Adriee Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Witaj, jak wrażenia z oblotu modelu? Swojego czasu miałem kupić tę ramę od SKYSTARS , ale pozostałem przy Mark2 (jest naprawdę pancerna). Z buzzera nie rezygnuj - warto zakupić taki z własną baterią. Wtedy nawet po upadku i wypięciu się baterii szybko znajdziesz zgubionego quada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 9 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Już mam za sobą kilkanaście pakietów i przyznam, że lata się o wiele lepiej. Muszę się jeszcze przyzwyczaić bo operowanie gazem jest naprawdę płynniejsze. Przy podchodzeniu do lądowania żabie skoki to już naprawdę znikome zjawisko i ląduje się naprawdę gładziutko. Co do samej ramy to szukałem czegoś z klatką metalową z przodu i akcesorium przeznaczonym na montaż anten. Akurat trafił mi się ten Skystar. Ramą póki co nie zaliczyłem jakiś spektakularnych gleb, jedna poważniejsze to przywaliłem w gałąź, skończyło się na złamanym śmigle i delikatnej obcierce na ramie. Póki co z ramą się nic nie dzieje. Mam skrypty z BF w apce i tak mam podgląd na wszystkie parametry czyli PID, ratey itp ale zmieniając je niestety się nie zapisują. Ogólnie jestem zadowolony. Rama fajna, bardzo dużo w niej miejsca jest. Plus za akcesoria. A silniki emax eco są zajebiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriee Opublikowano 10 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Ramka od SKYSTARS wygląda na naprawdę solidną. Pewnie za wzorzec brali ramę GEPRC ELEGANT, a ta tez jest świetna - tylko miejsca ma o wiele mniej. A co do silników - jak je obracasz w palcach, to wyczuwasz wyraźne przeskoki na polach magnesów, czy takie lekkie? Akurat u siebie nie mam tych silników, więc nie mam jak tego sprawdzić.. I cóż, pozostało życzyć udanych lotów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 10 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Co do Eco to te przeskoki są bardzo słabo wyczuwalne w porównaniu do Emax 2205 gdzie silnik wyrazie obraca się z przeskokami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Dorobiłem się starego Gopro Hero ... nagrywa świetnie ale kamera straszny kloc w tej obudowie wodoszczelnej (ponad 120 gram) z której nie da się jej niestety wyciągnąć ... film z latania ... odwagi i umiejętności coraz więcej ale to powiedzmy pełnego opanowania quadzika daleko droga https://www.youtube.com/watch?v=Np-dNsmN_Bs znowu wyprzedaże na bangoddzie więc szarpnąłem się na Runcam 5, którą wyrwałem z magazyny z UK za cenę 344 PLN z groszami wraz z kosztami przesyłki (opłacało się zbierać punkty bo dzięki nich zapłaciłem ponad 70 PLN taniej ) ... kamera wysłana czekam aż przyjdzie i liczę jeszcze na fajną jesienną pogodę do latania, żeby wypróbować kamerę. Waga od producenta 56 gram więc zdrowo ponad połowę mniej w porównaniu do obecnego gopro hero no i dużo mniejsza sylwetka z przodu quadzika jakoś w nagrywaniu pewnie gorsza no ale jakiś kompromis musi być na który się godzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Dorobiłem się starego Gopro Hero ... nagrywa świetnie ale kamera straszny kloc w tej obudowie wodoszczelnej (ponad 120 gram) z której nie da się jej niestety wyciągnąć ... film z latania ... odwagi i umiejętności coraz więcej ale to powiedzmy pełnego opanowania quadzika daleko droga https://www.youtube.com/watch?v=Np-dNsmN_Bs znowu wyprzedaże na bangoddzie więc szarpnąłem się na Runcam 5, którą wyrwałem z magazyny z UK za cenę 344 PLN z groszami wraz z kosztami przesyłki (opłacało się zbierać punkty bo dzięki nich zapłaciłem ponad 70 PLN taniej ) ... kamera wysłana czekam aż przyjdzie i liczę jeszcze na fajną jesienną pogodę do latania, żeby wypróbować kamerę. Waga od producenta 56 gram więc zdrowo ponad połowę mniej w porównaniu do obecnego gopro hero no i dużo mniejsza sylwetka z przodu quadzika jakoś w nagrywaniu pewnie gorsza no ale jakiś kompromis musi być na który się godzę Tak podepnę się trochę do wypowiedzi. No moja Runcam5 przyszła właśnie dzisiaj:) Pierwsze testy odbyły się z ręki w pracy. Jak puściliśmy nagranie na kolegi laptopie to straszne lagi miały nagrania. Już myślałem ze to wina kamery ale jak w domu odtworzyłem nagrania na kompie to już wszystko było ok(kumpel musi wymienić laptopa). Wieczorem zamontowałem kamerę na samolot i polatałem, przed chwilą skończyłem właśnie latać. Obejrzałem nagranie i tu mnie ogarnęło zdziwienie. Latałem już w nocy na obrzeżach miasta i moja kamera FPV(runcam eagle 2 pro) łapie o wiele więcej światła w nocy i więcej widać na tych nagraniach. Jak ścigałem w nocy pociąg to wyraźnie go było widać, a przy runcam5 ledwo co widać światełka. Może jeszcze coś w ustawieniach pozmieniam i pomoże. Następne testy odbędą się jak będzie jeszcze słoneczko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Ja swojej mam się spodziewać do 20 listopada ... dzisiaj piątek więc raczej już oczekuje jej na przyszły tydzień. W nocy próbowałem latać ale pierwsza kamera Runcam Eagle ale w połączeniu z goglami Topsky Prime 1S dała mizerny rezultat w postaci słabej orientacji i kiepskiej widoczności ... latania w nocy na chwilę obecną zaniechałem, natomiast nie próbowałem latać jeszcze na Foxeerze Falkor ... kiedyś się zmuszę i jak będzie lepiej może się przemogę teraz ma być ładna pogoda w weekend i mam ogromną nadzieję, że dzień spędzę na lataniu no ale szkoda że Runcam 5 nie dojdzie do tego czasu. Szymon jak coś nagrasz w dzień to wrzuć jakiś link do filmu jak możesz (ten z nocy też dla czystej ciekawości) w zasadzie na yt jest od groma filmów z Runcama 5 ale jak oglądnie się jeszcze jeden to nie zawadzi Mnie najbardziej interesuje nagrywanie w 1080p 60 fps, 1080p 120 fps i 1440p 60 fps no ale oczywiście w 4K na 30 fps też nagram najbardziej zależy mi na płynnym obrazie. Zakupiłem tez kartę microsd z szybkością zapisu 90mb/s niby do 4K się ma nadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Tak podepnę się trochę do wypowiedzi. No moja Runcam5 przyszła właśnie dzisiaj:) Pierwsze testy odbyły się z ręki w pracy. Jak puściliśmy nagranie na kolegi laptopie to straszne lagi miały nagrania. Już myślałem ze to wina kamery ale jak w domu odtworzyłem nagrania na kompie to już wszystko było ok(kumpel musi wymienić laptopa). Wieczorem zamontowałem kamerę na samolot i polatałem, przed chwilą skończyłem właśnie latać. Obejrzałem nagranie i tu mnie ogarnęło zdziwienie. Latałem już w nocy na obrzeżach miasta i moja kamera FPV(runcam eagle 2 pro) łapie o wiele więcej światła w nocy i więcej widać na tych nagraniach. Jak ścigałem w nocy pociąg to wyraźnie go było widać, a przy runcam5 ledwo co widać światełka. Może jeszcze coś w ustawieniach pozmieniam i pomoże. Następne testy odbędą się jak będzie jeszcze słoneczko:) Standard. Kamery HD Runcama już tak mają... Niemniej - Eagle (szczególnie w formacie micro) to przeciwny biegun, który działa niemal jak noktowizor: https://www.youtube.com/watch?v=RUkAxB08a5E Tutaj latam na nieoświetlonym placu, gdzie na żywo nic nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Maly OT Patryk ; skrzydlo doszlo ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 A chciałem nawet pisać o tym... Dostałem wczoraj maila, że producent jest obłożony do końca roku, a później idzie na emeryturę... Jeszcze nie wymyśliłem co zamiast Driftera wezmę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Szukamy dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 No to przerywając ten off top ... w końcu doszedłem do porozumienia z własnym sobą, że zbuduję pierwszą 3 calówkę. Długo się wahałem ale co mi tam ... przynajmniej spróbuję zbudować wstępne części jakie chce użyć : rama od HGLRC arrow 3: https://www.banggood.com/HGLRC-Arrow-3-Hybrid-3-Inch-152mm-FPV-Racing-Frame-Kit-4mm-Arm-Thickness-for-RC-Drone-p-1429481.html?rmmds=mywishlist&cur_warehouse=CN znowu fajny bajer w postaci drukowanego elementu na anteny, oczywiście element wygląda na takiego że pomieści spokojnie lolipopa 3 od Foxeer'a. Stack od iflight https://www.banggood.com/IFlight-SucceX-F4-V3-Mini-Flight-Controller-35A-Blheli_32-2-6S-ESC-5_8G-25100200mW-Smartaudio-VTX-p-1381613.html?rmmds=detail-left-hotproducts__3&cur_warehouse=CN żeby był już komplet razem z VTX silniki od mamby : https://www.banggood.com/MAMBA-1105-5500KV-2-4S-Brushless-Motor-For-Diatone-GT-R239-R249-R249-FPV-Racing-RC-Drone-p-1408731.html?rmmds=mywishlist&cur_warehouse=CN kamera Runcam Racer 2: https://www.banggood.com/RunCam-Racer-2-Super-WDR-CMOS-700TVL-FPV-Camera-6ms-Low-Latency-Joystick-or-UART-Control-p-1392749.html?rmmds=mywishlist&ID=522237&cur_warehouse=CN odbiornik raczej R-XSR anetna Lolipop 3 od Foxeer'a. Śmigła nie mam zielonego pojęcia. Części chce zakupować sukcesywnie, w pierwszej kolejności ramę później się okażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Czy zrobię problem? Oczywiście, że zrobię problem Odpowiedz mi na pytanie:Do czego potrzebujesz 3"? Tzn. Czy chcesz mieć szybkiego i głośnego quada, którym można latać w tych samych miejscach co 5tką, czy chcesz coś do bezpiecznego, do latania w mniejszej przestrzeni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Czyli po Twoim pytaniu chyba zrozumiałem swój błąd ... chce coś małego do polatania na podwórku. Czyli toothpick byś mi radził mam rozumieć ? Znaczy rozumiem co chcesz mi powiedzieć ... jak się nie mylę to masz racje ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 No dokładnie Typowa 3" osiąga większe prędkości od 5" quada. Ukuliśmy na lotnisko dla niech nazwę "quadów balistycznych", bo lata się tym nieraz jak kulą armatnią Do latania na podwórku - zdecydowanie potrzebujesz coś co nie uszkodzi człowieka, czyli albo whoopa (na co to komu na podwórku), albo toothpicka. Do tego polecam Ci skopiować mój setup: https://pfmrc.eu/index.php/topic/82433-zrobi%C5%82em-sobie-toothpicka/ , ale z poprawkami. To co poelcam zmienić to:Rama na iFlighta: https://www.banggood.com/IFlight-TurboBee-120RS-Plus-120mm-Wheelbase-2_5-Inch-3mm-Bottom-Plate-FPV-Racing-Frame-Kit-p-1532106.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN - Ta moja ma naprawdę nedzny wydruk Jak nie chcesz się w to bawić to olej. Kamerę na: https://www.banggood.com/Foxeer-Nano-Predator-4-FPV-Camera-Solder-Pad-4ms-Latency-Super-WDR-for-FPV-Racing-RC-Drone-p-1558735.html?rmmds=search - Dlatego, ze zastosowany przez mnie Ratel jest jednak ciężkawy. Jedyny powód żeby go stosować, to chęć latania po nocy. A dlatego polecam Ci Predatora, bo Predator to moja absolutnie ulubiona dzienna kamera do quadów. Szczególnie na Twoich goglach, szybko będzie różne czepliwe rzeczy widać. I silniki: https://www.banggood.com/IFlight-XING-NANO-X1103-1103-8000KV-10000KV-2-3S-CW-Thread-Brushless-Motor-for-RC-Drone-FPV-Racing-p-1551371.html?rmmds=search&ID=528717&cur_warehouse=CN - ale to zmiana głównie kosmetyczna. Zastosowane Brothery są bardzo dobre. I do tego śmigła 2,5" trójłopatowe + pakiet 3s 300mAh. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 "No to przerywając ten off top :P" Spoko , spoko .......... Pisalem tutaj , bo widze , ze Patryk sie udziela i na 100% zobaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 W zasadzie szybko bo szybko ale czuje się przekonany rama na pierwszy ogień później reszta. A kamerkę to też wezmę tego predatora przyznam że 3 calowy wydawał się na pierwszy rzut oka bardziej spokojniejszy ... jak widać myliłem się "No to przerywając ten off top :P" Spoko , spoko .......... Pisalem tutaj , bo widze , ze Patryk sie udziela i na 100% zobaczy Spoko Jarku nie mam za złe co do off topa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 W zasadzie szybko bo szybko ale czuje się przekonany rama na pierwszy ogień później reszta. A kamerkę to też wezmę tego predatora przyznam że 3 calowy wydawał się na pierwszy rzut oka bardziej spokojniejszy ... jak widać myliłem się Spoko Jarku nie mam za złe co do off topa Ogólnie - poleciłbym Ci trzy cale, ale na razie nie ma silników do ultralekkich trzycalowych quadów. Do 2,5 chociaż jest dużo części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 16 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Co to sa te Wasze 3 cale , bo nie chce mi sie szukac ? Srednica wirnikow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Rozmiar śmigieł co definiuje rozmiar całego quada powiedzmy Rama już zakupiona od iFlight'a dzięki Patryku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi