TommyTom Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Roman, nie piratuj tu na forum takimi docinkami tylko napisz jak to ustawić. Mode 4 to mój cyrk i małpy, wiec tego wątku nie explorujmy. Może być na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 ale ja bym przelutował kabelki (lub przepiął) - nie wiem jak tam w srodku bebechy wyglądają. powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Moim zdaniem powinno się dać przepiąć kabelki. Płyta główna w Futabie jest dość dobrze przemyślana i większość jest na złączkach, na YT widziałem płytę 18MZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 No i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Nie piracę .Jak jest w mode 4 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Nie mam tej aparatury ale aby przypisać dowolny kanał do dowolnego drążka to trzeba grzebać w radiu i ciachać kabelki? I to jest to fajne, proste i przyjazne oprogramowanie? Nie piszę tego w jakiejś złośliwości ale czytając poprzednie posty zacząłem uważać, że te oprogramowanie jest naprawdę dobre. Posiadam er9x i po mimo iż mam mode 2 to ręcznie mogę przepisać każdy kanał do dowolnego włącznika czy też potencjometru nie mówiąc o dowolnym drążku. Miałem już modele w których przypisywałem gaz do potencjometru i do przełącznika równocześnie. Czy na tym sprzęcie jest to niemożliwe? Bo tak to rozumiem, być może mylnie zinterpretowałem pewne wpisy. Nawet teraz mam traxa na gąsienicach gdzie przy mode2 gaz i skręty mam na prawym drążku a w miejscu gazu na lewym drążku mam sterowanie pantiltem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Mode 4: lewy drąg góra/dół gaz/butterfly, lewo/prawo lotki; prawy drąg góra/dół wysokość; lewo/prawo kierunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 No super. Ale tu (w tym wątku) niestety nikt nie kupi er9x. Futaba tak ma. I nikomu to nie przeszkadza. A poza tym co jest nieprzyjemnego w przelutowaniu kabelków? Ja to uwielbiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Nie piracę .Jak jest w mode 4 ? Czytaj uważnie, już Ci przecież napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Jak sprzęt na gwarancji, to kabli nie ruszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 No super. Ale tu (w tym wątku) niestety nikt nie kupi er9x. Er9x to oprogramowanie i do tego jest darmo. Ma go na przykład horus. E tylko tak pytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Marek sorry, ale jak latam 3 lata w zawodach to jeszcze nie widziałem żadnego zawodnika który latałby modelem za 2500E i miał Taranisa. U nas, choć w innych się ponoć zdarzają, nie ma też Frysky. Cóż to musi być w 110% pewne i mieć bardzo stabilny link do tego jak już pisaliśmy odbiorniki muszą być z najwyższej jakościowo półki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 A tak doczytałem-przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Nie neguję. Tylko myślałem, że w tym sprzęcie oprogramowanie możne prawie wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Futaba mode 4 jeszcze wyjaśniam, ale to byłoby interesujące, gdyby soft nie umożliwiał zmiany m2 na m4. Stick gazu jest po tej samej stronie. Róźni się przypisaniem kanałów. Technicznie nic nie trzeba ruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Prawie wszystko mozna. I to wystarcza. Ja widziałem na MS pilota latającego na er9x na turnigy. Junior z Holandii. Ale to była jedna osoba. Masz racje ze er9 to soft. Ale do prostych systemów. Zbyt niepewnych do zabawy z nimi w czasie zawodów. W mojej i nie tylko mojej opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Nie neguję. Tylko myślałem, że w tym sprzęcie oprogramowanie możne prawie wszystko. Prawie. W Futabie nie ma otwartego oprogramowania jak w Taranisie czy Frysky. Tu jest dostarczony soft w którym użytkownik nie może sam grzebać. I dobrze moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 co ma jeti, starszy graupner czy futaba to ja wiem. nie pytam też czy to ma jakikolwiek sens do codziennego latania. pytam czy ma to o MZ32 I ta funkcja jest opisana w instrukcji Jeti Odpowiem Ci tak,jezeli szukasz tej funkcji w instrukcji Mz-32 to nie znajdziesz.Instrukcje Jeti (Pdf ze strony Hackera) przeczytalem,pewnie chodzi o "Digitaltrimmung" od strony 55.Jezeli starszy Graupner to ma,to nowy tym bardziej,z ta roznica, ze w nowym zrobisz to bez instrukcji i za pierwszym razem.Instrukcja Mz-32 ponizej(tyle samo mam na papierze) i jak widac prawie nic tam nie ma.Cala reszta jest w nadajniku z fajnym programem pomocniczym z taka ikonka "?".Podpowiada w kazdym punkcie Menu,jezeli oczywiscie ktos tej pomocy potrzebuje.Program w Mz-32 nie jest porownywalny z tym co do tej pory bylo w Graupnerach. Koniec z zasiekami,teraz jest prosto,szybko i precyzyjnie, tak jak u konkurencji Z tej 3-ki nadajnikow jest najmlodszy, to nie moze za bardzo odstawac .Ja z zakupu jestem zadowolony i czekam na lepsza pogode . https://www.airtekhobbies.com/downloads/mz32.pdf Ps: Sorry,ze nic o autach nie bylo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 ale jak latam 3 lata w zawodach to jeszcze nie widziałem żadnego zawodnika który latałby modelem za 2500E i miał Taranisa. U nas, Konrad, może w F5J nie widziałeś ale np w F3F -ie w Polsce zawodnik z ścisłej czołówki lata na Taranisie i bardzo go sobie chwali I w sumie jego model kosztuje ciut mniej jak te 2,5 tyś. E . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Ale górki do latania maja boskie! Cudowne! Wspaniałe! A jakie na rower ( choc tutaj wole raczej Wlochy ) !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi