enter1978 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Powiem ci Irek że pięknie to u ciebie wygląda, myślałem że będzie gorzej. I właśnie z tego powodu że myślałem że 39mm nie sięgnie tam gdzie chcę kolega zamówił mi dedykowane zawiasy graupnera w jakimś zagranicznym sklepie , zamówienie złożone tylko sklep napisał że przyjmą płatność i wyślą zawiasy pod warunkiem że mają potrzebną ilość. Więc jak będą graupnera to będą graupnera , jak nie będzie tyle co chciałem to nie wyślą i wtedy kupię takie właśnie jakimi się ratujecie 39mm , jak nie patrzeć to jest dobrze i problem zawiasów jest z głowy. A po za tym pogorszyło mi się z wolnym czasem , miałem dziś przykleić poszycia ale chyba nici dziś z przyklejania będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 25 minut temu, enter1978 napisał: Powiem ci Irek że pięknie to u ciebie wygląda, myślałem że będzie gorzej. I właśnie z tego powodu że myślałem że 39mm nie sięgnie tam gdzie chcę kolega zamówił mi dedykowane zawiasy graupnera w jakimś zagranicznym sklepie , zamówienie złożone tylko sklep napisał że przyjmą płatność i wyślą zawiasy pod warunkiem że mają potrzebną ilość. Więc jak będą graupnera to będą graupnera , jak nie będzie tyle co chciałem to nie wyślą i wtedy kupię takie właśnie jakimi się ratujecie 39mm , jak nie patrzeć to jest dobrze i problem zawiasów jest z głowy. A po za tym pogorszyło mi się z wolnym czasem , miałem dziś przykleić poszycia ale chyba nici dziś z przyklejania będą. Wiesiu nic na siłę. W budowie modeli jak chcesz dobrze i ładnie zrobić to pośpiech nie wskazany. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 No ja staram się nie spieszyć , choć Krzysztof podgadywał że bez problemów dało by się model skończyć do wiosny i wiosną nim polecieć. Teoretycznie tak ale przede wszystkim budżet nie wytrzyma , na chwilę obecną model oparł się o piątaka niby mam najtrudniejsze wydatki za sobą bo silnik w drodze, ale nie mam serw. Według planu w lutym kupie rurę dźwigarową , i w sumie to można skończyć model ale serw nie dam rady kupić a bez serw to model nie poleci. Na dodatek po skończeniu ogona w extrze muszę model odstawić na bok , bo muszę podłubać w czerwonym mx-sie na 6 luty jest mi potrzebny sprawny ładny i błyszczący , niby tylko do zdjęć na zawodach modelarskich ale ja wiem czy mi do łba nie strzeli polatać? więc chwilę trzeba mu poświęcić. Następny w kolejce jest niebieski Mx, nie ma kabiny , nie ma linek , maska do pomalowania więc też jakiś czas trzeba mu poświęcić. Ile zrobię extry tyle będzie zrobione nie mając serw i tak kończenie modelu będzie przełożone na następną zimę choć wszystko wskazuje na to że zostanie chyba tylko oklejenie i wyposażenie, konstrukcję drewnianą raczej dam radę zbudować tej zimy , ale na następną wiosnę myślę że model będzie zbudowany , wyposażony i dopięty na ostatni guzik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Witam.Jaki silnik kupiles i gdzie ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 37 minut temu, extra67 napisał: Witam.Jaki silnik kupiles i gdzie ? Pozdrawiam DLE 120 w f3m . Fakt była promocja i mogłem kupić mvvs ale w ostatniej chwili się rozmyśliłem i zdecydowałem się na DLE , nie wiem dla czego ale wcale nie żałuję że zrezygnowałem z MVVS za to bardzo się cieszę że będę miał DLE. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Na pewno bedziesz zadowolony z wyboru.Wielki Brat sledzi postepy w budowie ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Dziś coś trochę podgoniłem. Ster kierunku dostał spływ, jeden ster wysokości posklejany i ma przyklejony spływ a drugi ster wysokości dosycha i jeszcze dziś dostanie spływ. Więc niedługo zostaną mi przykleić paseczki na żeberka i oszlifowanie i tyle , stery będą gotowe ale bez listew trójkątnych. Listwy trójkątne to łatwa i szybka robota ale nie za bardzo mam pomysł gdzie je wyciąć , ale popytam kolegów może ktoś ma piłę. W planie na dziś jest zrobienie kieszeni na rurkę , bo zaraz będzie potrzebna i żeby nie było że przez brak kieszeni będą jakieś niepotrzebne przerwy w budowie, trzeba korzystać z weny puki mam zapał do pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 ? Wielkie te stery.Ile ma jeden ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 A teraz dla Was wszystkich z życzeniami na Święta i Nowy Rok od Irka. choinka.mp4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Dziekuje i wzajemnie.Dosiego Roku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 36 minut temu, Cybuch napisał: A teraz dla Was wszystkich z życzeniami na Święta i Nowy Rok od Irka. Dziękuję wzajemnie. Stery wysokości wyschły ale nic z nimi nie robiłem tak że nie sa oszlifowane, jeden ster ma 50cm długości VS ster Mx-a 38cm długości. Niby nic nie zrobiłem wieczorem, ale kieszeń na rurę stateczników schnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 To bedzie problem z przemieszczaniem w czlosci ze sterami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Enter Sandman ? co tak długo Ci silnik idzie? Jakaś awaria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 12 minut temu, extra67 napisał: To bedzie problem z przemieszczaniem w czlosci ze sterami Na dachu się zmieści ze sterami. Ja za leniwy jestem aby to za każdym razem składać i rozkładać. Więc transportem się nie za bardzo martwię , większą niewiadomą jest manewrowanie w piwnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 powiadasz ze sterami i pewnie nie tylko https://www.facebook.com/photo?fbid=3123990784322455&set=pcb.3123993067655560 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Chodzilo mi bardziej o piwnice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Jurek dokładnie o to chodzi. Tyle że ja będę miał łatwiej bo model będzie stał na kołach , kwestia zrobienia mocowania modelu aby był solidnie przytwierdzony , ale mile widziane będzie mocowanie szybkie i wygodne w użyciu. Coś się wyrzeźbi co będzie szyte na miarę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Godzinę temu, Hotpoint napisał: Enter Sandman ? co tak długo Ci silnik idzie? Jakaś awaria? Wiesiek widzę, że trzeba tu poważnie zadawać pytania, bo inaczej jest olewka ? ... więc zapytam ponownie, co z silnikiem, że tak długo idzie. Ja z ef3m 130cc dostałem w 24h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 34 minuty temu, enter1978 napisał: Coś się wyrzeźbi co będzie szyte na miarę Tak to czasami wyglądało u mnie . Warto zrobić dobre i pewne mocowanie -trytyki podstawa . Powyżej 80 km/h śmigło zaczynało się kręcić Curtiss na dachu, Extra i jakiś motoszybowiec w środku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 2 minuty temu, Shock napisał: Tak to czasami wyglądało u mnie . Warto zrobić dobre i pewne mocowanie -trytyki podstawa . Powyżej 80 km/h śmigło zaczynało się kręcić Curtiss na dachu, Extra i jakiś motoszybowiec w środku po co zdejmowałeś skrzydełka? było zostawić skrzydełka, włączyć aparaturę i na lotnisku jesteś kilkanaście minut szybciej auto też 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi