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 W sumie to moze i te ostatnie cztery cyfry pomogą komuś "nie wtopić" więc są to - 2534. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Witam Krótko i na temat , wyleczyłem się już z przelewaniem na konto osobom prywatnym , chyba ze jest to Firma to co innego. Zawsze biorę pod uwagę kupienie danej rzeczy "ZA POBRANIEM '' wtedy oszczędzam sam sobie rozczarowań i zbędnego czekania na przesyłkę. Jeżeli Ktoś nie zgadza się za Pobraniem , rezygnuje z kupienia szkoda mojego czasu . I nie kieruje się wiekiem w profilu , bo kto wie kto za kogo się podaje , takie czasy nawet własnemu bratu się nie wierzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Tyle tylko, że przesyłka za pobraniem nie gwarantuje otrzymania tego co się zamawiało. Jedynie wymaga od ewentualnego oszusta nieco więcej wysiłku, bo musi coś zapakować i wysłać. Poza tym w zasadzie nic się nie zmienia. Nie wiem czy jakiś kurier zgodzi się na rozpakowanie przesyłki przed zapłatą. I trudniej jest dochodzić swoich praw, bo trzeba udowodnić, że otrzymało się "cegłę" zamiast zamawianego towaru. Natomiast w przypadku wpłaty i nieotrzymania przesyłki sprawa jest prosta - to oszust musi udowodnić, że wysłał paczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 dokładnie jak pisze @daruszj - przesyłka za pobraniem nie daje żadnej gwarancji, jest nawet gorsza, bo wtedy na tobie spoczywa konieczność udowodnienia że w przesyłce była cegła.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Kiedyś coś czytałem że przy odbiorze za pobraniem można kurierowi powiedzieć że coś się nie zgadza z wielkością paczki lub wagą i wtedy musi chwilkę poczekać, nawet raz to wykorzystałem jak kupowałem amortyzator do roweru i faktycznie poczekał bez słowa (oczywiście byłem też przygotowany z nożykiem do tapet aby szybko rozciąć paczkę). Ale niby to tylko dotyczy poczty polskiej i czy faktycznie to działa? nie wiem, może poprostu mi się udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 takie czasy nawet własnemu bratu się nie wierzy tego to już na prawdę trzeba serdecznie współczuć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Ha. Mimo pobrania też się im udaje oszukiwać. Więcej. Już druga rozprawa będzie w tym miesiącu w sprawie która do sądu skierowała prokuratura gdzie jestem poszkodowanym. Co więcej sprawa oczywiście z zarzutami w warunkach recydywy. Przy oszustwach internetowych (bodajże art 286 kk) nie ma kwoty minimalnej. Już chyba tylko bobranie dpd z płatnością kartą ratuje dupkę. Potem charge back.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Dziś szybki odezwał się na pw. Zdeklarował się niezwłocznie wysłać fanty. Zobaczymy jak się sprawa potoczy. Jeśli nie, będę musiał odwiedzić KPP :/ Edit 04.08.18 No i nic. Mimo deklaracji znów zero informacji o wysyłce i brak zwrotu kasy :/ Będę musiał jednak przejść się na komendę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś sprawę czym szybciej tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rawen 75 Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Miałem podobną sytuację, dwa miesiące czekania na sterownik do gimbala. Sprawa skończyła się na Policji, konto klienta zostało usunięte z OLX-tam zero wsparcia, na Allegro pracują nad takimi sprawami prawnicy. Tam kupuje. Co do sprzedawania-kupowania na forum nie widzę problemu, jeżeli kolo zamieszcza dane swoje, zgodne z miejscem zamieszkania, i takie same dane powiązane z kontem bankowym. Inne dane-dziękuję. Co do reszty, to przeczucie, lub po części zaufanie do kolegów z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Mam jeszcze kilk aspraw do ogarnięcia, min. w urzędzie, ale w tym tygodniu zrobię zgłoszenie. Poniżej dalsza część rozmowy PW, paczka miała wyjść w piątek, później w poniedziałek... Szkoda słów szybkirc12 Wysłano 02 sierpień 2018 - 15:39 Dzien dobry powiem prawde nie wyslalem ladowarki bo bylem za granica wrocilem jutro wysle Odpowiedz Zgłoś zalesvw Wysłano 02 sierpień 2018 - 15:46 Nie wierzę, ale jeszcze poczekam troszkę albo na ładowarkę, silnik, regler i pakiet 3s, albo na moje 135zł. Dane jak wyżej. Odpowiedz Zgłoś Edytuj Usuń zalesvw Wysłano 02 sierpień 2018 - 15:52 Zresztą mogłeś od razu tak napisać, nie miał bys obciachu na forum i w sumie to może się i przejdę w tej sprawie na policję... No bo czemu by nie? Odpowiedz Zgłoś Edytuj Usuń szybkirc12 Wysłano 02 sierpień 2018 - 16:26 Ta decyzja nalezy do Pabq , ale nie chcial bym miec problemow na policji o 135zl.wysle towar i Panu nr sledzenia Odpowiedz Zgłoś zalesvw Wysłano 02 sierpień 2018 - 16:32 W takim razie jeszcze kilka dni poczekam.. Odpowiedz Zgłoś Edytuj Usuń szybkirc12 Wysłano 02 sierpień 2018 - 16:34 Z mojej strony chcial bym przeprosic za zaistniala sytuacje . Odpowiedz Zgłoś zalesvw Wysłano 02 sierpień 2018 - 16:43 Zapomnimy o sprawie kiedy dotrze w pełni sprawny towar lub kasa na konto. Odpowiedz Zgłoś Edytuj Usuń zalesvw Wysłano 03 sierpień 2018 - 20:37 Znów brak jakiejkolwiek informacji o wysyłce czy zwrotu kasy na koncie... W przyszłym tygodniu zgłaszam sprawę na komendzie. Odpowiedz Zgłoś Edytuj Usuń szbkirc12 Wysłano 04 sierpień 2018 - 20:50 W poniedzialek bedzie wyslane . Odpowiedz Zgłoś zalesvw Wysłano 04 sierpień 2018 - 21:15weź nie pierdol, już z pięć razy wysyłałeś... nie wierzę ci w ogóle. będzie taki finał ze zgłoszę sprawę gdzie trzeba i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Ja bym juz dawno zgłosil sprawe Gosc ewidentnie sie z tobą bawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomac Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Dołączę się do wątku - szybkirc12 to rzeczywiście dziwny przypadek, chociaż chyba nie oszust. Raczej człowiek młody i nieodpowiedzialny. Pewnie w końcu wyśle to, co kupiłeś. Ja kupiłem od niego aparaturę i mam mieszane uczucia. Z jednej strony nie chciał się zgodzić na wysyłkę za pobraniem - zaklinał się, że jest uczciwy, ale ja miałem wątpliwości. Stanęło na tym, że zrobiłem przedpłatę na koszty przesyłki, a on przyśle za pobraniem. Tyle, że wysłał na koszt odbiorcy - zatem dwa razy zapłaciłem za wysyłkę. Tłumaczył, że paczkę wysyłała jego babcia i źle nadała - OK, odpuściłem te 23zł za wysyłkę. Ale aparatura była źle spakowana i doszło do ułamania antenki. Poza tym według opisu miał być mode 2, a był mode 1. Po namyśle i to odpuściłem - antenkę skleiłem, a mode zmieniłem. Jednak ogólne wrażenie z transakcji i z rozmów telefonicznych z nim mam takie, że jest to dość dziwny człowiek, który ma problemy z ogarnięciem transakcji i nie przejmuje się "szczegółami" takimi, jak dokładny opis czy dobre zabezpieczenie przesyłki. Myślę, że w końcu wyśle Ci to, co kupiłeś - chociaż jeśli chcesz zgłosić sprawę na policji to może byś to dla niego dobra lekcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Również i moim zdaniem Darek niepotrzebnie ciągniesz tą korespondencję. Miałem podobnie ale z ciuchami replik za większe pieniądze i z Anglii. Po terminie jaki sobie wyznaczyli krótkie zapytanie i od razu żądanie natychmiastowej wysyłki. Sam się dziwiłem , że poskutkowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Darku zazdroszczę Ci cierpliwości. Osobiście czekam 7 dni, po nich wysyłam przypomnienie i czekam 3 dni. 11 dnia idę do KPP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Dołączę się do wątku - szybkirc12 to rzeczywiście dziwny przypadek, chociaż chyba nie oszust. Raczej człowiek młody i nieodpowiedzialny. Pewnie w końcu wyśle to, co kupiłeś. Ja kupiłem od niego aparaturę i mam mieszane uczucia. Z jednej strony nie chciał się zgodzić na wysyłkę za pobraniem - zaklinał się, że jest uczciwy, ale ja miałem wątpliwości. Stanęło na tym, że zrobiłem przedpłatę na koszty przesyłki, a on przyśle za pobraniem. Tyle, że wysłał na koszt odbiorcy - zatem dwa razy zapłaciłem za wysyłkę. Tłumaczył, że paczkę wysyłała jego babcia i źle nadała - OK, odpuściłem te 23zł za wysyłkę. Ale aparatura była źle spakowana i doszło do ułamania antenki. Poza tym według opisu miał być mode 2, a był mode 1. Po namyśle i to odpuściłem - antenkę skleiłem, a mode zmieniłem. Jednak ogólne wrażenie z transakcji i z rozmów telefonicznych z nim mam takie, że jest to dość dziwny człowiek, który ma problemy z ogarnięciem transakcji i nie przejmuje się "szczegółami" takimi, jak dokładny opis czy dobre zabezpieczenie przesyłki. Myślę, że w końcu wyśle Ci to, co kupiłeś - chociaż jeśli chcesz zgłosić sprawę na policji to może byś to dla niego dobra lekcja. czyżby to było dx7 z tego tematu? http://pfmrc.eu/index.php/topic/74332-z-mode-1-na-mode-2/ bo wtedy dobrze wiedział co ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomac Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 czyżby to było dx7 z tego tematu? http://pfmrc.eu/index.php/topic/74332-z-mode-1-na-mode-2/ bo wtedy dobrze wiedział co ma Tak, to ta aparatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 no to trochę lipa... Tu już nie pomoże wytłumaczenie, że się pomylił albo zapomniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Hmmm... no raczej ugodowy ze mnie facet i chcę dać szansę każdemu. Nie lubię zgłoszeń, sądów i w ogóle, ale chyba inaczej nie da się zakończyć tej sprawy :/ Mam cały czas nadzieję że szybki się jednak ogarnie... Moja cierpliwość też ma granice i jak znajdę chwilę czasu to zgłoszenie zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Darek - gość był dziś na forum o 16:35. Myślę, że dałeś mu wystarczająco dużo czasu. Ale jeśli masz cierpliwość i nie spieszy się Tobie to czekaj na jego ruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi