Patryk Sokol Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2023 6 minut temu, Irek M napisał: Wczoraj, układ księżyców Jowisza był już inny albo jeden uciekł ? Oczywiście, że się zmienił To dosyć dynamiczny temat. Przez teleskop można nawet zobaczyć, czasem, jak cień jednego z księżyców przesuwa się po powierzchni planety 2
Irek M Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Tak, teleskop mieć... Z rok czy dwa temu myślałem o tym. Ale trudno byłoby rozstawiać go na małym balkonie.
Ares Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Opublikowano 22 Sierpnia 2023 26 minut temu, Irek M napisał: Tak, teleskop mieć... Z rok czy dwa temu myślałem o tym. Ale trudno byłoby rozstawiać go na małym balkonie. Też chciałem kupić teleskop i nawet kasa by się znalazła ale.......za mało czasu mam : modelarstwo , motocyklizm , czytanie książek dużo mam zainteresowań a jeszcze przecież do pracy trzeba chodzić i finalnie odpuściłem temat choć podziwiam i intersuję się astonomią i zawsze patrzę w nocne niebo przez lornetkę gdy jest gwiaździsta noc a akurat jest czas na spacer.
Patryk Sokol Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2023 10 godzin temu, Irek M napisał: Tak, teleskop mieć... Z rok czy dwa temu myślałem o tym. Ale trudno byłoby rozstawiać go na małym balkonie. A tam trudno... 1
ahaweto Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Dzięki. Lornetka 12x50 trochę mała i utrzymanie stabilnego obrazu ogromnie trudne. Obserwowałem go pod katem ok 15 stopni, apogeum przespałem ?
Rekomendowane odpowiedzi