engelbert Opublikowano 19 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Grzesiek . Matematycznie to nato wychdzi. Ja maniak wiherkowy kocham wszystkich Wiherkowiczow. Szazunek to zo Pablo buduje, cieszy oko.Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. cyrax_ojz Opublikowano 4 Czerwca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 silnik po naprawie w końcu został zamontowany ponownie w modelu i można było trochę polatać 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Maciej, 3:38 to było bardzo "niebezpieczne" ? U mnie pokażesz to samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikx Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 @cyrax_ojz Ale ładny Wicherek! Qurcze kiedyś mi się taki marzył i może kiedyś powstanie. Gratulacje modelu i umiejętności pilotażu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 24 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 W dniu 10.06.2021 o 16:50, ahaweto napisał: Maciej, 3:38 to było bardzo "niebezpieczne" ? U mnie pokażesz to samo? nie sądziłem, że Wicherki potrafią takie rzeczy ?, brawo dla pilota ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Wicherek Pawła doczekał się oblotu ? film też się pojawi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Pilot uśmiechnięty, Gratulacje !!! ? Chętnie zobaczę oba modele u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 11 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Adamie my chętnie zobaczymy Twoją osobę z modelami na naszym lotnisku ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 12 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 podwozie w modelu jest próbne i do przerobienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 12 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2021 Jeżeli to był oblot... to nie wierzę Jak znajdę "lukę" w programie wakacyjnym to się wybiorę do was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Wicherki na pikniku w Cigacicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Godzinę temu, cyrax_ojz napisał: Wicherki na pikniku w Cigacicach Maćku czy obydwa modele są dokładnie tej samej wielkości?Bo twój jak pamiętam z wątku ma 30 stkę a SP-WSC 50 tkę?( silnik) A pytam bo cały czas mam ochote zbudować podobny model .Wicherki 15 zbudowałem 3 szt. więc może pora na większego? Tylko ,że mam problem z miejscem do latania i to mnie hamuje przed rozpoczęciem budowy. No chyba ,że zrobić i latać okazyjnie . Obydwa modele bardzo ładne i oglądając takie relacje od razu chce się isć do modelarni.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Ares napisał: Maćku czy obydwa modele są dokładnie tej samej wielkości? oba są z tej samej wycinanki Pawła przez wyższe podwozie które wymusiło większe śmigło 22" wydaje się większy są też drobne różnice minimalny wznios, zastrzały nieco szerzej, ster wysokości węższy o 2cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Gratuluję pomysłu! Super to wygląda, też zrobiłem Wicherka ale radzieckim silnikiem, no i było to już pół wieku temu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Czy macie podobne skojarzenia do moich? KADETT Designer: Karl-Heinz Denzin (1956) The most famous german motor-model of the50th. Span: 1170 mm; length 800 mm. Stbilizer and rudder prepared for R/C. Good performance with an elektric motor instead of the planned 1ccm Diesel-engine. Classical balsa-construction; to be build during one weekend! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RMa Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Podejrzewam, że masz na myśli podobieństwo tych modeli. To samo można powiedzieć o innych projektach Denzin'a. Osobiście uważam, że wynika to z podobnych założeń konstrukcyjnych, które te modele miały spełniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Jednak to co Witold zapodał to zdecydowanie Wicherek mod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Tylko Kadett powstał o rok wcześniej więc wygląda na to ,że W57 jest plagiatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar61 Opublikowano 8 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 A tak lata mój WICHEREK-25/na orginalnym profilu wykonuje . pętlę ,beczkie i lata również na plecach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi