Cybuch Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 4 minuty temu, Shock napisał: No dokładnie... Strzykawka jeszcze prostsza ? Bardzo śmieszne. Nie rozumiem podtekstu. 6 minut temu, Artur Lis napisał: Zawsze można zdjąć ramie korby , pozostanie prosta oś którą można napędzić wkrętarką akumulatorową . No zarąbisty pomysł. Podziwiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Takiej jak Rafała nie znalazłem , ale są jakieś takie I chyba sobie taka zafunduję , raptem 40zł. Co do modelu to druga lotka posklejana , dostała komplet wzmocnień i na chwilę obecną schnie poszycie z jednej strony. Jutro tylko przykleję poszycie z drugiej strony i mam drugą lotkę. Niby łatwa to robota te lotki ,ale upierdliwa , ale i tak sa szybsze w wykonaniu niż w Mx-sie. Ja tam tak jak Krzysztof nie lubię robić lotek bo zajmuje to za dużo czasu , nie wiele więcej czasu potrzeba na zrobienie skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Ja używam pompki do dymu z samochodowych spryskiwaczy do szyb. Zdają egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Ja z modelem stanąłem i nie z mojej winy , wpuściłem do modelarni dwóch kretynów bo mieli być hydraulikami i mieli przeprowadzić modernizację rur. Na szczęście przewidziałem to że do pracy przyjdą ofiary losu , więc pozabierałem wszystko co delikatne , co można ukraść itp. Prace dziś skończyli ale co z tego jak modelarnia pływa , najgorsze jest to że ponalewali wody tam gdzie nic nie robili , tam gdzie nic dla nich nie było , ani rur ani zaworów kompletnie nic , i właśnie tam został jedynie model i tam jest wody po kostki. Nie wiem kiedy to teraz wyschnie, będę wietrzył , robił przeciągi. Ale mam obie lotki zrobione bo zdążyłem przed nalotem hydraulików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 6 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Wiesiu , nie jesteś odosobnionym pechowcem w tym przypadku . Moją modelarnię zalewa po każdym obfitym opadzie deszczu , przynajmniej dwa razy w roku. Nie jest to czysta woda , to fekalia. Możesz sobie wyobrazić jaki to odór. Wietrzenie to masakra , nie mamy wentylacji ani okien . Jest to pomieszczenie w piwnicy MDK ze studzienką ściekową . Wilgoć i grzyb , ale kasy na poprawki instalacji ściekowej szkoda. Przy każdej burzy kiedy jestem na miejscu z sercem na ramieniu jadę ratować co się da. Wilgoć , wszystko koroduje , szlak mnie trafia na taką obojętność ze strony dyrekcji MDK u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Ja mam okno i nawet się otwiera. Wodę zebrałem reszta wyschła , ale po wejściu czuć wilgoć , jeszcze trochę muszę poczekać nim wniosę tam gołe drewno, jak nie patrzeć balsa chłonie wilgoć z powietrza i zaraz coś mi się powichruje. Moim błędem było to że pozwoliłem wejść obcym bez mojej obecności , ale inaczej się nie dało , w pracy mam nawał roboty i nie ma szans abym się urywał kogoś nadzorować. Ale są i dobre wieści , nic mi juz do modelu nie brakuje, ostatnich braków co prawda jeszcze nie mam w przyszłym tygodniu dotrą , ale kanistry z kolanami są już u Marcina, serwa lotek będą savoxy 1270TG, a śmigło będzie Falcon 28x10. No nie mam jedynie przedłużaczy serw lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 A ja sprawiłem sobie kolektory wydechowe. https://allegrolokalnie.pl/oferta/kolektory-wydech-do-benzyny-100120ccm-zimmermann 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 5 minut temu, Cybuch napisał: A ja sprawiłem sobie kolektory wydechowe Też montujesz kanistry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 W dniu 2.05.2021 o 21:43, Shock napisał: Zrobię fotkę mojego baniaka to zmajstrujesz coś podobnego i tankowanie będzie z innej bajki Rafał zdjęcia są niedostępne, widać tylko to co powyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Nie widać fotek ? U mnie widać 3 fotki karnistra z każdej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 32 minuty temu, Shock napisał: Nie widać fotek ? U mnie widać 3 fotki karnistra z każdej strony Nic zero, tak jak wrzuciłem zdjęcie Chyba że to co zacytowałem to ty widzisz zdjęcie Zdjęcie mojego ekranu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 9 godzin temu, Shock napisał: Nie widać fotek ? U mnie widać 3 fotki karnistra z każdej strony Rafał , ale wyładniałeś. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Jak by to kogoś interesowało to skrzydło do poprawki wylądowało już na stole. Mam wycięte poszycie i całość jest oczyszczona i oszlifowana z nadmiaru kleju itp. Teraz dopasowanie wzmocnień , wklejenie wzmocnień i zamknięcie skrzydła. Cały zabieg zajmuje około 5 godzin , z czego jakieś 1,5godziny juz za mną , na darmo zresztą lub przez głupotę jak kto woli. Jak się z tym uporam to , wycinam otwory na zawiasy , kilka pasków balsy na żeberka pod folię , klin do wypełnienia luki pomiędzy skrzydłem a kadłubem i trzeba oszlifować krawędzie natarć. Jak to zrobię to , folia na skrzydła i koniec budowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. darkarll Opublikowano 10 Maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Moja Extra już po oblocie , całość nadzorował główny konstruktor Krzysztof :) 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 2 godziny temu, darkarll napisał: Moja Extra już po oblocie , całość nadzorował główny konstruktor Krzysztof A masz może film , jak to leci i jak to brzmi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 10 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 1 godzinę temu, enter1978 napisał: A masz może film , jak to leci i jak to brzmi? Lata trochę lepiej niż pozostałe. Ale nie wiem czy to zasługa samolotu czy pilota Brzmi średnio. Ani ładnie ani brzydko. Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Model ma już poprawione skrzydło a właściwie oba skrzydła. Jeszcze wczoraj wkleiłem wzmocnienia , a dziś już wkleiłem wycięte poszycia. Tak że jest dobrze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 10 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 9 godzin temu, darkarll napisał: Moja Extra już po oblocie , całość nadzorował główny konstruktor Krzysztof No piękna. Moje gratulacje. Ładne malowanie , jak jest widoczna w locie , dużo niebieskiego koloru. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 11 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2021 21 godzin temu, Cybuch napisał: No piękna. Moje gratulacje. Ładne malowanie , jak jest widoczna w locie , dużo niebieskiego koloru. Malowanie skopiowane z oryginalnego Extremeflight ,nie powinno być problemu z widocznością , na razie latam wolno i nisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi