Graffi_25 Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 11 minut temu, enter1978 napisał: Nie, przykręcałem silnik, tym razem śrubki na klej. A na następny wyjazd prócz zapasowego śmigła zabieram ze sobą zapasowe podwozie , kompletne gotowe z ośkami i kołami , tak aby wymiana zamknęła się w 2 minutach Znając życie będziesz woził to podwozie a i tak się nie przyda ... zapobiegaj sprawdzaj przed lotem model zamiast przygotowywać się na kolejną skuchę ... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Godzinę temu, Graffi_25 napisał: Znając życie będziesz woził to podwozie a i tak się nie przyda Dobrze mówisz , to tak jak z kołem zapasowym , jak nie masz to na pewno złapiesz kapcia , jak masz to jeździ latami w bagażniku i nie jest potrzebne. U siebie na miejscu takie uszkodzenie modelu to max 30min i lata dalej, ale 150km od domu po złamaniu goleni byłem w ciemnej du..... i wróciłem do domu , choć bardzo chciałem zobaczyć Krzyśka model złożony i ulotniony, chciałem zobaczyć jak Maciek lata, ale wszystko wskazywało na to że jedyne co to przemoknę do suchej nitki , więc się ulotniłem przed czasem , jak się okazało w końcu jako tako się pogoda unormowała , Krzychu model wyciągnął i poskładał , no trochę mnie ominęło. Co do podwozia to mam je nie muszę kupować , jest to węgiel tylko z prostymi goleniami które raczej mi się wizualnie nie podoba , jedynie mam jedno koło więc drugie trzeba zorganizować , i będę je woził , jak by nie było nie zaciąży mi , i niech nigdy nie będzie potrzebne. Śmigło zamówione , pewnie na środę będzie , nowe podwozie zamówione nie wiem kiedy będzie ale prosiłem aby do piątku doszło , więc jest dobrze. Ale naprawdę po wczorajszej akcji mocno mam chęć kupić do modelu 2,7m drewniane śmigło 29x10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 3 godziny temu, Shock napisał: Płaską ósemkę też kupiłeś ? Filterek dobra sprawa, montuj. Jakoś kiedyś zdania były podzielone w tym temacie.Komu dać wiarę?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 24 minuty temu, Cybuch napisał: Jakoś kiedyś zdania były podzielone w tym temacie.Komu dać wiarę?. Sobie.... Sam przetestuj, sam uznaj czy warto, sam miej opinię w temacie a nie tylko polegaj na zdaniu innych ( lub poddaj ich wątpliwość) ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 18 minut temu, Cybuch napisał: Jakoś kiedyś zdania były podzielone w tym temacie I nadal są. Ale ten mi się konstrukcyjnie na tyle podoba że postanowiłem go kupić. Musze sobie jeszcze kupić pompkę do pompowania benzyny , bo mam juz dośc ciśnięcia butelki po oranżadzie helena, poleca ktoś coś? Irek ty zagęszczaj ruchy bo zostałeś w tyle , moja druga lotka schnie , właściwie to posklejałem rusztowanie , ale jutro wkleję wzmocnienia pod zawiasy i dźwignie i może machnę poszycia z jednej strony. A to oznacza że zostanie mi przy lotce 30 min roboty , i wstawienie wzmocnień w drugie skrzydło co zabiera około 5 godzin i tyle oklejam skrzydła oklejam lotki , wklejam dźwignie i zawiasy i model w 99% zrobiony. Mi został raptem można powiedzieć tydzień roboty przy tej extrze i model lata, tyle że nie mam na to czasu, ale po 30 mim mam zamiar wygospodarować każdego dnia i w miarę możliwości chciał bym go skończyć i zobaczyć jak się lata 2,7m. No mam jeszcze do ogarnięcia natarcia skrzydeł co chwilę zajmie i natarcia lotek a to akurat drobiazg i szybka robota. Tak że Irek na chwilę obecną sytuacja wygląda tak że mimo że nie mam za bardzo jak się zająć modelem to wszystko wskazuje na to że jednak mój poleci pierwszy. Oby tylko nie poleciał jak wczoraj Mx, bo za tego to bym się wkurzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Najlepsza jest na korbe pompka do benzyny bo ja taka mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 No , właśnie . Komu ufać?. Sobie czy ?. Masz rację , ale .....? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 19 minut temu, ret1911 napisał: Najlepsza jest na korbe pompka do benzyny bo ja taka mam. Pic na wodę... jak masz ok. litrowy zbiornik to kręcisz jak pokręcony kupę czasu... Najlepiej kupić elektryczną pompkę, zamocować do baniaka, lipolek i tankować jak gość 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Ja osobiscie wole bez lipolka bo lipolka trzeba naladowac a wczesniej nabyc droga kupna. Zbiornik 0.5 l tankuje sie doslownie parenascie sekund krecac korbka. Mam druga pompke na baterie i lezy gdzies w gratach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 17 minut temu, enter1978 napisał: I nadal są. Ale ten mi się konstrukcyjnie na tyle podoba że postanowiłem go kupić. Musze sobie jeszcze kupić pompkę do pompowania benzyny , bo mam juz dośc ciśnięcia butelki po oranżadzie helena, poleca ktoś coś? Irek ty zagęszczaj ruchy bo zostałeś w tyle , moja druga lotka schnie , właściwie to posklejałem rusztowanie , ale jutro wkleję wzmocnienia pod zawiasy i dźwignie i może machnę poszycia z jednej strony. A to oznacza że zostanie mi przy lotce 30 min roboty , i wstawienie wzmocnień w drugie skrzydło co zabiera około 5 godzin i tyle oklejam skrzydła oklejam lotki , wklejam dźwignie i zawiasy i model w 99% zrobiony. Mi został raptem można powiedzieć tydzień roboty przy tej extrze i model lata, tyle że nie mam na to czasu, ale po 30 mim mam zamiar wygospodarować każdego dnia i w miarę możliwości chciał bym go skończyć i zobaczyć jak się lata 2,7m. No mam jeszcze do ogarnięcia natarcia skrzydeł co chwilę zajmie i natarcia lotek a to akurat drobiazg i szybka robota. Tak że Irek na chwilę obecną sytuacja wygląda tak że mimo że nie mam za bardzo jak się zająć modelem to wszystko wskazuje na to że jednak mój poleci pierwszy. Oby tylko nie poleciał jak wczoraj Mx, bo za tego to bym się wkurzył Tak że Irek na chwilę obecną sytuacja wygląda tak że mimo że nie mam za bardzo jak się zająć modelem to wszystko wskazuje na to że jednak mój poleci pierwszy. Oby tylko nie poleciał jak wczoraj Mx, bo za tego to bym się wkurzył Nie bądź taki pewny. Ale powodzenia ,, Priorytet to ulotnić Chrystiena. Za chwilkę dogonię Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Oczywiście naładowany lipol to podstawa ale przy baniaku starcza na długo. Nie musi być nówka bo nadaje się nawet już lekko wyeksploatowany. W stosunku do korbki jest mega komfort i kultura tankowania. Zwykle pompki na korbkę po czasie mają problem z zassaniem paliwa (przynajmniej ja tak miałem w 2 sztukach) i trzeba się nakręcić zanim załapią . W elektrycznej problem nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 9 minut temu, Shock napisał: Najlepiej kupić elektryczną pompkę, zamocować do baniaka, lipolek i tankować jak gość No już mi się podoba. Lipoli 3S mam za psami rzucać więc to nie problem, ale jak sie rozglądałem to raczej widziałem tylko na korbę pompki. No i tak trochę odpuściłem bo sobie pomyślałem że zamienię ciśnięcie butelki na kręcenie korbą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Zrobię fotkę mojego baniaka to zmajstrujesz coś podobnego i tankowanie będzie z innej bajki 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Z tym zalapaniem paliwa to niestety prawda. Zapomnialem o tej przypadlosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Witam.Super patent i swiety spokoj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 23 minuty temu, Shock napisał: Zrobię fotkę mojego baniaka to zmajstrujesz coś podobnego i tankowanie będzie z innej bajki Rafał to podaj namiary co to za pompka i gdzie ją można nabyć?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Oj nie pamiętam co to za pompka ale chyba z HK z holandii za niespelna 9 dolarów . Myślę że coś podobnego znajdziesz bez problemu, może trochę drożej w PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 29 minut temu, Shock napisał: Zrobię fotkę mojego baniaka to zmajstrujesz coś podobnego i tankowanie będzie z innej bajki Jak zawsze, jeden preferuje to , a inny coś innego. Na korbkę nie potrzeba zasilania , dodatkowy problem. Ręczna zawsze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 8 minut temu, Cybuch napisał: Ręczna zawsze działa No dokładnie... Strzykawka jeszcze prostsza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Zawsze można zdjąć ramie korby , pozostanie prosta oś którą można napędzić wkrętarką akumulatorową . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi