Patryk Sokol Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 6 minut temu, Irek M napisał: Wczoraj, układ księżyców Jowisza był już inny albo jeden uciekł ? Oczywiście, że się zmienił To dosyć dynamiczny temat. Przez teleskop można nawet zobaczyć, czasem, jak cień jednego z księżyców przesuwa się po powierzchni planety 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Tak, teleskop mieć... Z rok czy dwa temu myślałem o tym. Ale trudno byłoby rozstawiać go na małym balkonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 26 minut temu, Irek M napisał: Tak, teleskop mieć... Z rok czy dwa temu myślałem o tym. Ale trudno byłoby rozstawiać go na małym balkonie. Też chciałem kupić teleskop i nawet kasa by się znalazła ale.......za mało czasu mam : modelarstwo , motocyklizm , czytanie książek dużo mam zainteresowań a jeszcze przecież do pracy trzeba chodzić i finalnie odpuściłem temat choć podziwiam i intersuję się astonomią i zawsze patrzę w nocne niebo przez lornetkę gdy jest gwiaździsta noc a akurat jest czas na spacer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 10 godzin temu, Irek M napisał: Tak, teleskop mieć... Z rok czy dwa temu myślałem o tym. Ale trudno byłoby rozstawiać go na małym balkonie. A tam trudno... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Dzięki. Lornetka 12x50 trochę mała i utrzymanie stabilnego obrazu ogromnie trudne. Obserwowałem go pod katem ok 15 stopni, apogeum przespałem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi