Lucjan Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Opublikowano 9 Lutego 2020 Montażu Instalacji ciąg dalszy . 1
pacek Opublikowano 10 Lutego 2020 Opublikowano 10 Lutego 2020 Lucjan, załamujesz mnie ?. Nikt nie uwierzy, że to model z zestawu ESM. Rury wyszły super, ale żeby nie było tak różowo, to szkoda że wszystkie z jednego odlewu i mają wżery w tym samym miejscu. Żartowałem oczywiście, to tak z zazdrości, że tak sam tak nie umiem. ?
Lucjan Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Opublikowano 11 Lutego 2020 W dniu 10.02.2020 o 14:30, pacek napisał: Lucjan, załamujesz mnie ?. Nikt nie uwierzy, że to model z zestawu ESM. Rury wyszły super, ale żeby nie było tak różowo, to szkoda że wszystkie z jednego odlewu i mają wżery w tym samym miejscu. Żartowałem oczywiście, to tak z zazdrości, że tak sam tak nie umiem. ? Dzięki Arku za miłe słowa i żarty. ?
Marek_Spy Opublikowano 11 Lutego 2020 Opublikowano 11 Lutego 2020 Spoko Piłata to go wezre w innych miejscach Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka
Lucjan Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Budowa Me. Bf -109 skończona , więc pora powrócić do prac przy budowie P- 39. Dzisiaj zabrałem się za montaż instalacji chowanego podwozia.
Lucjan Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Przymiarka goleni i osłony podwozia głównego
HELIKOPTER Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Trudno wyjść z podziwu nad Twoimi umiejętnościami i znajomością tematu. Następny "kadzący", ale inaczej być nie może. Jestem pod wielkim wrażeniem. Brawo Lucjan. ? ?
FockeWulf Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 W dniu 9.02.2020 o 13:28, Lucjan napisał: Montażu Instalacji ciąg dalszy . Piękna robota, aż chce się patrzeć na wszystkie detale. Mam pytanie dotyczące montażu wyposażenia: Jak to jest z tymi linkami - czy nie powinny być zamocowane nieosiowo, tj. przed osią obrotu serwa (patrząc z perspektywy ogona), tak aby ciągle były napięte przy skrajnych położeniach?
Lucjan Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2020 22 godziny temu, HELIKOPTER napisał: Trudno wyjść z podziwu nad Twoimi umiejętnościami i znajomością tematu. Następny "kadzący", ale inaczej być nie może. Jestem pod wielkim wrażeniem. Brawo Lucjan. ? ? Dziękuję bardzo kolegom , jest mi bardzo miło. 4 godziny temu, FockeWulf napisał: Piękna robota, aż chce się patrzeć na wszystkie detale. Mam pytanie dotyczące montażu wyposażenia: Jak to jest z tymi linkami - czy nie powinny być zamocowane nieosiowo, tj. przed osią obrotu serwa (patrząc z perspektywy ogona), tak aby ciągle były napięte przy skrajnych położeniach? Na temat prowadzenia napędu sterów linkami zamieszczam skan z książki : Napędy sterów.pdf Napędy sterów (2).pdf Napędy sterów (3).pdf
Lucjan Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zdecydowałem że napęd pół klap podwozia głównego będzie serwem , a do sterowania zastosowałem sekwenser.
mecenas Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Pełna profeska?. Te zawiasy do klapek to z bowdenów zrobiłeś?
Lucjan Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Dzięki Wojtku ! ? Tak ja często wykorzystuję rureczki z bowdenów , bo są wykonane z ABS, i dobrze się kleją.
mecenas Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 A kleisz je na CA, czy innym wynalazku?
Lucjan Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Tak, używam C.A. ponieważ jest szybki i mocny .
HELIKOPTER Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Lucjan, dlaczego do otwierania klapek podwozia użyłeś serwo standard a nie podwoziowe lewo-prawo? Ono nie będzie cały czas pod napięciem?
Lucjan Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2020 3 godziny temu, HELIKOPTER napisał: Lucjan, dlaczego do otwierania klapek podwozia użyłeś serwo standard a nie podwoziowe lewo-prawo? Ono nie będzie cały czas pod napięciem? Wszystko jest okey! Sekwenser struje serwem tylko lewo- prawo , a dźwignie tak są dobrane że nic nie blokuje serwa w skrajnych położeniach. Nie ma zjawiska buczenia i grzania się .
HELIKOPTER Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Podsumowując: każde standardowe serwo może zostać wykorzystane jako podwoziowe, ale musi być sterowane sekwenserem. Dzięki.
Lucjan Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Ciąg dalszy prac przy podwoziu : Prawa strona gotowa. Teraz kolej na lewą stronę . Oto jak to powstaje .Przy okazji zalaminowałem formę na klapy przedniego koła.
Lucjan Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2020 W weekend zabrałem się za wykonanie klap koła przedniego. Efekty na zdjęciach.
Rekomendowane odpowiedzi