GWFC Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 Uzbroi się również na Słowacji, na Puchar Śląska. Nie używam nanocarbon. Jestem konserwatywny i używam klasycznego węgla, mosiądzu i aluminium. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiekrc Opublikowano 25 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2022 4 godziny temu, GWFC napisał: Uzbroi się również na Słowacji, na Puchar Śląska. Nie używam nanocarbon. Jestem konserwatywny i używam klasycznego węgla, mosiądzu i aluminium. O widzę prace mojego kolegi Staszka........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 14 godzin temu, tosiekrc napisał: O widzę prace mojego kolegi Staszka........ oj chiba nie bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiekrc Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Przepraszam ale bardzo podobne........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 nie ma za co przepraszać. te rozwiązania są podobne. Ważne żeby było dobre i tanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 26 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Godzinę temu, cZyNo napisał: ...dobre i tanie To nie jest realistyczne. Albo dobre, albo tanie... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Jak robi kolega to jest dobre i takie. Jak kupujesz w sklepie to jest dobre i drogie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Na wschodzie też coś się dzieje 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Widziałem, widziałem A mnie dziś coś wyciągnęło z domu. Choć bardzo mi sie nie chciało. Było ...fajnie! Tak delikatnie mówiąc. Pobawiłem sie wychyleniami na takie waruneczki. A balast w modelu był maksymalny jaki dopuszczają przepisy do jakiegoś tam EfCzyEf Model przeżył - operator ledwo ledwo IMG_3339[1].MOV 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 "Nie mogliśmy zlokalizować obiektu, który próbujesz wyświetlić"..... - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2022 4 godziny temu, Jerzy Markiton napisał: "Nie mogliśmy zlokalizować obiektu, który próbujesz wyświetlić"..... - Jurek a to i tak nic nie wnoszący filmik ... oprócz wiatru 22 godziny temu, Areq napisał: Na wschodzie też coś się dzieje Ten nosek kadłuba mi sie chwilowo nie podoba - może być łamliwy. Najczęściej na zboczu przy lądowaniu (szczególnie niechcianym) miewa sie tendencje do wprawiania modelu w ruch lekko cyrklowy, co po unieruchomieniu noska przez ziemie może prowadzić do jego uszkodzenia Nie wiem czy rozwarcie Vki nie jest za małe - ale to może być zła perspektywa z filmiku. Jednak werdykt będzie można wydać po przelataniu modelem iluś tam godzin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Dziś nie mogłem być tam gdzie chciałem być, więc...pojechałem na chwile na Rusko. A tam wiater...i tłok Aż 2 dodatkowych lataczy było. Ja miałem plan sprawdzenia jak ustawienia z nowego modelu spiszą się na starym. No i powiem że było obiecująco, jak na model "z dupy" ustawiony Poza tym w modelu którym latałem w zeszłym tygodniu nastąpiło ... przetrymowanie jakieś samoistne. I to o tak z grubsza 40 kliknięć trymerem (czyli troche ponad 1mm na sterze) Jedyny problem to szkoda było jednego lot aby z grubsza wytrymować model. Wiater był na 3500-3700g wagi zboczowego modelu. Jak przyjechałem to już nie padało - ach ten timing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Wczoraj trenowałem z Ludkiem. Było zimno, temperatura 2,6°C, odczuwalna temperatura 0°C. Oboje byliśmy zadowoleni z treningu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Piękny trening, Wasabi daje radę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 6 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 22 godziny temu, cZyNo napisał: Poza tym w modelu którym latałem w zeszłym tygodniu nastąpiło ... przetrymowanie jakieś samoistne. I to o tak z grubsza 40 kliknięć trymerem Mechanicznie coś się przestawiło na sterze, czy w nadajniku przesunął się trym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 43 minuty temu, Czaro napisał: Mechanicznie coś się przestawiło na sterze, czy w nadajniku przesunął się trym? Ba...jest to dziwne. Dziś np. już wszystko było ok. Przestawiły sie oba serwa na Vce. Trym w nadajniku o tyle sie nie przesuwa szczególnie we wszystkich fazach. Wymiernie, to oba serwa sie przestawiły gdzieś o 30usek. Serwa to KST - w MKSach sie takie cuda nie dzieją No ale że to był pierwszy raz to nie biadolę i nic nie wymieniam 10 godzin temu, GWFC napisał: Wczoraj trenowałem z Ludkiem. Było zimno, temperatura 2,6°C, odczuwalna temperatura 0°C. Oboje byliśmy zadowoleni z treningu. Oglądam Wsze filmiki i mam wrażenia że chcecie mocno namieszać w klasyfikacji Pucharu Śląska Ja dziś wpadłem na chwile na zbocze. Wiatr był idealnie w nasz klif na którym nie możemy latać (a była by jazda). I sprawdziłem inne zbocza. Na jednym było mocno z lewej, na drugim mocno z prawej. Za mocno. Nie latało sie za przyjemnie, chociaż jak nie popełniało się błedów to można było bardzo szybko polatać. Ale każdy błąd powodował duże problemy i chęć zwalenia modelu przez wiatr ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Coraz częściej sie boje jak latam modelami...co oznacza że albo już za bardzo sie starzeje, albo modele zaczynają latać szybko ? No chyba że jedno i drugie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 12 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 9 godzin temu, cZyNo napisał: ...co oznacza że albo już za bardzo sie starzeje, albo modele zaczynają latać szybko Mało trenujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 W dniu 12.02.2022 o 07:42, GWFC napisał: Mało trenujesz. Lataj bliżej siebie a dziś było ładnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 18 godzin temu, cZyNo napisał: Lataj bliżej siebie Nie mam klifu, Rusko jest zamknięte. Może pojadę do Mechelinki na jeden wiosenny weekend, jeśli pogoda będzie odpowiednia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi