Gość Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Brrr! Kiedys probowalem, ale to zdecydowanie nie dla mnie. Postanowilem wowczas, ze nigdy wiecej slimak w jakiejkolwiek ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 10 minut temu, mr.jaro napisał: krewetka krewetka w tempurze, czemu nie.. tylko ogona nie zjadam... Ale inne frutti di mare omijam szerokim łukiem. Golonki i inne meduzy też nie wchodzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 3 godziny temu, Granacik napisał: tylko ogona nie zjadam.. a czy jest ktoś kto zjada ??? tak tylko pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Ja a co ? Ryby w każdej postaci, żeberka, golonka, sushi, curry i inne. Pycha i pożywne Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 2 minuty temu, Marek_Spy napisał: Pycha i pożywne pełna zgoda...ale płetw ogonowych krewetek to nie jadasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 18 godzin temu, d9Jacek napisał: a czy jest ktoś kto zjada ??? tak, ciotka mojej żony... to był jej pierwszy kontakt z sushi. Mówiła, że dobre i smaczne tylko te ogony twarde. Była kiedyś u nas obiado-kolacja z sushi w roli głównej. Trochę zostało i teściu dostał na drogę. A on w domu siostrę poczęstował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Nie, odgryzam i wypluwam z głośnym uśśśśWysłane z mojego CPH2021 przy użyciu TapatalkaA zapomniałem o najważniejszym.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Tym razem zrobiłem Schab dojrzewający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 W dniu 7.09.2021 o 12:47, d9Jacek napisał: Jarku, wpisz w wyszukiwarkę " Bradley Digital Smoker "...a pózniej porozmawiamy ps. a co do smaku wędlin w Niemczech ..hmmmm........ w Rottenburgu ,właśnie w Szwarcwaldzie jadłem takie wędliny i wyroby wędliniarskie jakich nigdzie indziej nie jadłem A niemieckie pasztetowe , wątrobianki i inne podobne nie mająsobie równych....ot rózne gusta i .... No i niemieckie metki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 8 minut temu, Grzesiek napisał: Tym razem zrobiłem Schab dojrzewający. no bravo TY ?... u mnie sie robi polędwica, schab i boczek fuet...może do Świąt będzie? 4 minuty temu, jarek996 napisał: niemieckie metki Jawohl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 W dniu 7.09.2021 o 13:52, d9Jacek napisał: Niemcy z tego co wiem uwielbiaja wędzone ryby...? Natomiast suszone uwielbiaja Rosjanie ! Jadac rowerem przez Ukraine , mozna w kazdym doslownie kiosku kupic suszone rybki w woreczkach foliowych ( jakie ? tego sie nie dowiesz ? ) . Oni traktuja to jako przekaske do piwa , czy mocniejszych trunkow. Takie naturalne chipsy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 6 minut temu, jarek996 napisał: uwielbiaja Rosjanie ! Jadac rowerem przez Ukraine allo, allo....Ukraińcy to nie Rosjanie... nazwij Ukraińca Rosjaninem to Cię zabije....a reszta się zgadza.... jakie gatunki ??? ależ Ci dokładnie powiedzą co to jest tylko trzeba znać ukraiński..w Warszawie można je dostać w róznej postaci...cała ryba lub w postaci filetów...są również kalmary i kraby suszono /solone...dla mnie to jest genialny produkt? edit a idąc dalej , dowiedziałem się od zaprzyjażnionego Chińczyka jak też oni robią tę swoją zupę krabową.... no własnie używaja suszonego mięsa krabów kamczackich a kupują je od Ukraińców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Te ryby suszone to TARANIA,tak to się zwie.Miałem okazje sprobować od znajomego ukraińca,ale mi nie przypadło to do gustu.Słone.Co do schabu robiony z tego linku-polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Godzinę temu, jarek996 napisał: Natomiast suszone uwielbiaja Rosjanie ! Jadac rowerem przez Ukraine , mozna w kazdym doslownie kiosku kupic suszone rybki w woreczkach foliowych ( jakie ? tego sie nie dowiesz ? ) . Oni traktuja to jako przekaske do piwa , czy mocniejszych trunkow. Takie naturalne chipsy Nie tylko wschodnie narody. Suszoną rypkę uwielbiają Islandczycy. Mają jakąś swoją lokalna wariację. Pieruńsko droga i strasznie capi, nie powiem czym bo tu są dzieci. Kiedyś przywiozłem dla jaj, właśnie z powodu tego specyficznego odorku, i o dziwo posmakowało teściowi. Mówił, że idealne do wódeczki No i chcąc niechcąc z każdej wizyty w Reykjaviku przywoziłem. Pakowane w 10 dodatkowych różnych warstw (folie, strecze, worki, gazety, pudełka szczelne na żywność) i tak cała zawartość ubraniowa walizki szła do prania. Czy czysta czy brudy wszystko waliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 12 minut temu, Granacik napisał: Nie tylko wschodnie narody. Alez oczywiscie . Portugalia przeciez BACALAO stoi . Chodzilo mi w moim poscie o "drobnice" . Te rusko-ukrainskie , to raczej bardzo male rybki. Godzinę temu, d9Jacek napisał: allo, allo....Ukraińcy to nie Rosjanie.. Zapomnialem ich "rozdielic" ? Milosc do suszonych rybek u nich taka sama . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Tym razem karkowka dojrzewająca.Ale nie był bym sobą jak bym nie zrobił eksperymentu.Mianowicie:7dni suszone ,a potem na 1,5 godz.do wędzarni.Polecam super 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 2 godziny temu, Grzesiek napisał: ,a potem na 1,5 godz.do wędzarni. jaka dałeś temperaturę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 22 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 35-45⁰C Nie zależało mi na konserwacji mięsa dymem,ale na uzyskaniu zapachu dymu.I to własnie osiągnełem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 No i się działo przed świętami.Troche porobiłem ,powędziłem.Kiełbaska ok 10kg,szynki 4kg Cycki z indyka ok 3kg boczki 4kg.No jakieś tam piwko poszło.Ale to tradycja dolnośląska wędzenia. 8 godzin temu, Grzesiek napisał: No i się działo przed świętami.Troche porobiłem ,powędziłem.Kiełbaska ok 10kg,szynki 4kg Cycki z indyka ok 3kg boczki 4kg.No jakieś tam piwko poszło.Ale to tradycja dolnośląska wędzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 19 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 No inflacji nie widać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi