Marek_Spy Opublikowano 27 Maja 2021 Opublikowano 27 Maja 2021 No to przyjemnego urlopu a już liczyłem na oblot oczywiście żartowałem Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
japim Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Marku - a jak tam Twoj Jak3? Urlop się udał?
marek rokowski Opublikowano 22 Czerwca 2021 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2021 urlpo pierwsza kalsa:) tylko teraz trzeba jakoś wrócić do rzeczywistości - a to już wiekszy problem... ogarniam zaległości -ale już jestem na kńcówce- wieć myślę że niedługo oblot:)
marek rokowski Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Opublikowano 4 Lipca 2021 uff.. w końcu się trochę ogarnąłem i drgnęło... podejrzałęm parę relacji z montażu i zaniepokoiło mni eto że prety są tylko wsadzone i punktowo zakrapiane wymyśliłem (?) więc swoją technikę; po dopasowaniu pręta wprowadzam go w gniazdo -ale cały czas nim kręcę prze co pokrywa się po obwodzie klejem CA potem w oba zakończenia psikam przyspieszacz oczywiście muszą być spełnione pewne założenia: - SUCHE ręce! (bo to co mamy na nich działa jak przyspieszacz!) - CZYSTE pręty -zdecydowane i szybkie działanie - inaczej... skończy się w połowie i ciężko będzie coś z tym zrobić:) kadłub sklejony:) no i muszę teraz poczekać na pozostałe części aż Mariusz je druknie:) 2
japim Opublikowano 4 Lipca 2021 Opublikowano 4 Lipca 2021 Z tym klejeniem prętów na całej długości to nie ma co demonizować. Kręcić możesz tylko w pierwszym segmencie - a póżniej co? Czy kręcisz przez caly sklejony kadlub/skrzydła? Z dotychczasowego doświadczenia z kilkoma drukowanymi modelami wynika, że pręty dobrze dosztywniają i wzmacniają konstrukcję przy punktowym klejeniu (w sensie na końcach segmentów). Ryzyko utknięcia w połowie jest zbyt duże i szkoda marnować wydruk - bo nawet jak szanse powodzenia są 80% to nadal masz 20% szans że cały model pójdzie do kosza - albo zostaniesz z nie wklejonym prętem. Wg mnie nie warto tak ryzykować. Pręty działają trochę jak konstrukcja z betonu sprężonego a nie zbrojonego. Czekamy na oblot
Marek_Spy Opublikowano 4 Lipca 2021 Opublikowano 4 Lipca 2021 A może w otworze zaprojektować rowek ? Albo otwory żeby wlać tam Ca Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
marek rokowski Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Opublikowano 18 Lipca 2021 mały update pierwsze skrzydełko zmontowane do drugiego brakuje mi tylo zakończenia lotki z dźwigienką
Marek_Spy Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Poleciał już ?Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
marek rokowski Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2021 jeszcze nie drukuje sie kolpaczek pod smigło 2 łopatowe i musze popodpinac napędy...
Marek_Spy Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 No tak bez kołpaczka nie poleci jasne Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
japim Opublikowano 25 Listopada 2021 Opublikowano 25 Listopada 2021 @marek rokowski Marku - jak tam JAK?
marek rokowski Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Opublikowano 25 Listopada 2021 kur... czaki!.... sklejony, serwa i silnik na miejscu... i... totalny brak czasu... ? ale może w ten week uda się go oblatać? tylko kąd wziaść dużą trawę... chacha
samolocik Opublikowano 25 Listopada 2021 Opublikowano 25 Listopada 2021 Daj znać to podjadę z poduszkami ?
Jerzy Markiton Opublikowano 25 Listopada 2021 Opublikowano 25 Listopada 2021 Trampolinę ponownie zmontować ? Tylko nie jestem pewien, czy w taką 5m bym trafił ? - Jurek
Rekomendowane odpowiedzi