Lucjan Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Montażu Instalacji ciąg dalszy . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 10 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Lucjan, załamujesz mnie ?. Nikt nie uwierzy, że to model z zestawu ESM. Rury wyszły super, ale żeby nie było tak różowo, to szkoda że wszystkie z jednego odlewu i mają wżery w tym samym miejscu. Żartowałem oczywiście, to tak z zazdrości, że tak sam tak nie umiem. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 W dniu 10.02.2020 o 14:30, pacek napisał: Lucjan, załamujesz mnie ?. Nikt nie uwierzy, że to model z zestawu ESM. Rury wyszły super, ale żeby nie było tak różowo, to szkoda że wszystkie z jednego odlewu i mają wżery w tym samym miejscu. Żartowałem oczywiście, to tak z zazdrości, że tak sam tak nie umiem. ? Dzięki Arku za miłe słowa i żarty. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Spoko Piłata to go wezre w innych miejscach Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Budowa Me. Bf -109 skończona , więc pora powrócić do prac przy budowie P- 39. Dzisiaj zabrałem się za montaż instalacji chowanego podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Przymiarka goleni i osłony podwozia głównego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Trudno wyjść z podziwu nad Twoimi umiejętnościami i znajomością tematu. Następny "kadzący", ale inaczej być nie może. Jestem pod wielkim wrażeniem. Brawo Lucjan. ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 W dniu 9.02.2020 o 13:28, Lucjan napisał: Montażu Instalacji ciąg dalszy . Piękna robota, aż chce się patrzeć na wszystkie detale. Mam pytanie dotyczące montażu wyposażenia: Jak to jest z tymi linkami - czy nie powinny być zamocowane nieosiowo, tj. przed osią obrotu serwa (patrząc z perspektywy ogona), tak aby ciągle były napięte przy skrajnych położeniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 22 godziny temu, HELIKOPTER napisał: Trudno wyjść z podziwu nad Twoimi umiejętnościami i znajomością tematu. Następny "kadzący", ale inaczej być nie może. Jestem pod wielkim wrażeniem. Brawo Lucjan. ? ? Dziękuję bardzo kolegom , jest mi bardzo miło. 4 godziny temu, FockeWulf napisał: Piękna robota, aż chce się patrzeć na wszystkie detale. Mam pytanie dotyczące montażu wyposażenia: Jak to jest z tymi linkami - czy nie powinny być zamocowane nieosiowo, tj. przed osią obrotu serwa (patrząc z perspektywy ogona), tak aby ciągle były napięte przy skrajnych położeniach? Na temat prowadzenia napędu sterów linkami zamieszczam skan z książki : Napędy sterów.pdf Napędy sterów (2).pdf Napędy sterów (3).pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zdecydowałem że napęd pół klap podwozia głównego będzie serwem , a do sterowania zastosowałem sekwenser. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Pełna profeska?. Te zawiasy do klapek to z bowdenów zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Dzięki Wojtku ! ? Tak ja często wykorzystuję rureczki z bowdenów , bo są wykonane z ABS, i dobrze się kleją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 A kleisz je na CA, czy innym wynalazku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Tak, używam C.A. ponieważ jest szybki i mocny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Lucjan, dlaczego do otwierania klapek podwozia użyłeś serwo standard a nie podwoziowe lewo-prawo? Ono nie będzie cały czas pod napięciem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 3 godziny temu, HELIKOPTER napisał: Lucjan, dlaczego do otwierania klapek podwozia użyłeś serwo standard a nie podwoziowe lewo-prawo? Ono nie będzie cały czas pod napięciem? Wszystko jest okey! Sekwenser struje serwem tylko lewo- prawo , a dźwignie tak są dobrane że nic nie blokuje serwa w skrajnych położeniach. Nie ma zjawiska buczenia i grzania się . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Podsumowując: każde standardowe serwo może zostać wykorzystane jako podwoziowe, ale musi być sterowane sekwenserem. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Ciąg dalszy prac przy podwoziu : Prawa strona gotowa. Teraz kolej na lewą stronę . Oto jak to powstaje .Przy okazji zalaminowałem formę na klapy przedniego koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 W weekend zabrałem się za wykonanie klap koła przedniego. Efekty na zdjęciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi