Marek_Spy Opublikowano 27 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 No to przyjemnego urlopu a już liczyłem na oblot oczywiście żartowałem Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Marku - a jak tam Twoj Jak3? Urlop się udał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 22 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 urlpo pierwsza kalsa:) tylko teraz trzeba jakoś wrócić do rzeczywistości - a to już wiekszy problem... ogarniam zaległości -ale już jestem na kńcówce- wieć myślę że niedługo oblot:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 uff.. w końcu się trochę ogarnąłem i drgnęło... podejrzałęm parę relacji z montażu i zaniepokoiło mni eto że prety są tylko wsadzone i punktowo zakrapiane wymyśliłem (?) więc swoją technikę; po dopasowaniu pręta wprowadzam go w gniazdo -ale cały czas nim kręcę prze co pokrywa się po obwodzie klejem CA potem w oba zakończenia psikam przyspieszacz oczywiście muszą być spełnione pewne założenia: - SUCHE ręce! (bo to co mamy na nich działa jak przyspieszacz!) - CZYSTE pręty -zdecydowane i szybkie działanie - inaczej... skończy się w połowie i ciężko będzie coś z tym zrobić:) kadłub sklejony:) no i muszę teraz poczekać na pozostałe części aż Mariusz je druknie:) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Z tym klejeniem prętów na całej długości to nie ma co demonizować. Kręcić możesz tylko w pierwszym segmencie - a póżniej co? Czy kręcisz przez caly sklejony kadlub/skrzydła? Z dotychczasowego doświadczenia z kilkoma drukowanymi modelami wynika, że pręty dobrze dosztywniają i wzmacniają konstrukcję przy punktowym klejeniu (w sensie na końcach segmentów). Ryzyko utknięcia w połowie jest zbyt duże i szkoda marnować wydruk - bo nawet jak szanse powodzenia są 80% to nadal masz 20% szans że cały model pójdzie do kosza - albo zostaniesz z nie wklejonym prętem. Wg mnie nie warto tak ryzykować. Pręty działają trochę jak konstrukcja z betonu sprężonego a nie zbrojonego. Czekamy na oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 A może w otworze zaprojektować rowek ? Albo otwory żeby wlać tam Ca Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 mały update pierwsze skrzydełko zmontowane do drugiego brakuje mi tylo zakończenia lotki z dźwigienką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Mały update 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Poleciał już ?Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 jeszcze nie drukuje sie kolpaczek pod smigło 2 łopatowe i musze popodpinac napędy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 No tak bez kołpaczka nie poleci jasne Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 @marek rokowski Marku - jak tam JAK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 kur... czaki!.... sklejony, serwa i silnik na miejscu... i... totalny brak czasu... ? ale może w ten week uda się go oblatać? tylko kąd wziaść dużą trawę... chacha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Daj znać to podjadę z poduszkami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Trampolinę ponownie zmontować ? Tylko nie jestem pewien, czy w taką 5m bym trafił ? - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi