Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2021 Dzisiaj pływak główny został sklejony z centropłatem .Następnie wyszlifowałem skrzydła papierem wodnym 360 i zabrałem się za produkcję nitów , śrubek i detali. 5 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 PŁYWAKI POMALOWANE 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 3 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Doskonała robota! Jak zwykle. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 3 Lutego 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Dzięki za miłe słowa Irku , ale do doskonałości mi jeszcze daleko. Ja po prostu staram się robić modele na przyzwoitym poziomie. SKRZYDEŁKA W KOLORZE . 10 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 6 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Teraz przyszedł czas na oszklenie kabiny i maskę silnika. Zaczynam od wykonania tych elementów ze styroduru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 6 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 ELEMENTY ZALAMINOWANE 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Proszę o informację - ile warstw i jaką gramaturę tkaniny wykorzystał Pan do laminowania maski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 4 godziny temu, kbugatii napisał: Proszę o informację - ile warstw i jaką gramaturę tkaniny wykorzystał Pan do laminowania maski? Wykonałem jeną warstwę tkaniny szklanej o wadze 110 g./m kw. W WOLNEJ CHWILI ZROBIŁEM PODSTAWKĘ POD MODEL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 21 minut temu, Lucjan napisał: Wykonałem jeną warstwę tkaniny szklanej o wadze 110 g./m kw. W WOLNEJ CHWILI ZROBIŁEM PODSTAWKĘ POD MODEL. Przy wodnosamolotach taka podstawka, to podstawa? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 7 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 ELEMENTY POWLECZONE SZPACHLÓWKĄ POLIESTROWĄ SCHNĄ SOBIE NA KALORYFERZE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 9 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 PRZYGOTOWANIA DO WYKONANIA FORM NA KABINĘ I MASKĘ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Tempo budowy błyskawiczne, wodnosamoloty z centralnym pływakiem są fajne, szkoda że jest ich mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Lucjan : nie myslales o zamontowaniu silnika w ten plywako-kadlub ? Moglbys sobie TYLKO plywac , gdyby za mocno wialo i latanie nie byloby mozliwe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 10 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 16 godzin temu, Grifon napisał: Tempo budowy błyskawiczne, wodnosamoloty z centralnym pływakiem są fajne, szkoda że jest ich mało. Mało czasu więc muszę budować modele szybko. 7 godzin temu, jarek996 napisał: Lucjan : nie myslales o zamontowaniu silnika w ten plywako-kadlub ? Moglbys sobie TYLKO plywac , gdyby za mocno wialo i latanie nie byloby mozliwe ? Ale masz wesołe pomysły CIĄG DALSZY PRAC. NAJPIERW MASKOWANIE A NASTĘPNIE PODKŁAD EPOKSYDOWY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 12 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 MASKA SILNIKA ZALAMINOWANA, KABINA POKRYTA PIERWSZĄ WARSTWĄ ŻELKOTU. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 13 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 LAMINATY SIĘ UTWARDZAJĄ , WIĘC PORA NA MONTAŻ SERWOMECHANIZMÓW. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 MASKA SILNIKA I FORMA NA KABINĘ ZDJĘTE . CAŁKIEM DOBRZE TO WYGLĄDA. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 CIĄG DALSZY PRAC. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Super. Zazdroszczę Ci, że sobie budujesz w ciepełku. U mnie w modelarni temperatura oscyluje w okolicach 0 i nie jestem w stanie nic robić. Byle do wiosny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 4 minuty temu, solainer napisał: Super. Zazdroszczę Ci, że sobie budujesz w ciepełku. U mnie w modelarni temperatura oscyluje w okolicach 0 i nie jestem w stanie nic robić. Byle do wiosny ? WSPÓŁCZUJĘ CI PIOTRKU, WPADNIJ DO MNIE TO POGADAMY I SIĘ OGRZEJESZ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi