Skocz do zawartości

Pzl 130 Orlik TC II

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

O modelu nie zapomniałem, trochę czasu trwało oklejanie papierem. Ponadto inne rzeczy zabrały mi trochę czasu. Model już oklejony całkowicie, jeszcze raz zagruntowanie całości klejem, małe szlifowanko , na to podkład i wyposażenie do oblotu.

46.thumb.JPG.066b7d7136c735f6b5380f277d6addc9.JPG

47.thumb.JPG.d696f091b115227a0d1634eef6bd5e1c.JPG

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Małe szpachlowania i podkład

48.thumb.JPG.47ceedcf156dc1d09524634e70751ceb.JPG

49.thumb.JPG.c3e8f5ccef8d49f112d30c860c8cdc68.JPG

50.thumb.JPG.992f370b60c78202c0d3f7c7617b6568.JPG

na środkowej fotce pomalowany ster kierunku docelowo. Farba ciemniejsza niż w oryginale, ale musi zostać. Z palety kolorów Motipa mam tylko dwa odcienie szarości. Na żywo ten ciemniejszy kolorek jest ciemniejszy niż na zdjęciu.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wygląda jakby ujawniła się tekstura papieru pakowego. Kiedyś robiłem model w tej technologii i fragment skrzydła wyszedł jak na laminacie. Ale sporo było zabawy.

Opublikowano

Model super, gratulacje. Chyba lepiej by wyglądał gdyby go teraz potraktować matowym lakierem ale może to tylko efekt na zdjęciach.

Opublikowano

Fajnie że wskrzsiłeś Orlika. Model fajny. 

Patrząc na jego proporcje to aż się boje jak będzie latał (spokojnie czy nerwowo? )

Daj znać lub wrzuć film .

Pozdrawiam 

Opublikowano

Co do oklejania, miałem zamiar oklejać papierem japońskim. Okleiłem dolną część maski silnika, ale dosyć mocno widać strukturę EPP. Dlatego zdecydowałem się na oklejenie papierem i jest wystarczająco dobrze.

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.