Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 29 Stycznia 2021 Dzisiaj pływak główny został sklejony z centropłatem .Następnie wyszlifowałem skrzydła papierem wodnym 360 i zabrałem się za produkcję nitów , śrubek i detali. 5 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 Lutego 2021 PŁYWAKI POMALOWANE 5
merlin71 Opublikowano 3 Lutego 2021 Opublikowano 3 Lutego 2021 Doskonała robota! Jak zwykle. Gratulacje!
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Lutego 2021 Dzięki za miłe słowa Irku , ale do doskonałości mi jeszcze daleko. Ja po prostu staram się robić modele na przyzwoitym poziomie. SKRZYDEŁKA W KOLORZE . 10 3
Lucjan Opublikowano 6 Lutego 2021 Autor Opublikowano 6 Lutego 2021 Teraz przyszedł czas na oszklenie kabiny i maskę silnika. Zaczynam od wykonania tych elementów ze styroduru .
kbugatii Opublikowano 7 Lutego 2021 Opublikowano 7 Lutego 2021 Proszę o informację - ile warstw i jaką gramaturę tkaniny wykorzystał Pan do laminowania maski?
Lucjan Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Opublikowano 7 Lutego 2021 4 godziny temu, kbugatii napisał: Proszę o informację - ile warstw i jaką gramaturę tkaniny wykorzystał Pan do laminowania maski? Wykonałem jeną warstwę tkaniny szklanej o wadze 110 g./m kw. W WOLNEJ CHWILI ZROBIŁEM PODSTAWKĘ POD MODEL.
kesto Opublikowano 7 Lutego 2021 Opublikowano 7 Lutego 2021 21 minut temu, Lucjan napisał: Wykonałem jeną warstwę tkaniny szklanej o wadze 110 g./m kw. W WOLNEJ CHWILI ZROBIŁEM PODSTAWKĘ POD MODEL. Przy wodnosamolotach taka podstawka, to podstawa? 1
Lucjan Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Opublikowano 7 Lutego 2021 ELEMENTY POWLECZONE SZPACHLÓWKĄ POLIESTROWĄ SCHNĄ SOBIE NA KALORYFERZE ?
Lucjan Opublikowano 9 Lutego 2021 Autor Opublikowano 9 Lutego 2021 PRZYGOTOWANIA DO WYKONANIA FORM NA KABINĘ I MASKĘ.
Grifon Opublikowano 9 Lutego 2021 Opublikowano 9 Lutego 2021 Tempo budowy błyskawiczne, wodnosamoloty z centralnym pływakiem są fajne, szkoda że jest ich mało.
jarek996 Opublikowano 10 Lutego 2021 Opublikowano 10 Lutego 2021 Lucjan : nie myslales o zamontowaniu silnika w ten plywako-kadlub ? Moglbys sobie TYLKO plywac , gdyby za mocno wialo i latanie nie byloby mozliwe ?
Lucjan Opublikowano 10 Lutego 2021 Autor Opublikowano 10 Lutego 2021 16 godzin temu, Grifon napisał: Tempo budowy błyskawiczne, wodnosamoloty z centralnym pływakiem są fajne, szkoda że jest ich mało. Mało czasu więc muszę budować modele szybko. 7 godzin temu, jarek996 napisał: Lucjan : nie myslales o zamontowaniu silnika w ten plywako-kadlub ? Moglbys sobie TYLKO plywac , gdyby za mocno wialo i latanie nie byloby mozliwe ? Ale masz wesołe pomysły CIĄG DALSZY PRAC. NAJPIERW MASKOWANIE A NASTĘPNIE PODKŁAD EPOKSYDOWY
Lucjan Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Opublikowano 12 Lutego 2021 MASKA SILNIKA ZALAMINOWANA, KABINA POKRYTA PIERWSZĄ WARSTWĄ ŻELKOTU. 2
Lucjan Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Opublikowano 13 Lutego 2021 LAMINATY SIĘ UTWARDZAJĄ , WIĘC PORA NA MONTAŻ SERWOMECHANIZMÓW. 1
Lucjan Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Opublikowano 14 Lutego 2021 MASKA SILNIKA I FORMA NA KABINĘ ZDJĘTE . CAŁKIEM DOBRZE TO WYGLĄDA. 3 1
solainer Opublikowano 15 Lutego 2021 Opublikowano 15 Lutego 2021 Super. Zazdroszczę Ci, że sobie budujesz w ciepełku. U mnie w modelarni temperatura oscyluje w okolicach 0 i nie jestem w stanie nic robić. Byle do wiosny ?
Lucjan Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Opublikowano 15 Lutego 2021 4 minuty temu, solainer napisał: Super. Zazdroszczę Ci, że sobie budujesz w ciepełku. U mnie w modelarni temperatura oscyluje w okolicach 0 i nie jestem w stanie nic robić. Byle do wiosny ? WSPÓŁCZUJĘ CI PIOTRKU, WPADNIJ DO MNIE TO POGADAMY I SIĘ OGRZEJESZ .
Rekomendowane odpowiedzi