elpazo Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Czy tak się da radio w podsawie osiem kanałów odbiornik 12. Czy można przypisać na 9,10 knale odbiornika konały z dubolowane klap na przykład 5i 6 kanał z klapami na dodatkowe serva na 9-10 kanale Mam w makiecie 4 serva na klapach i wolne dwa kanały w nadajniku a 4 w odbiorniku po wpięciu 9 i 10 serva w nadajniku widać zaprogramowanie ale nie działa może coś idzie z tym zrobić i nie chodzi mi o kable Y a o uruchomienie tych kanałów jako zdublowane w odbiorniku. może przez S Bus? Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Nie znam się na DS14 - ale jeżeli nadajnik jest w podstawie 8 kanałowy tzn, że nadaje tylko na kanałach 1-8. To znaczy że odbiornik odbierze tylko info o kanałach 1-8 i nawet jeżeli jest 12 kanałowy to pozostałe 4 kanały będą martwe - bo nie będzie miał żadnych informacji z nadajnika. Aby zrobić to co chcesz musiałbyś jakoś powiedzieć odbiornikowi aby dane z kanałów 1-8 rozdysponował sobie na 1-12... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Reszta kanałów po wgraniu dodatkowego oprogramowania i rejestracji nadajnika na stronie Jeti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 A właściwie to po co producent udziwnia? 14 kanałów to 14 a nie 8 + rejestracja, uaktualnienia. Kokietuje czy wk...wia klientów?Jak trzeba dołożyć pstryczki za dopłata do kupuję ,podpinam i gotowe. Zwykłe czary, mary . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Jak to po co ? Przecież dodatkowe kanały kosztują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Jakie krzywa dodatkowe ? No jakie ? 14 jest 14.Kupujesz 14 kanałowy nadajnik czy inny ? Jeti 14 oznacza 8 kanałów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Kupując nowe Jeti dostajesz voucher na pewną kwotę ,bodaj 50 Euro i rejestrując się możesz sobie dokupić co tam masz ochotę lub zależnie czym latasz, interesujące Cię opcje a lista jest spora... Oczywiście na wszystko kasy nie starczy więc za pewne rzeczy trzeba dopłacić jeśli radio ma być "wypasione" Dla mnie to logiczne i fajne podejście do tematu (choć nie mam Jeti,jestem wierny Futabie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 A dla mnie sprawa stała się jasna . DS 14 to radio 8 kanałowe z możliwością rozszerzenia do 14 kanałów. Jest napisane w specyfikacji. Nadajnik podstawowy (basic) 8 kanałów. Gotowy jest napis 14 w cenie ośmio kanałowego. Reszta, w tym fanaberia dodatkowych sześciu kanałów za dopłatą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Z Bonusem 50 Szwirków jest tak po zarejestrowaniu radia robisz zakupy na minimum 131Szwirków i dopiero dostaniesz ten rabat 50 tak czy siak najpierw musisz te 8 dych wyłożyć. poza tym jest ta cała zabawa lekko wkó…..ca już któryś dzień się próbuje zalogować moje hasło nie działa poprosiłem nowe już któryś raz z rzędu i za każdym razem przesyłają tylko dalej nie mogę się zalogować choć jestem zarejestrowany nadajnik zarejestrowany i tych 6 kanałów brak a są mi pilnie potrzebne bo Ventus czeka tylko na nie. Może popełniam jakiś błąd podczas logowania nie wiem a te ich hasła jakies takie dziwne. 185.16.28.35 tak wpisuje i dupa .Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Na pewno coś robisz normalnie a trzeba po czesku. Gładko to idzie z knedlami i piwem. To jest właśnie ta sytuacja jakiej nie znoszę ! Handlowe rozwinięcie metody "tak ,ale....". Wygrał pan konkurs ,ale jeszcze trzeba...... Nowe przyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Eeeeh Panowie, czyżbyście nie zajrzeli do manuala przed zakupem? Przecież jak byk stoi co 14 ma wyjściowo A ceny rozszerzeń są jak niżej więc zawsze można było sięgnąć głębiej do kieszonki i kupić 16 i mieć wszystko lub zdecydować się np. na Horusa.... i też mieć wszystko Elpazo - twoje radio jest z nowe czy z drugiej ręki? Numer który podałeś to raczej nie hasło, bardziej IP komputera. Ja tam nie miałem żadnych kłopotów z ich stroną, a i jeszcze jedna uwaga; po zaksięgowaniu wpłaty przysyłają Ci mały plik do wrzucenia na kartę tylko oczywiście przez weekend mają wolne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Elvis ja mam radio nowe i już zarejestrowane. W tygodniu chcę wejść do sklepu podaje hasło dupa, proszę o nowe przesyłają mi takie jak podałem ja je wpisuje dupa, proszę następne przesyłaja podobne wieć tak parę razy i nic albo ja całkowity gamoń albo po części , jak się rejestrowałem nie miałem żadnych problemów teraz wymiękam. Władek W poniedziałek poproszę zięcia aby do nich zadzwonił na pewno po angielsku się dogada i zobaczymy, czas mnie goni z tymi bajerami które muszę dokupić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Eeeeh Panowie, czyżbyście nie zajrzeli do manuala przed zakupem? Przecież jak byk stoi co 14 ma wyjściowo Raczej wyjściowo ma 8. 14 możesz sobie dokupić. A ceny rozszerzeń są jak niżej więc zawsze można było sięgnąć głębiej do kieszonki i kupić 16 i mieć wszystko lub zdecydować się np. na Horusa.... i też mieć wszystko Kurcze - polityka cenowa jak w samochodach. Do czego to doszło!? Czy wypasiony ds14 jest nadal tańszy od wszystko mającego ds16? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Prosta polityka cenowa - chcesz mieć Jeti z duplexem, możesz kupić "tanio" wersję podstawową. Potrzebujesz więcej opcji, masz do wyboru full 14 czy może jednak dokładasz i masz 16. Wszystko kawa na ławę, bez ukrytych niespodzianek. Myślę, że to jest w porządku w stosunku do klienta i dobrze przemyślane od strony marketingowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Nie oceniam strony marketingowej ale oceniam dziwaczne podejście (jak dla mnie ) do klienta. Chcesz używać więcej niż 8 kanałów ? Software jest gotowe, zaopatrz się w manipulatory (pstryczki,pokretła itd.) Metoda dostępności kanałów regulowana rodzajem odbiornika i ilością manipulatorów zastosowana przez Graupnera jest bardziej "normalna" w mojej ocenie. A może taki marketingowy myk ? Po 3 sezonach komunikat; celem uzyskania dalszego wsparcia dla twojego DS 14 wgraj upgrate ze strony www. szajbaknedle.cz (a' 150 ojro ). Po kolejnych 3 sezonach ; komunikat o zakończeniu DS 14 w dniu o godz . Przecież technicznie wykonalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Tak Roman. To idzie w tą stronę. W tej chwili nie kupujesz hardware ale licencjonujesz software. W związku z tym Twoje radio nie należy do Ciebie - tzn obudowa i gimbale tak. Ale oprogramowanie bez ktorego radio nie ruszy to juz podlega pod prawo autorskie. Jak się komuś coś w przyszłości nie spodoba to wyłącza support... Straszne czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Jednej kwestii nie biorą pod uwagę mądrale z marketingu. Oni kreują -po części- potrzeby rynku .Ludziska zaś myślą . Przecież by coś leciało nie potrzeba mi łączyć się z satelitą , czterech suwnic oraz osobistego asystenta włączenia światła. Realny rynek sprowadzi na ziemię cwanych penetratorów kieszeni. Jestem twardogłowym zwolennikiem prostoty metod do osiągania celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Czy jeżeli ustawiacie alarm na drążku gazu to włącza się z momentem ruszenia drążka? U mnie nie wiedzieć czemu dopiero po osiągnięciu 50 %. Jakby nie działał proporcjonalnie tylko dwupozycyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elvis Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Zacznij od ustawienia P4 jako proporcjonalny a nie jako przełącznik. Wystarczy zapoznać się z menu lub z manualem - przyda Ci się na przyszłość ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Niestety nie masz racji co widać na wyświetlaczu. Ustawienie na proporcjonalny jest nieaktywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi