Marek_Spy Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Jak pisałem on jedynie publikował ale komuś nadepnął na odcisk i stad kampania przeciwko niemu. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 A jeszcze spróbuję wycisnąć wodę z tego kamienia, może się uda. Marku , pytam szczerze, bo chcę zrozumieć Twój światopogląd. Dlaczego rzeczy które znalazłeś na ePrudniku są dla Ciebie pewne i oczywiste, a Galaktyczna Federacja Światła jest dla Ciebie absurdalna? Co konkretnie powoduje, że odróżniasz jednego bloga od drugiego, czym są te rzeczy które ja dla Ciebie różnicują. Odpowiedz szczerze i bez uników, może dzięki temu znajdziemy jakąś platformę porozumienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Wątpię czy znajdziemy oprócz modelarstwa jakąkolwiek platformę a co do reszty nawet dokładnie nie przeczytałem i stwierdziłem że odlot Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 13 minut temu, Marek_Spy napisał: Wątpię czy znajdziemy oprócz modelarstwa jakąkolwiek platformę a co do reszty nawet dokładnie nie przeczytałem i stwierdziłem że odlot Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Dobrze, ale wciąż zadaję to samo pytanie: Dlaczego stwierdziłeś, że to jest odlot, a rzeczy na ePrudniku są wiarygodne? Jakie tu jest rozróżnieni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 19 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Ta... W tę dyskusję, to całkiem nie chcę wchodzić, ale tu racji też nie masz. Problemem nie jest ilośc ludzim problemem jest beznadziejność calego systemu. Masz kraje o nędznym przyroście naturalnym, a dużo lepszym systemie emerytalnym, jak i masz kraje o olbrzymim przyroście i totalnym żadnym systemie emerytalnym Poza tym od tego stwierdzenia mi trochę mózg stanął w poprzek. To znaczy, że powinniśmy być biedni i niewyedukowanie, z dupowatą opieką zdrowotną (bo polska nie jest taka zła w skali światowej), bo dzięki temu będzie duży przyrost naturalny, a to nam zapewni lepszą emeryture? WTF... Może to rzuci Tobie i innym nieco światła na kompleksowy ogląd sytuacji. Nic nie dzieje się na świecie w oderwaniu od reszty. Materiał pokazuje powiązania aspektów medycznych, finansowych i demograficznych. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Rany ty z uporem maniaka, to są inne punkty widzenia a jeszcze raz napiszę że jeżeli horyzont się zawęża to mamy punkt widzenia. To coś w rodzaju krzywej gausa gdzie są skrajności ok wartość średnia, akurat jesteś w jako zwolennik wierzący ślepo w naukę w której są ludzie czasem głupi czasem chciwi ale mający za sobą kasę. Chętnie się zaszczepisz dasz sobie wszczepić mikroprocesor tak że będą wszystko o tobie wiedzieć i cię kontrolować Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 24 minuty temu, Tomasz D. napisał: Może to rzuci Tobie i innym nieco światła na kompleksowy ogląd sytuacji. Nic nie dzieje się na świecie w oderwaniu od reszty. Materiał pokazuje powiązania aspektów medycznych, finansowych i demograficznych. Chiny to totalnie inny przykład. Tam dzietność była ograniczona prawnie. Więc tak - Chiny będą miały problem demograficzny na własne życzenie. Więc absolutnie to nie ma nic wspólnego z tym co Gates proponuje Poza tym nie dyskutuj ze mną o poglądach Gatesa, bo nie mam interesu w ich obronie, niech sam się broni. Ja tylko sprzeciwiam się mowieniu, że nawołuje do depopulacji, bo to kłamstwo. (Jak już musisz wiedzieć - ja uważam, że obecny system społeczno-gospodarczy zwyczajnie nie działa) 24 minuty temu, Marek_Spy napisał: Rany ty z uporem maniaka, to są inne punkty widzenia a jeszcze raz napiszę że jeżeli horyzont się zawęża to mamy punkt widzenia. Dobrze, ale - dlaczego Twój punkt widzenia jest jaki jest? Co Cię skłoniło do przyjęcia swoich poglądów (na bazie serwisów pokroju ePrudnik), a co powoduje, że ten inny punkt widzenia (czyli Galaktyczną Federację Światła) uznajesz za absurdalny? Jakie są to powody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Moje doświadczenie życiowe. I mój punkt widzenia Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 7 minut temu, Marek_Spy napisał: Moje doświadczenie życiowe. I mój punkt widzenia Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka No dobrze, to w jaki sposób byś przekonał kogoś dlaczego Galaktyczna Federacja Światła to bzdura? Załóż, że ta osoba bardzo chce żebyś jej to wyjaśnił i czeka na argumenty w których jej wyjaśnisz dlaczego to nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 24 minuty temu, Patryk Sokol napisał: Chiny to totalnie inny przykład. Tam dzietność była ograniczona prawnie. Więc tak - Chiny będą miały problem demograficzny na własne życzenie. Więc absolutnie to nie ma nic wspólnego z tym co Gates proponuje Poza tym nie dyskutuj ze mną o poglądach Gatesa, bo nie mam interesu w ich obronie, niech sam się broni. Ja tylko sprzeciwiam się mowieniu, że nawołuje do depopulacji, bo to kłamstwo. To niemożliwe, żebyś w kwadrans wysłuchał materiału trwającego ponad 26 minut. Poza tym skąd wnosisz, że materiał ten dotyczy poglądów Gatesa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zapoznawałem się z tym materiałem wcześniej (bo nie wiem czy wiesz mam YT i znam ludzi którzy linkują mi rzeczy czasem) Podstawowe założenie się rozmija, bo jedyne kraje które są bogate obecnie to kraje północy, a nie mamy żądnych konkretnych statystyk o krajach które z biedy i wielkiego przyrostu, przeszły do statusu kraju wysokorozwiniętego o małym przyroście (tzn. w kontekście tego argumentu na który użyłeś tego filmu). Poza Chinami właśnie, a Chiny to inny przypadek bo Chiny narzuciły niższy przyrost naturalny prawnie (o i status Chin jako kraju wysokorozwiniętego jest hmm... specyficzny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 To niemożliwe, żebyś w kwadrans wysłuchał materiału trwającego ponad 26 minut. Poza tym skąd wnosisz, że materiał ten dotyczy poglądów Gatesa?On i tak się lepiej więc nie słuchałWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 W dniu 8.12.2020 o 15:01, Marek_Spy napisał: a jak nie wymrą od razu ? to co będziemy czekać ? Po jednym dniu wiemy że alergicy źle reaguj, zobaczymy co będzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 13 minut temu, Marek_Spy napisał: On i tak się lepiej więc nie słuchał Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Marku, ale poważnie odpowiedz mi na pytanie. Bo ciągle robisz unik i nawet nie próbujesz uzasadnić swojego poglądu, tak jakbyś to tłumaczył nieświadomej osobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 40 minut temu, Patryk Sokol napisał: (o i status Chin jako kraju wysokorozwiniętego jest hmm... specyficzny) Powinieneś odświerzyć informacje na temat Chin bo sądzę, że ciągle kręcisz się koło stoiska "wszystko za 5 zł". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 15 minut temu, robertus napisał: Powinieneś odświerzyć informacje na temat Chin bo sądzę, że ciągle kręcisz się koło stoiska "wszystko za 5 zł". Nie, ja wiem, że technicznie są daleko przed Europą. Ale są też krajem, gdzie nagminnie łamie się prawa człowieka. Stąd jego status jest specyficzny i trudnoporównywalny z resztą świata. W sumie z powodu systemu społeczno-gospodarczego też trudno to gdziekolwiek porównać. Ogólnie - Chiny są specyficzne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 5 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Jerzy Zięba nie powiedział w życiu jednej ciekawej rzeczy. To kłamliwy hochszpatler żerujący na ludzkiej krzywdzie. To taki Rydzyk "medycyny" ? Polknac 10 witamin C i popic plynem Lugola ( jego kolega poleca picie profilaktyczne ). Kiedys obejrzalem ich spotkanie z "fanami" ( jest gdzies na YT ) i jest to kopia spotkan z Rydzykiem. Ta sama narracja , nazywanie tych biednych ( jednak ) ludzi KOCHANY , KOCHANA , pokazanie im ze sa wyjatkowi ( no w sumie to sa , bo to oni bula Ziebie za jego ksiazki i "lekarstwa" ) . To jest klasyczny syndrom oblezonej twierdzy . 2 godziny temu, Patryk Sokol napisał: Co Cię skłoniło do przyjęcia swoich poglądów (na bazie serwisów pokroju ePrudnik), a co powoduje, że ten inny punkt widzenia (czyli Galaktyczną Federację Światła) uznajesz za absurdalny? Musze az zajrzec w ten ePrudnik . W GFS juz zajrzalem ? Moim zdaniem , czytanie miesiecznika WIEDZA I ZYCIE ( zamiast "periodykow" typu WROZKA ITP ) powinno byc OBOWIAZKOWE ! Wtedy czesc "oszolomow" daloby sie uratowac , ale jak znam zycie , powstalaby zaraz grupa "alternatywna" twierdzaca , ze to jest "ICH" wiedza i "ICH" zycie .......... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 42 minuty temu, qpa napisał: Po jednym dniu wiemy że alergicy źle reaguj, zobaczymy co będzie dalej. Z tego co czytałem u całych dwóch osób na kilka tysięcy szczepień. Niefajne (bo oczywiście, że niefajne), ale to wciąż bezpieczniejsze jak COVID. 12 minut temu, jarek996 napisał: To taki Rydzyk "medycyny" ? Polknac 10 witamin C i popic plynem Lugola ( jego kolega poleca picie profilaktyczne ). Kiedys obejrzalem ich spotkanie z "fanami" ( jest gdzies na YT ) i jest to kopia spotkan z Rydzykiem. Ta sama narracja , nazywanie tych biednych ( jednak ) ludzi KOCHANY , KOCHANA , pokazanie im ze sa wyjatkowi ( no w sumie to sa , bo to oni bula Ziebie za jego ksiazki i "lekarstwa" ) . To jest klasyczny syndrom oblezonej twierdzy . To jest to samo podejście co u wszelkiej maści leczących energią, wróżek, mediów itp. Pierwsze od czego się zaczyna to skrócenie dystansu. Tu jest całkiem fajna analiza tego sposobu prowadzenia dialogu:: Ale to tak obok, fajnie znać te zabiegi językowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 2 minuty temu, Patryk Sokol napisał: Pierwsze od czego się zaczyna to skrócenie dystansu. Badz jednym z NAS kochaniutki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 25 minut temu, Patryk Sokol napisał: Z tego co czytałem u całych dwóch osób na kilka tysięcy szczepień. Niefajne (bo oczywiście, że niefajne), ale to wciąż bezpieczniejsze jak COVID. No nie każdy to szczepiony to alergik ale jakaś informacja jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi