Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uzbroi się również na Słowacji, na Puchar Śląska.

IMG_20220124_204424.thumb.jpg.be9695f4e9e06c57a7d6caa7b8f74013.jpg

Nie używam nanocarbon. Jestem konserwatywny i używam klasycznego węgla, mosiądzu i aluminium.

IMG_20220125_194635.thumb.jpg.279b09fbbd351b37c4c59d8ec695bd72.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano
4 godziny temu, GWFC napisał:

Uzbroi się również na Słowacji, na Puchar Śląska.

IMG_20220124_204424.thumb.jpg.be9695f4e9e06c57a7d6caa7b8f74013.jpg

Nie używam nanocarbon. Jestem konserwatywny i używam klasycznego węgla, mosiądzu i aluminium.

IMG_20220125_194635.thumb.jpg.279b09fbbd351b37c4c59d8ec695bd72.jpg

O widzę prace mojego kolegi      Staszka........

Opublikowano
Godzinę temu, cZyNo napisał:

...dobre i tanie :)

To nie jest realistyczne. Albo dobre, albo tanie...

• Lubię to 1
Opublikowano

Widziałem, widziałem :)

A mnie dziś coś wyciągnęło z domu. Choć bardzo mi sie nie chciało.

Było ...fajnie! Tak delikatnie mówiąc. Pobawiłem sie wychyleniami na takie waruneczki. A balast w modelu był maksymalny jaki dopuszczają przepisy do jakiegoś tam EfCzyEf :) Model przeżył - operator ledwo ledwo :)

IMG_3334[1].JPG

IMG_3336[1].JPG

IMG_3338[1].JPG

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Jerzy Markiton napisał:

"Nie mogliśmy zlokalizować obiektu, który próbujesz wyświetlić".....

- Jurek

a to i tak nic nie wnoszący filmik ... oprócz wiatru :)

22 godziny temu, Areq napisał:

Na wschodzie też coś się dzieje :)

Ten nosek kadłuba mi sie chwilowo nie podoba - może być łamliwy. Najczęściej na zboczu przy lądowaniu (szczególnie niechcianym) miewa sie tendencje do wprawiania modelu w ruch lekko cyrklowy, co po unieruchomieniu noska przez ziemie może prowadzić do jego uszkodzenia

Nie wiem czy rozwarcie Vki nie jest za małe - ale to może być zła perspektywa z filmiku. Jednak  werdykt będzie można wydać po przelataniu modelem iluś tam godzin.

Opublikowano

Dziś nie mogłem być tam gdzie chciałem być, więc...pojechałem na chwile na Rusko. A tam wiater...i tłok :) Aż 2 dodatkowych lataczy było.

Ja miałem plan sprawdzenia jak ustawienia z nowego modelu spiszą się na starym. No i powiem że było obiecująco, jak na model "z dupy" ustawiony

Poza tym w modelu którym latałem w zeszłym tygodniu nastąpiło ... przetrymowanie jakieś samoistne. I to o tak z grubsza 40 kliknięć trymerem (czyli troche ponad 1mm na sterze) :D Jedyny problem to szkoda było jednego lot aby z grubsza wytrymować model.

Wiater był na 3500-3700g wagi zboczowego modelu. Jak przyjechałem to już nie padało ;) - ach ten timing

IMG_3374[1].JPG

IMG_3376[1].JPG

Opublikowano

Wczoraj trenowałem z Ludkiem. Było zimno, temperatura 2,6°C, odczuwalna temperatura 0°C. Oboje byliśmy zadowoleni z treningu.IMG_20220205_123512.thumb.jpg.64558746ed3d1c39038cdb5c8bda8fb2.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano
22 godziny temu, cZyNo napisał:

Poza tym w modelu którym latałem w zeszłym tygodniu nastąpiło ... przetrymowanie jakieś samoistne. I to o tak z grubsza 40 kliknięć trymerem

Mechanicznie coś się przestawiło na sterze, czy w nadajniku przesunął się trym?

Opublikowano
43 minuty temu, Czaro napisał:

Mechanicznie coś się przestawiło na sterze, czy w nadajniku przesunął się trym?

Ba...jest to dziwne. Dziś np. już wszystko było ok.

Przestawiły sie oba serwa na Vce. Trym w nadajniku o tyle sie nie przesuwa szczególnie we wszystkich fazach. Wymiernie, to oba serwa sie przestawiły gdzieś o 30usek. Serwa to KST - w MKSach sie takie cuda nie dzieją :D No ale że to był pierwszy raz to nie biadolę i nic nie wymieniam :)

10 godzin temu, GWFC napisał:

Wczoraj trenowałem z Ludkiem. Było zimno, temperatura 2,6°C, odczuwalna temperatura 0°C. Oboje byliśmy zadowoleni z treningu.

Oglądam Wsze filmiki i mam wrażenia że chcecie mocno namieszać w klasyfikacji Pucharu Śląska  :D

Ja dziś wpadłem na chwile na zbocze. Wiatr był idealnie w nasz klif na którym nie możemy latać (a była by jazda). I sprawdziłem inne zbocza. Na jednym było mocno z lewej, na drugim mocno z prawej. Za mocno. Nie latało sie za przyjemnie, chociaż jak nie popełniało się błedów to można było bardzo szybko polatać. Ale każdy błąd powodował duże problemy i chęć zwalenia modelu przez wiatr ?

IMG_3391[1].JPG

IMG_3392[1].JPG

• Lubię to 1
Opublikowano

Coraz częściej sie boje jak latam modelami...co oznacza że albo już za bardzo sie starzeje, albo modele zaczynają latać szybko ? No chyba że jedno i drugie :D

E08A043E-A11B-440B-9FFF-720D0891455B.jpeg

• Lubię to 1
Opublikowano
9 godzin temu, cZyNo napisał:

...co oznacza że albo już za bardzo sie starzeje, albo modele zaczynają latać szybko

Mało  trenujesz.

Opublikowano
18 godzin temu, cZyNo napisał:

Lataj bliżej siebie :)

Nie mam klifu, Rusko jest zamknięte. Może pojadę do Mechelinki na jeden wiosenny weekend, jeśli pogoda będzie odpowiednia.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.