robertus Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Wydumałem sobie taki model. Inspirowany trochę, ale nie powiem czym. Może zgadniecie. Napęd śmigiełko na ogonie rozmiar poniżej 1m. Edit: Dodam tutaj plany jest tez dodatek do planów w poście Bird of Prey - fuselage.pdf Bird of prey - wing.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Kosmos . Już czekam na filmik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Chyba coś podobnego już w telewizorni kiedyś widziałem. Ale nie ma co, wygląda odlotowo tylko lądowania tym ptaszkiem jakoś nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 8 minut temu, robertus napisał: Wydumałem sobie taki model. Inspirowany trochę, ale nie powiem czym. Może zgadniecie. Wiosna idzie, łabędzie i gęsi wracają...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Sokół Millennium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 3 minuty temu, Konrad_P napisał: Chyba coś podobnego już w telewizorni kiedyś widziałem. Ale nie ma co, wygląda odlotowo tylko lądowania tym ptaszkiem jakoś nie widzę. Przynamniej jedno to zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Był taki serial -ze 40 lat temu , ale tytułu już nie pamiętam ! Komendantem na stacji kosmicznej był taki wysoki przystojniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Space: Above And Beyond - w polskiej tv to (chyba) jako Gwiezdna Eskadra leciało. Z tym, że w kosmosie stateczność pionową mieli za nic i stateczników pionowych nie potrzebowali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 W dniu 24.03.2020 o 22:07, poharatek napisał: Space: Above And Beyond - w polskiej tv to (chyba) jako Gwiezdna Eskadra leciało. Z tym, że w kosmosie stateczność pionową mieli za nic i stateczników pionowych nie potrzebowali Ciekawe, ciekawe, ale to nie to. Hammerheada już zrobiłem. Jutro Wam powiem jak nie zgadniecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 24 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Jakaś wariacja na temat Funky Kovala? To taki komiks drukowany w odcinkach w pierwszej Fantastyce wieki temu (celem wyjaśnienia dla młodszych ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Firefox ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Inspirowałem się Klingońskim Bird of Pray Aczkolwiek fanki Kowal tez podobny z nosa I Firefox też Nieświadomie ciekawa mieszanka wyszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Mówiąc że widziałem w TV to właśnie myślałem o serialu Star Trek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 O Klingonach pomyślałem jako o nr 2, ale stwierdziłem, że to za proste będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 Plany sklejone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Jak dla mnie to absolutnie wyższa szkoła abstrakcji lotniczej ?. Z przyjemnością będę śledził postępy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Pierwsze klejenie. Testuję też klejenie klejem z pistoletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Troche do przodu. Na zdjęciu pistolet, ktorym kleję. Ustawiam temperaturę na ok 145st i nie topi depronu Pierwsze wrażenia z klejenia klejem na gorąco. Na razie to mi chyba ciężko wychodzi. Wydaje mi się, ze sporo kleju idzie. Ale metoda szybsza niż polimerowym, jeśli chodzi o klejenie części pod naprężeniem. Polimerowym usiałbym przyłapać taśmą klejącą na dobę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 2 minuty temu, robertus napisał: Pierwsze wrażenia z klejenia klejem na gorąco. Nie za ciężki ten klej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Na dzień dzisiejszy myślę, że lżejsze spoiny osiągnąłbym klejem polimerowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi